Yamaç paraşütçülerinin mekanı ’Hasan Dağı’nda çevre düzenlemesi yapılacak

Yamaç paraşütçülerinin mekanı ’Hasan Dağı’nda çevre düzenlemesi yapılacak

Yamaç paraşütçülerinin mekanı ’Hasan Dağı’nda çevre düzenlemesi yapılacak

Bilecik’in Gölpazarı ilçesindeki 1300 rakımlı Hasan Dağı, yamaç paraşütü tutkunlarının uğrak yeri haline gelirken, paraşütçülerle bir araya gelen İlçe Kaymakamı Efecan Şahin, bölgenin turizm potansiyelinin arttırılması için bu alanda çevre düzenlemesi ve projelendirme yapılması hususunda gerekli çalışmaların yapılacağını söyledi.
Çeşitli illerden Bilecik’in Gölpazarı ilçesine gelen macera tutkunları, traktörlerle veya alana uygun araçlarla yaklaşık yarım saatlik yolculuğun ardından tepeye ulaşıyor. Paraşütle atlamaya çok uygun Hasan Dağından paraşütçüler dikine 600 metre irtifalar alabiliyorlar.
Gölpazarı Kaymakamı Efecan Şahin, Çengeller Köyünde bulunan ve paraşütçülerin son zamanlarda ilgi odağı haline gelen Hasan Dağında incelemelerde bulundu. 1300 rakımlı Hasan Dağının tepesinden yamaç paraşütüyle atlayan vatandaşımızla sohbet eden Kaymakam Şahin, Hasan Dağının termik akışı ve eşsiz doğasıyla yamaç paraşütçülerin ilgi odağı olduğunu belirtti. Kaymakam Şahin, ayrıca bölgenin turizm potansiyelinin arttırılması için bu alanda çevre düzenlemesi ve projelendirme yapılması hususunda gerekli çalışmaların yapılacağını da söyledi.


Güncel 2.10.2020 14:30:53 0

İlginizi Çekebilir

1

15.Uluslararası Alanya Yeni Yıl Pazarı sona erdi

2

Osmaniye'de otomobille hafif ticari araç çarpıştı, 3 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

3

61. Ulusal Nöroloji Kongresi, Antalya'da başladı

4

Osmaniyeli genç avukatlar kaza kurbanı: 3 ölü, 2 yaralı

5

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi

6

Jandarma Uzman Çavuş Nurettin Yaşar şehadetinin 1. yılında Adana'da anıldı

7

7. Uluslararası Mersin Maratonu koşuldu

8

Bölgesel Amatör Lig

9

Serik'te 2 otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

10

Hatay’da milli sporcu, yamaç paraşütüyle süzüldüğü gökyüzünden sırt paraşütüyle indi