Yaralı sokak köpeğinin sağ ön patisi ampude edildi

Yaralı sokak köpeğinin sağ ön patisi ampude edildi

HATAY’ın Samandağ İlçesinde, sağ ön patisinden yaralı halde bulunan sokak köpeği, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP) Osmaniye Tedavi Merkezine transfer edildi. HAYTAP Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Ali Laçinbala, tamamen parçalanmış olan sokak canının sağ ön patisinin ampudeedildiğini, iyileşmesinin ardından sahiplendirileceğini söyledi. 
HAYTAP, 6 Şubat'ta yaşanan depremin etkisinden etkilenen tüm canlılara yardım eli uzatmaya devam ediyor. Bu kapsamda, 3 ekip halinde Hatay ve Osmaniye'de aktif olarak sahipsiz sokak hayvanlarının derdine derman olmaya çalışan gönüllüler, Hatay’ın Samandağ ilçesinde 3 haftalık bir operasyon gerçekleştirdi.
3 veteriner hekim 8 veteriner teknikeri, aktif olarak sahadan yaralı ve kısırlaştırılması gereken canları toplayarak Samandağ Belediyesi Hayvan Barınağına kurulmuş olan HAYTAP Afet Merkezi'nde tedavilerini sağladı. Sağ ön patisinden yaralı halde bulunan sokak köpeği ise buradaki müdahalenin ardından Osmaniye HAYTAP tedavi Merkezine transfer edildi. Veteriner Hekim Tarafından Muayene edilen köpeğin patisi amude edildi. 
HAYTAP Başkan Yardımcısı Ali Laçinbala, “Tedavisi ne yazık ki sağlanamayan bu canımız da Samandağ operasyonundan HAYTAP Tedavi merkezinde transfer edildi. Çok masum, çok mazlum tahmin ediyorum ki bir çarpıp kaçma vakası sağ ön patisi tamamen parçalanmış durumda ve tedaviye cevap verilmediğinden dolayı bizlere gönderildi enfeksiyonu ilerlemiş ayak kokuşmuş bir haldeydi bundan dolayı da mecburen patinin biraz daha üst kısmından dirsek eklemenin biraz altından ampute etmek zorunda kaldık. Canımızın kalbi de kendisi gibi çok yorulmuş durumdaydı kalp ritmi bozuktu bir buçuk saat süren zorlu operasyonda kalp monitörü ile takip yaparak operasyonu tamamlayabildik. Bölgedeki tek büyük hayvan yoğun bakım ünitesinde uyanmasını bekliyoruz. tedavi sürecine tamamladıktan sonra sahiplendirilmesi için Aydında, Nazilli Doğa yaban hayvan ve sokak hayvanları koruma derneği bağırma alanına transfere sağlanacak ve buradan da sahiplendirilmesini umut ediyoruz.” Dedi. 
Ali Laçinbala konuşmasının sonunda şunları kaydetti: “Lütfen satın almayın. Sahiplenin özellikle de bu tip engelli,  insanoğlu tarafından sömürülmüş ve sokağa terk edilmiş masum canları sahiplenin. Yaşam ellerinizde.”



Osmaniye 11.09.2023 13:19:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü