Yapı Malzemesi Laboratuvarıyla 7 ayda 5 milyon liraya yakın kamu zararı önlendi

Yapı Malzemesi Laboratuvarıyla 7 ayda 5 milyon liraya yakın kamu zararı önlendi

Yapı Malzemesi Laboratuvarıyla 7 ayda 5 milyon liraya yakın kamu zararı önlendi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nda yapılan denetim ve kontroller sonucu yaklaşık 4 milyon 986 bin liralık kamu zararının önüne geçildiği bildirildi.
Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü tarafından kurulan ve 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ALDAŞ tarafından işletilmeye başlanan Yapı Malzemeleri Laboratuvarınde 7 aylık sürede yapılan deneylerde yatırımlarda kullanılacak bazı içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu borularının kalite standartlarını karşılamadığı tespit edildi. Standartları sağlamayan kalitesiz içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu borularının üretici firmaya iadeleri yapılarak kullanılması engellendi. Bu sayede yaklaşık 4 milyon 986 bin liralık kamu zararının önüne geçildiği kaydedildi.

4 milyon 500 bin liraya maloldu
Laboratuvar beton, zemin, agrega ve termoplastik malzemeler olmak üzere 4 ana bölümden oluşuyor. 4 milyon 500 bin TL’ye mal olan tesis 845 metrekare kapalı, 200 metrekare yarı açık olmak üzere toplamda 1045 metrekarelik deney alanına sahip. Laboratuvar deney kapasitesiyle bölgenin en büyük ve en kapsamlı laboratuvarı olma özelliği taşıyor.
Yapı Malzemesi Laboratuvarında, ASAT’ın uzman personeli görev yapıyor. Tesiste, alt yapı (içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu vb.) ve üst yapı (hafif raylı sistem, arıtma tesisleri, köprülü kavşaklar vb) yatırımlarda kullanılan beton, çelik, parke, bordür, rögar kapağı, hdpe boru, koruge boru ve beton boru gibi malzemelerin uluslararası standartların kabul kriterlerine göre deneyleri gerçekleştiriliyor.


Güncel 18.08.2020 12:48:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de feci kaza kamerada: Motosiklet sürücüsü hayatını kaybetti

2

Osmaniye polisinden yasa dışı bahis operasyonu: 1 milyar TL’lik varlık donduruldu

3

Hatay'da su gider kanalında mahsur kalan kedi ve yavruları kurtarıldı

4

Turkcell'e 1 milyar dolarlık uluslararası murabaha sendikasyonu

5

Konyaaltı ilçesinde afetlere karşı toplanma alanları oluşturuldu

6

Antalya'da bir konteynerde çıkan yangında ölen 6 kişinin cenazesi yakınlarına teslim edildi

7

Davraz Kayak Merkezi bayramda yaklaşık 10 bin ziyaretçi ağırladı

8

Burdur'da 2 kişiyi bıçakla yaralayan şüpheli tutuklandı

9

13. Uluslararası Türkiye Açık Tekvando Turnuvası yarın Antalya'da başlayacak

10

Antalya'da ırmakta kadın cesedi bulundu