Yaşayan geçmişi ile Bursa okullarda

Yaşayan geçmişi ile Bursa okullarda

Yaşayan geçmişi ile Bursa okullarda

Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerine yönelik farkındalık oluşturmak ve kentlilik bilincine sahip nesiller yetiştirilmesi amacıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ‘Yaşayan Geçmişi ile Bursa Okulunuzda’ projesi, pandemi nedeniyle verilen aranın ardından İznik’teki okullarla yeniden başladı.
Merkeze uzak ilçelerde orta dereceli okullarda eğitimine devam eden öğrencilere Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini, UNESCO Dünya Kültür Mirası alanlarını ve UNESCO Şehirler Ağı’nı tanıtmak, Bursa’nın değerlerine yönelik farkındalık uyandırmak ve kentlilik bilincini aşılamak amacını taşıyan proje, İznik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle yürütülüyor.
Şehit Sedat Pelit Anadolu Lisesi ve Eşrefzade Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 130 öğrenciye sunum yapıldı. Sunuma katılan öğrencilere, Turizm ve Tanıtma Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan çanta ve klasörler hediye edildi.
Proje kapsamında daha önce; Büyükorhan, Harmancık, Keles, Orhaneli ve Yenişehir ilçelerinde sunumlar gerçekleştirildi.


Güncel 11.03.2022 09:07:40 0
Anahtar Kelimeler: yaşayan geçmişi ile bursa okullarda

İlginizi Çekebilir

1

"Narenciye Mevsimi" sergisi, Mersin'de sanatseverlerle buluştu

2

Hatay'da evde çıkan yangında 2 kişi dumandan etkilendi

3

Mersin'de iki katlı ev yangında kullanılamaz hale geldi

4

Mersin'de kardan kapanan yolları açma çalışmaları sürüyor

5

Mersin'de cipin cami duvarına çarpması kamerada

6

CHP Grup Başkanvekili Başarır, Adana'da konuştu:

7

AK Parti heyeti su taşkınlarından etkilenen Kumluca'daki çiftçileri ziyaret etti

8

Türkiye Havalı Silahlar 16-18 yaş altı milli takımı Mersin'de kampa girdi

9

Mersin'de yolu kapanan mahalledeki hasta ekiplerin çalışmasıyla hastaneye ulaştırıldı

10

"Parçalanmış Ailelerin Öyküsü-85 Yıl Sonra Girit'te Buluşma" belgeseli Mersin'de izleyiciyle buluştu