Wuhan’da zorunlu karantina süresi dolan DSÖ ekibi otelden ayrıldı

Wuhan’da zorunlu karantina süresi dolan DSÖ ekibi otelden ayrıldı

Wuhan’da zorunlu karantina süresi dolan DSÖ ekibi otelden ayrıldı

Yeni tip korona virüsün (Covid-19) kaynağını araştırmak için 14 Ocak’ta Çin’in Wuhan kentine gelen Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ekibi, 14 günlük zorunlu karantina sürelerinin dolmasının ardından kaldıkları otelden çıkış yaptı.
Dünya Sağlık Örgütünden (DSÖ) uzman bir ekip, 14 Ocak’ta yeni tip korona virüsün (Covid-19) kökenini araştırmak üzere 2019 yılının Aralık ayında virüsün ilk görüldüğü şehir olan Çin’in Wuhan kentine gelmişti. Uluslararası uzmanlardan oluşan DSÖ ekibinin araştırmalara başlamadan önce girdiği iki haftalık zorunlu karantina süreci sona erdi. Araştırma ekibinden Peter Daszak sosyal medya hesabından otel odasında spor ekipmanlarının yer aldığı fotoğrafları ve çalışma masasını paylaşarak, “Son 2 haftadır saklandığım ‘spor salonuma’ ve ‘ofisime’ veda etmek biraz üzücü. Şimdi DSÖ ekibi ve Çinli meslektaşları ile işin bir sonraki aşamasına geçiyoruz” ifadelerini kullandı.
Bilim adamları virüsün kökenini tespit edebilmek amacıyla çalışmalara başlamak için otelden çıkış yaparken, dünyanın gözü de Wuhan’daki araştırmalara çevrildi. Araştırmalar, Çinli yetkililer tarafından sunulan kanıtlar doğrultusunda yürütülecek. Karantinadayken video konferans yöntemi ile görüşmeler de gerçekleştiren ekibe Peter Ben Embarek liderlik ediyor.


Güncel 28.01.2021 10:50:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı