Yapı Kredi'ye 936 milyon dolar sürdürülebilir sendikasyon kredisi

Yapı Kredi

Yapı Kredi'ye 936 milyon dolar sürdürülebilir sendikasyon kredisi

İSTANBUL - Yapı Kredi, 25 ülkeden 46 bankanın katılımı ile 936 milyon dolar tutarında sürdürülebilir sendikasyon kredisi sağladı.

Bankadan yapılan açıklamaya göre, işlem, Yapı Kredi'nin Sürdürülebilir Finans Çerçevesi kapsamında kullandırılacak ilk sendikasyon kredisi olma özelliğini taşıyor.

Yapı Kredi'nin 442,5 milyon dolar ve 454,5 milyon avro olmak üzere iki ayrı döviz cinsinden sağladığı kredinin vadesi 367 gün, maliyeti ise sırasıyla SOFR yüzde 2,50 ve Euribor yüzde 2,25 şeklinde oldu. Sendikasyon kredisinin ortak koordinatörlüğünü Abu Dhabi Commercial Bank ve Emirates NBD, sürdürülebilirlik koordinatörlüğünü First Abu Dhabi Bank, ING, Standard Chartered Bank ve Sumitomo Mitsui Banking Corporation, aracılığını ise Abu Dhabi Commercial Bank üstlendi.

- "Son bir yılda yurt dışından yaklaşık 7 milyar dolar seviyesinde kaynak sağlamış olduk"

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yapı Kredi Üst Yöneticisi (CEO) Gökhan Erün, sürdürülebilir finans alanında öncü olma misyonuyla çalışmalarını kararlılıkla sürdürdüklerini belirtti.

Erün, iş dünyasına sağladıkları finansmanlardan kaynaklanan etkinin çok geniş ve kuvvetli olduğunu bildiklerini ifade etti.

Sahip oldukları dönüştürücü gücü, çevresel ve sosyal etkilerin yönetilmesinde büyük bir sorumlulukla kullandıklarını ve Türkiye'de sürdürülebilir finans alanında öncü bir rol üstlendiklerinin altını çizen Erün, şunları kaydetti:

"Ülkemize ve bankamıza duyulan güven sayesinde yurt dışı piyasalarından kaynak sağlamaya devam ediyoruz. Yılın hemen başında 650 milyon dolarlık sermaye benzeri tahvil ihracımıza yurt dışı yatırımcılardan 2,4 milyar doların üzerinde talep geldi. Ayrıca Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz 500 milyon dolarlık ilave ana sermayeye dahil edilebilir borçlanma aracı ihracımız 2 katından fazla talep aldı. Son olarak gerçekleştirdiğimiz bu 936 milyon dolarlık sürdürülebilir sendikasyon kredisi işlemiyle son bir yılda yurt dışından yaklaşık 7 milyar dolar seviyesinde kaynak sağlamış olduk. Önümüzdeki dönemde de sürdürülebilirlik alanındaki kararlı duruşumuzla bir adım önde olmaya ve ülkemiz için farklı finansman kaynakları yaratarak ekonomimizi desteklemeye devam edeceğiz."



Ekonomi 30.05.2024 13:49:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'un "TahtApp" uygulaması az gören çocuklara ışık oldu

2

Kerevitaş 7. Sürdürülebilirlik Raporu'nu yayımladı

3

EY ve Lumnion sigortacılık sektöründe stratejik işbirliği yaptı

4

Rusya Devlet Duması heyetinden Akkuyu NGS'ye ziyaret

5

Sanofi'nin PharmUp programının beşinci dönem Demo Day'i gerçekleşti

6

Ülker, Kurban Bayramı'nı 68 ürünle karşılayacak

7

"Hartlap bıçağı" üreticileri Kurban Bayramı öncesi yoğun mesaide

8

PaybyMe Amsterdam'daki Money 20/20 etkinliğine katıldı

9

Enuygun'dan "bayram tatiline sigortasız çıkmayın" uyarısı

10

GÜNCELLEME - Bakan Yumaklı, Adana'da hijyen kurallarına uymayan işletmenin kapatıldığını duyurdu: