Yaşar Kemal, Doğduğu Köyde Anıldı

Yaşar Kemal, Doğduğu Köyde Anıldı

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Yazar Yaşar Kemal, doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite Köyünde ölümünün 6. Yıldönümünde anıldı.

Dünya edebiyatında önemli bir yeri olan Yazar Yaşar Kemal, doğum yeri olan Osmaniye’nin Hemite Köyünde ölümünün 6. Yıldönümünde anıldı.

Osmaniye Ozanlar, Şairler ve Yazarlar Derneği (OŞYAD) pandemi nedeniyle sınırlı sayıda katılımcı ile Hemite Köyündeki Yaşar Kemal Parkı içerisindeki “Kültürevi” ile “İnce Memet” Anıtını ziyaret etti.

İnce Memet Anıtı önünde türküler söylenerek Yaşar Kemal’in ölümünün 6. Yıldönümünde unutulmayarak saygı gösterildi.

Osmaniye Ozanlar,Şairler ve Yazarlar Derneği Başkanı Mustafa Bardak, Yönetim Kurulu üyelerinden Hatice Bahar ve Mahmut Eynallı ile dernek üyelerinden Selahattin Ölmez ve Osman Körkü’nün katılımı ile Yaşar Kemal için anma programı gerçekleştirildi.

OŞYAD Başkanı Mustafa Bardak, Yaşar Kemal’in ölümünün 6. Yıldönümünde anılması ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Dünya edebiyatında değerli bir yeri olan Yaşar Kemal ile Osmaniye ve Türkiye olarak gurur duymaktayız. Ölümünün ilk yılında başlamak üzere aralıksız olarak 5 yıl Hemite Köyünde derneğimiz tarafından etkinlikler düzenledik. Bu yıl ise pandemi nedeniyle anma etkinliği yapamasak bile sınırlı sayıda arkadaşlarımızla 6. Yılında da yine Yaşar Kemal’e olan saygımızı göstermek amacı ile Kültürevi ile ünlü romanından ismini alan İnce Memet Anıtı’na ziyarette bulunduk. Pandemi tedbirlerini uygun olarak gerçekleştirdiğimiz ziyaret sırasında; Mahmut Eynallı (Ozan Duranoğlu) ile Osman Körkü bağlaması ile türkülerini yorumlarken, Yaşar Kemal’i bir kez daha saygı ile andık”dedi.

 



Osmaniye 2.03.2021 16:22:00 0
Anahtar Kelimeler: Yaşar Kemal Doğduğu Köyde Anıldı

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

2

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü

3

Osmaniye'de 54 kişi tutuklandı

4

Osmaniye Eczacı Odası, kentteki çocuklar için 23 Nisan etkinliği düzenledi

5

Atalan Şelalesi Harika

6

Başkan Uyutmaz'a Ziyaret

7

Öğrencilerden Albak'a Ziyaret

8

Kadirli Belediyesi Kent Lokantası Temelini Attı

9

Osmaniye'de 9 düzensiz göçmen yakalandı

10

Osmaniye'de tekvando şöleni düzenlendi