Yayla Agro'dan aşureye pratik çözümler

Yayla Agro

Yayla Agro'dan aşureye pratik çözümler

ANKARA (AA) - CÜNEYT KEMAL ÖZKÖK - Yayla Agro AS, gelistirdigi inovatif çözümlerle Türk mutfaginin geleneksel lezzeti asureyi, herkesin evinde pisirebilmesine olanak sagladi. Yayla'nin haslanmis bakliyatlari eklenen asurenin yapim süresi kisaldi, lezzeti artti.

Bakliyatlari, katkisiz haslayip hijyenik ambalajlarda kullanima hazir sekilde tüketicilere sunan Yayla, böylece asureyi de kisa sürede kolayca hazirlama imkani sunarak gelenegi gelecege tasiyor. Firmanin mutfakta zaman tasarrufu saglayan haslanmis serisi, nohut, fasulye, bezelye, kinoa, tane misir, Meksika fasulyesi ve garnitür gibi genis bir ürün yelpazesinden olusuyor.

Yayla Yemek Hazir Kategori Müdürü Ilker Kaan Koç, asure malzemelerinin seçiminde nelere dikkat edilmesi ve haslanmis ürünleri hakkinda AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Asure yapilmasi için gerekli bakliyatlarin bir gece öncesinden islatilmasinin ve tek tek ayri sekilde haslanmasinin tüketiciye vakit kaybi olarak yansidigini, bunun asilmasi için inovatif çözüm sunduklarini söyleyen Koç, isteyen herkesin evinde kolayca lezzetli asure yapabilecegini aktardi.

- "BPA'siz ambalajli, koruyucusuz ve katkisiz ürünler"

Koç, asurede kullanilan bakliyatlarin pisme sürelerindeki farkliliklara dikkati çekerek, "Bu durum tüketicimize zaman kaybettiriyordu. Artik son derece saglikli ve lezzetli asureler, BPA'siz ambalajda, oda sicakliginda saklanabilen, steril edilmis, koruyucusuz ve katkisiz olarak hazirlanmis haslanmis ürünlerimizle çok daha hizli evimizin mutfaginda pisecek." dedi.

Yayla Agro'nun iki yildir Yemek Hazir kategorisinde, haslanmis ürünlerin yaninda çorba, pilav ve makarna gibi ürünleri de tüketicilere sundugunu belirten Koç, "Bu ürünlerimizi kendi ambalajiyla, mikrodalga firinda 2 dakikada veya kaynar suda 3 dakika bekleterek yahut tavaya dökerek klasik yöntemlerle isitabiliyorsunuz." diye konustu.

- Asureye bu yil zerdeçal girdi

Türkiye Asçilar Federasyonu Baskani Zeki Açiköz de asure pisirmenin püf noktalarini anlatti.

Muharrem ayinin asureyle özdeslestigini aktaran Açiköz, asurenin hem besleyici hem vitamin, mineral ve lif kaynagi oldugunu aktardi.

Çalisanlarin en büyük sikintisinin zaman oldugunu dile getiren Açiköz, haslanmis ürün kullaniminin asure pisirmede çok büyük pratiklik sagladigini, bu ürünleri kullanarak toplam 14 malzemeyle 15-20 dakikada asure pisirilebilecegini söyledi.

Hazir haslanmis ürünlerin midede olusabilecek gaz problemini de engelledigine dikkati çeken Açiköz, asureyi pisirirken inceliklerini de söyle aktardi:

"Bes litre kaynamis suya hazir haslanmis iki paket asurelik bugday atiyoruz. Çok ince rendelenmis bir tutam portakal kabugu katiyoruz. Bu salgin zamaninda asuremize pisirirken ekleyecegimiz bir çay kasigi zerdeçal hem lezzet hem renk verirken bagisiklik sistemini güçlendirip saglik katiyor. Bunlara birer paket haslanmis fasulye ve nohudu ekliyoruz. Haslanmis ürünleri kullanmak bize çok zaman kazandiriyor. Burada bir püf noktasi da yavas yavas kevgirle karistirmak, ürünün rengi ve parlakligini muhafaza ediyor."

Açiköz, bu karisima dogranmis kuru meyveleri ekleyerek kaynama noktasinda 3,5 su bardagi seker katilmasi gerektigini belirterek, "Sekeri bu asamada atmazsak bakliyatlarimiz sertlesir ve istenen lezzeti alamayiz. Ardindan bir su bardaginin yarisina yakin bugday nisastasini baglayici olmasi için agir agir ekleyelim. Yeteri miktarda kuru kayisi, kuru inciri ve çekirdeksiz kuru üzüm ekleyip bir kere daha kaynatiyoruz ve ocaktan indiriyoruz." dedi.

Asurenin ister sicak ister soguk olarak yenebilecegini söyleyen Açiköz, tatlinin üzeri taze meyvelerle süslenerek servis edilmesi tavsiyesinde bulundu.

Uzmanlar tarafindan, asurenin önemli bir protein kaynagi oldugu, sindirimi kolaylastirdigi, Omega-3, demir, çinko, kalsiyum gibi vitamin ve mineraller içerdigi, bagisiklik sistemini güçlendirdigi belirtiliyor.



Yurt Dünya 28.08.2020 11:27:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremde yakınlarını kaybeden aileler basın açıklaması yaptı

2

GÜNCELLEME - Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

3

Antalya'da mezuniyet programı düzenleyen öğrencilerden Filistin'e destek

4

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesinde mezuniyet töreni düzenlendi

5

Afşinli LGS sınavı birincisi Gümüşsoy'un hayalinde mühendislikle tıp var

6

Adana'da yılbaşından bu yana 1825 motosiklet trafikten men edildi

7

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlık alanda yangın çıktı

8

Alanya'daki bıçaklı kavgada gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklandı

9

Mersin'de baraj gölüne giren kişi boğuldu

10

Adana'da oyun salonları ve bahis bayileri "çocuklar için" denetlendi