Yasak bitti...Balık mezatında renkli görüntüler oluştu

Yasak bitti...Balık mezatında renkli görüntüler oluştu

Yasak bitti...Balık mezatında renkli görüntüler oluştu

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde denizlerde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte çok sayıda balıkçı denize açıldı. Kısmet mücadelesinin ilk gününde balıkçılara cömert davranan denizden sardalya ve kolyoz çıktı. Gün ağarmadan yapılan balık müzayedesinde renkli görüntüler yaşandı. Balıkçılar yeni sezondan ümitli.
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’nde avlanma yasağının kalkmasıyla birlikte hareketlilik başladı. Gece saatler 00:00’ı gösterdiğinde denize açılarak "Vira Bismillah" diyen balıkçılar, sabahın ilk ışıklarında bol miktarda sardalya ve kolyoz ile döndü.
Avdan dönen balıkçılar kurban kesilerek karşılandı
Balıkçıları Bandırma Balık Hali’nde Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun ve Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan karşıladı. Sezonun bereketli olması için kurban kesimi gerçekleştirilirken, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun yaptığı konuşmada, sezonun bereketli olmasını diledi. Başkan Tosun, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan arıtma tesisi ile de Bandırma Körfezi’nin artık daha temiz hale geleceğini ekledi.
İHA’ya özel açıklamalarda bulunan Ak Parti Bandırma İlçe Başkanı Mehmet Doğan ise, "2020-21 balık sezonumuz hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bol bereketli bir sezon olması dileğiyle tüm esnaf arkadaşlarımıza hayırlı işler diliyorum. Ülkemiz kötü bir dönemden geçiyor. Dünya kötü bir dönemden geçiyor. İnşallah bu pandemi dönemi bir an önce son bulur. Balık yiyerek bağışıklığımızı arttıracağımızı ve böylece de koronavirüsü de kolayca yeneceğimizi düşünüyoruz" dedi.
Sardalya ve kolyoz ilk günün balıkları oldu
Bandırma Balık Hali tüccarlarından Soner Koçoğlu ise "2020-2021 sezonumuz tüm balıkçı arkadaşlarımıza ve halkımıza hayırlı olsun. Bugün sardalya ile başladık. Sardalya balığının kasası 150 TL’ye satıldı. Palamut gözüküyor. Bundan sonra inanıyoruz ki halkımız ucuz ve bol miktarda balık yiyecek" diye konuştu.


Güncel 1.09.2020 09:48:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Manavgat'ta kopan elektrik tellerindeki akıma kapılan 3 kuzu telef oldu

2

Hatay'da ramazan ayı fener alayıyla karşılandı

3

Antalya'da yanan evde yaşlı kadın yaşamını yitirdi

4

Antalya'da halk otobüsünün araç ve yayalara çarpması sonucu 5 kişi yaralandı

5

Adana'da Yeşilay Liseler Arası Münazara Turnuvası'nın bölge finali yapıldı

6

Burdur'da ramazan ayı fener alayıyla karşılandı

7

Hatay ve Osmaniye'de ilk teravih namazı kılındı

8

Alanya'da emniyet ve jandarma teşkilatına tahsis edilen 15 araç teslim edildi

9

Serikspor-Arca Çorum FK maçının ardından

10

Turizmde 30-44 yaş arasındakiler daha fazla para harcıyor