Yalova’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan işçi sayısı 140’a yükseldi

Yalova’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan işçi sayısı 140’a yükseldi

Yalova’da gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan işçi sayısı 140’a yükseldi

Yalova’nın Altınova ilçesinde tersanelerde dün öğle yemeğinden sonra rahatsızlanarak hastanelere başvuran işçi sayısı 140’a çıktı. 139 kişi taburcu edilirken, 1 kişinin ise tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğu öğrenildi.
Alınan bilgiye göre, Altınova Tersaneler Bölgesi’ndeki tersanelere yemek hizmeti veren Aka Catering firmasının dün öğlen yemeğinden etkilenerek gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan kişi sayısı 140’a çıktı. Hastalardan 127’si Yalova Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Altınova İlçe Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. 13 hasta ise Kocaeli iline bağlı Karamürsel İlçe Devlet Hastanesi’nde tedavi gördü. Toplam 139 hasta taburcu edilirken, 1 hastanın ise tedbir amaçlı gözlem altında tutulduğu öğrenildi.

Araştırmalar devam ediyor
Öte yandan, yaşanan olay sonrası Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü’nün konuyla ilgili araştırması devam ediyor. Aka Catering firmasından numuneler alınarak laboratuvara gönderildiği öğrenildi. Tavuk veya sosundan şüphelenilirken, kesin zehirlenme nedenini laboratuvar sonuçları ortaya koyacak.


25.05.2023 11:17:22 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya, turnuva ve kamplara yaptığı ev sahipliğiyle dünya okçuluğunun merkezi oldu

2

Narenciyenin gen merkezindeki "Turunç Yolu", görsel şölen sunuyor

3

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

4

Sağlıklı midede asitli gıdalar tek başına sorun yaratmıyor

5

Adana merkezli yasa dışı bahis operasyonunda 13 zanlı tutuklandı

6

Hatay'da "nitelikli yağma" iddiasıyla yakalanan 6 zanlı tutuklandı

7

Hatay'da bariyere çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

8

Adana'da ahşap parke ve panel fabrikasında çıkan yangın kontrol altına alındı

9

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da konuştu:

10

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yayman, Adana'da gençlerle buluştu: