Yapı Kredi'den "16 Günlük Aktivizm-Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası"na destek

Yapı Kredi

Yapı Kredi'den "16 Günlük Aktivizm-Kadına Yönelik Şiddete Son Kampanyası"na destek

ISTANBUL (AA) - Yapi Kredi, Birlesmis Milletler (BM) tarafindan küresel ölçekte düzenlenen "16 Günlük Aktivizm-Kadina Yönelik Siddete Son Kampanyasi"na bu yil da katiliyor.

Yapi Kredi'den yapilan açiklamaya göre, Banka, 25 Kasim'daki Kadina Yönelik Siddete Karsi Uluslararasi Mücadele ve Dayanisma Günü'nden baslayarak 10 Aralik Insan Haklari Günü'ne kadar Plaza D Blok, Yapi Kredi Bankacilik Akademisi, Yapi Kredi Kültür Sanat, Karaköy Palas, Yapi Kredi Bursa ve Amasya subelerinin binalarini turuncu ile aydinlatarak kadin ve kiz çocuklarina yönelik siddete dikkati çekecek.

Yanip sönen isiklariyla iletisimde olan, dayanisma gösteren ve birbirlerini koruyan ates böceklerinden ilham alinarak Birlesmis Milletler Kadin Birimi (UN Women) Türkiye Ofisi tarafindan hazirlanan ulusal kampanyanin bu yilki temasi kadin ve kiz çocuklarina yönelik artan siber siddet.

Yapi Kredi'nin sosyal medya mecralari ve KSS web sitesi ile de destek verdigi kampanyada, sosyal medya kullanicilari atesbocekleri.info sitesine yönlendiriliyor. Bir milyon ziyaretçinin hedeflendigi kampanya kapsaminda ziyaretçiler sitede bulunan interaktif testi çözerek siber siddet hakkindaki bilgisini test edebilecek. Ayrica, konuya iliskin bilgi ve farkindaligi artiracak mini bir kilavuzu da kendi cihazina indirebilecek.

Yapi Kredi, kadinlarin toplumsal hayatta karsilastiklari pek çok probleme yönelik girisim ve projenin içinde yer aliyor. Kurum içinde benimsedigi Aile Içi Siddetle Mücadele Politikasi'yla Yapi Kredi, çalisanlarina danisma, yönlendirme, egitim ve destek hizmetleri sagliyor. BM tarafindan yürütülen "HeForShe" kampanyasini da destekleyen Yapi Kredi, "Birlesmis Milletler Kadinin Güçlenmesi Prensipleri"nin (UN WEPs) imzacilari arasinda bulunuyor. Ana hissedari Koç Holding'in "Ülkem için Toplumsal Cinsiyet Esitligini Destekliyorum" projesine de katki sagliyor. Ayrica halihazirda Kadin Emegini Degerlendirme Vakfi (KEDV) ile Mardin Ipekyolu Konukevi projesini destekleyerek kadinlarin istihdamina katkida bulunuyor.



Yurt Dünya 25.11.2020 11:44:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

2

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

4

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

5

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

6

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

7

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

8

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

9

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı

10

İskenderun'da köpek balıkları ve vatozların korunmasına yönelik çalıştay düzenlendi