Vodafone’un düzenlediği "Digital Pioneers TOBi Hack" sonuçlandı

Vodafone’un düzenlediği

Vodafone’un düzenlediği "Digital Pioneers TOBi Hack" sonuçlandı

ISTANBUL (AA) - Vodafone’un, yapay zeka tabanli kisisel dijital asistani TOBi için yaratici ve yenilikçi ürünler gelistirilmesi hedefiyle üniversiteli gençler arasinda düzenledigi "Digital Pioneers TOBi Hack"i, "Ideation" takimi birinci olarak tamamladi.

Vodafone açiklamasina göre, Türkiye’nin dijitallesmesine liderlik etme vizyonuyla faaliyet gösteren Vodafone, gelecegin teknolojilerine odaklanan fikir yarismalarina bir yenisini daha ekledi.

Sirketin, yapay zekâ tabanli kisisel dijital asistani TOBi için yaratici ve yenilikçi ürünler gelistirilmesi hedefiyle üniversiteli gençler arasinda düzenledigi "Digital Pioneers TOBi Hack" etkinliginde dereceye girenler belli oldu.

Salgin tedbirleri kapsaminda online olarak düzenlenen ve Türkiye genelinde 15 üniversiteden 42 ögrencinin 14 ayri takim halinde yaristigi hackathon’da "Ideation" takimi birinci, "TOBi’nin Melekleri" takimi ikinci, "Red Helmets" takimi üçüncü olurken, "2GB" takimi ise Vodafone Spirit Ödülü’ne layik görüldü. Dereceye giren takimlara toplam 29 bin TL’lik para ödülü verildi.


- Gençlerden müsteri dostu fikirler


Açiklamada verilen bilgilere göre, "Digital Pioneers TOBi Hack" etkinliginde ögrenciler, gelismis yapay zeka tabanli bir platform üzerinde, Vodafone’un kisisel dijital asistani TOBi için yaratici fikirler gelistirme ve bu fikirlerini ürüne dönüstürme imkani buldu.

Iki gün süren hackathon’da, genç katilimcilar kendilerine sunulan farkli teknolojilerle yeni dijital deneyim ve ürünler tasarladi. Takimlar, TOBi’nin kullanim alanlarini yapay zekâ teknolojileriyle gelistirecek ve müsterilerin hayatini kolaylastiracak 13 farkli ürün gelistirdi.

Yarismada birinciligi kazanan "Ideation" takiminin tasarladigi ürün, Vodafone’dan gelen SMS’lerin içerigini anlayip müsterilere proaktif önerilerde bulunuyor, telefonun batarya durumu ve depolama gibi özelliklerini algilayip telefon önerisi getiriyor ve uygulama içinden kargo takibi yapabiliyor.

Ikinci siradaki "TOBi’nin Melekleri" takiminin tasarladigi ürün, yüz tanima, çeviri yapma ve hava durumu gösterme gibi hizmetlerin yani sira engelli bireyler için kolay erisim de sagliyor.

Yarismanin üçüncüsü "Red Helmets" takiminin tasarladigi ürün, müsterilerin kullanim aliskanliklarina göre uygun cihaz teklifi sunuyor, duygu analizi ve kredi karti bilgilerini okuma özelliklerini kullanarak uçtan uca satin alma deneyimi sagliyor.

Vodafone Spirit Ödülü’ne layik görülen "2GB" takiminin tasarladigi ürün ise müsterilerin modem ve internet baglantilari ile ilgili yasadiklari sorunlar için modemin fotografini çekerek görsel tanima teknolojilerinin yardimiyla TOBi üzerinden uzaktan teknik destek alabilmelerini sagliyor.

Yarismada birinci olan takima 15 bin TL, ikinci olan takima 7 bin 500 TL, üçüncü olan takima 4 bin 500 TL ve Vodafone Spirit Ödülü’nü alan takima 2 bin TL para ödülü verildi.


- 1 milyondan fazla tekil müsteriye hizmet veriyor


Vodafone’un geçen yil hizmete sundugu TOBi, kullanicilarini çok iyi anlayip onlara kisisellesmis bir asistan deneyimi sagliyor. TOBi, Vodafone müsterilerinin aldigi veya almak istedigi hizmetler konusunda onlara asistanlik yaparak hayatlarini kolaylastiriyor.

Vodafone müsterileri, TOBi ile yazisarak, fatura detaylari, mevcut tarifeleri, tarife degisikligi ya da ek paket satin alma islemleri, mevcut kampanyalarin tarihleri, kalan kullanimlari ve kullanim detaylari gibi birçok konuda bilgi alabiliyor. Kendisinin yapamadigi islemler olursa, müsteriyi canli danismana yönlendirerek talebin en hizli sekilde gerçeklesmesini sagliyor. TOBi, aylik 1 milyondan fazla tekil müsteriye hizmet veriyor.


- "Gelecegin dijital teknolojilerine yön verecek adimlar atmaya devam edecegiz"


Yarismayi degerlendiren Vodafone Türkiye Icra Kurulu Baskan Yardimcisi Emre Ergun, "Gençlerimizi gelecegin dijital teknolojileri üzerine düsünüp üretmeye tesvik etmeyi ve sirketimizin gelecege uzanan yüzü TOBi’yi genç beyinlerin yaratici bakis açisiyla gelistirmeyi önemsiyoruz." ifadelerini kullandi.

Kisisel dijital asistan TOBi’yi gençlerin fikirleriyle daha da ileriye tasimayi hedeflediklerini belirten Ergun, sunlari kaydetti:

"Dijitallesmenin öneminin bir kez daha anlasildigi bu dönemde, 'Digital Pioneers TOBi Hack' etkinliginin, ülkemizde üretilen katma degerli teknoloji ürünleri ekosisteminin gelistirilmesinde önemli bir rol oynayacagini düsünüyoruz. Buradan çikan yaratici fikir ve ürünlerin gelecegi sekillendirecek adimlara dönüsecegine inaniyoruz.

Yarismamiza katilip birbirinden yaratici fikirlerini ürünlere dönüstüren tüm katilimcilarimiza ve onlara rehberlik eden mentorlarimiza tesekkür ediyorum. 'Teknoloji iletisimi sirketi' olma vizyonumuzla, gelecegin dijital teknolojilerine yön verecek adimlar atmaya devam edecegiz."



Yurt Dünya 17.06.2020 14:56:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da çöp toplama alanında çıkan yangın söndürüldü

2

Kahramanmaraş'ta binanın giriş katındaki depoda çıkan yangın söndürüldü

3

"Maraş sumak ekşi külü" Kahramanmaraş'ın 30. tescilli ürünü oldu

4

Antalya'da ekmek fabrikasında çıkan yangın büyümeden söndürüldü

5

GÜNCELLEME - Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

6

Adana'da ahşap panel fabrikasında çıkan yangına müdahale ediliyor

7

Adana'da motosiklet sürücüsü yola çıkan yılan için trafiği durdurdu

8

Antalya'da bahçede çıkan yangın tarihi düğmeli evlere sıçramadan söndürüldü

9

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, LGS sınavında tam puan alan öğrencileri ödüllendirdi

10

Antalya'da yaz Kur'an kursları başladı