Yağışlar işlerini zorlaştırsa da yüzlerini güldürdü

Yağışlar işlerini zorlaştırsa da yüzlerini güldürdü

Yağışlar işlerini zorlaştırsa da yüzlerini güldürdü

Eskişehir’de etkisini göstermeye başlayan yağışlar, havaların bir süredir kurak geçmesi sebebiyle kaygılı olan pazarcıların işlerini de zorlaştırsa da yüzlerini güldürdü.
Uzun süredir kurak geçen havaların ardından etkisini gösteren yağışlar, pazarda işleri düşürmesine rağmen esnafın yüzünü güldürdü. Tarihi Odunpazarı Evleri bölgesinde kurulan Perşembe pazarında yağış sebebiyle işlerin durgun olduğu görülürken, yağmurdan dolayı mutluluğu yüzlerinden okunan pazarcılar dikkatleri çekti. Kuraklık olursa verimin düşeceğini söyleyen pazarcılar, yağışların devam etmesini umduklarını ifade etti.
Eskişehir’de pazarcılık yapan ve yağış sebebiyle mutluluğunu dile getiren Ali Çiftçi, “Yağışların bir süre daha devam etmesini umduğunu ifade eden Çiftçi, “Böyle yağışlar devam ederse çiftçinin yüzü güler ama tam tersi kurak olursa istediğimiz randımanı alamayız. Tabii bu da Allah’tan geldiği için pek bir şey yapamayız. Allah verirse, yağışlar devam ederse bolluk ve bereket olur. Hem çiftçinin yüzü güler hem de tezgâhlara mal geldikçe fiyatlar düşer, bu da vatandaşın cebine yarar. Ancak kuraklık devam ederse az ürün çıkar, maliyeti yüksek olur ve o zaman fiyatlar yükselir. Biz ne vatandaşımızın ne de çiftçimizin zarar görmesini istemeyiz. Allah’ın izniyle bol bol yağış olsun, piyasamız rahatlasın. Yağışlar sürerse önümüzdeki günlerde faydalarını görürüz” dedi.


Güncel 16.03.2023 14:53:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı