YABAN HAYATI, HAYVAN TAHNİTLERİ İLE TANITILIYOR

YABAN HAYATI, HAYVAN TAHNİTLERİ İLE TANITILIYOR

Osmaniye'de, Zorkun Yaylası Yaban Hayatı Geliştirme Sahası, İdare ve Ziyaretçi Merkezi'nde sergilenen; karaca, sansar, flamingo, dağ keçisi,çakal, yaban tavşanı, kurt, sincap ve çok sayıda kuş türlerinin tahnitleri ile öğrenci ve vatandaşlara yaban hayatının tanıtımı yapılıyor. Tarım ve Orman Bakanlığı 7. Bölge Müdürlüğü Osmaniye İl Şube Müdürlüğüne bağlı olarak hizmete giren Ekosistem Bilgilendirme ve Tanıtım Merkezinde, ziyaretçi kullanım alanı, amfi tiyatro, seyir kulesi, avcı barınağı, idare binası, kafeterya, otopark ve kameriye alanları bulunuyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Osmaniye Şube Müdürü Fatih Güvercin, merkezinin, özellikle öğrencilere doğa koruma eğitimi, ekosistemin önemi ve biyokaçakçılık eğitimleri verilmesi, yaban hayvanlarını rahatlıkla görebilmeleri amacıyla yapıldığını ifade etti. Randevu sistemi ile il ve çevre illerden gelen öğrencilerin merkezden faydalanabileceğini kaydeden Fatih Güvercin, gruplar halinde öğrencilerin 40 kişilik salonda yapılacak olan sinevizyon gösterimi ile ekosistem hakkında bilgi verildiğini, ayrıca ekosistem tanıtım salonunda sergilenen hayvan türlerinin de yakından tanıyabileceklerini aktardı.
Güvercin, "Bu alanda görülen hayvanları doğada aynı anda görülemeyeceği için biz burada bunların tahnitlerini yaptırdık. Buradaki taban hayvanları, bizim merkezdeki rehabilitasyon ve tedavi merkezimize yaralı olarak gelip kurtarılamayan ve ölen hayvanların tahnitleri yapıp eğitim amaçlı burada kullanıyoruz. Tedavileri yapılan, doğada yaşamlarını sürdürebilecek duruma gelen yeniden bulundukları noktalarda bırakılmakta. Ama hayatiyetini devam ettiremeyecek olanlar ise Gaziantep Hayvanat Bahçesine teslim edilmektedir." dedi.
Vatandaşların da hafta içi mesai saatleri içerisinde alanı gelim gezebileceklerini kaydeden Güvercin, alanda 60'a yakın hayvan tahnitleri sergilenmekte olduğun sözlerine ekledi.

 



Osmaniye 3.01.2020 18:59:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de kan bağışı etkinliği düzenlendi

2

Osmaniye İl Özel İdaresi araç filosuna 10 yeni araç

3

Osmaniyeli şehidin çocuklar için istediği şenlik, yerine getirildi! 

4

Osmaniye’de devrilen motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

5

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları çalan 5 şüpheli yakalandı

6

Erkekler Açık Alan Hokey Süper Lig 1. etap maçları, Osmaniye'de başladı

7

Vali İsa Küçük, Osmaniye'deki anılarını yazdı

8

İnşaat işçisinin acı sonu

9

Osmaniye Eczacı Odası depremzede çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenleyecek

10

Kadirli'de asayiş uygulamalarında yakalanan 32 şüpheliden 14’ü tutuklandı