Yaylalar karla eşsiz manzaraya büründü, kar ve buz sürücülere zor anlar yaşattı

Yaylalar karla eşsiz manzaraya büründü, kar ve buz sürücülere zor anlar yaşattı

Yaylalar karla eşsiz manzaraya büründü, kar ve buz sürücülere zor anlar yaşattı

Mersin’in Erdemli ilçesinde yüksek kesimlerdeki yayla yollarında kar ve buzlanma sebebiyle sürücüler zor anlar yaşarken, beyaz örtüye bürünen köylerde dron ile kartpostallık görüntüler kaydedildi.
Erdemli’de Toros Dağları’nın eteklerinde bulunan yayla köyleri, hasretle beklenen kar yağışının etkili olmasıyla beyaz örtüye büründü. Köy yollarında karla birlikte buzlanma da meydana geldi. Sürücüler zor anlar yaşarken, ilerlemekte güçlük çeken araçları vatandaşlar itekleyerek kurtardı. Teyakkuzda bulunan Erdemli Belediyesi ekipleri araçların ilerlemesine imkan tanımayan karlı ve buzlu yollarda iş makineleriyle temizleme çalışması yaptı. Küçükfındık Yaylasında ekipler araçlara geçiş imkanı vermeyen yolları yeniden trafiğe açtı. Erdemli Belediyesi ekiplerinin 4 greyder, 10 kepçe, 2 loder iş makinesi ile Toros, Güneyli ve Avgadı bölgelerinde teyakkuz halinde bekletildiği belirtildi.

Eşsiz manzara görenleri mest etti
Hasretle beklenen kar yağışının Şubat ayında gelmesiyle geçte olsa Toros Dağları kış aylarındaki beyaz örtüsüne büründü. Özellikle yayla köyleri ve kırsal alanda kar güzel görüntüler oluşturdu. Köylerin karlı ve puslu hali dron ile görüntülendi. Eşsiz manzara görenleri mest etti. Yöreye gezmek için gelen Rus turistler de kar botuyla yamaçtan kayıp, karın tadını çıkardı. Kimi vatandaşlar da eşsiz manzarayı piknik yaparak değerlendirdi.
Otomobili karda kalan Yunus Fındık, "Burası Küçükfındık Yaylası, gördüğünüz gibi aracım yolda kaldı. Erdemli Belediyesi ekipleri iş makineleriyle geldi. Sağ olsunlar şu anda yolları açıyorlar" dedi.
Kar yağışını uzun zamandır hasretle beklediklerini belirten Ali Ateş ise, "Burası bizim yaylamız. Çok uzun zamandır bu karı hasretle bekliyorduk, şükür yağdı. İnşallah devamı gelir. Dua da ettik bütün köylü, yağmur duası ettik, yemekler yendi, ertesi gün yağmur, kar yağdı. İnşallah devamı gelir, Allah’a şükür ediyoruz. Biraz geç geldi, inşallah bundan sonra devamı gelir" diye konuştu.
Ailesiyle kar gezisine çıkan çocuklardan Edis Aksoy da, "Biz kar oynamak için geldik, ben çok istemiştim. Geçen yıl gidememiştik, o yüzden bu yıl geldik. Çok mutlu oldum, babam gelmek istemiyordu ama sürpriz yapmak için geldi" dedi.


Güncel 5.02.2023 12:06:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

2

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

3

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

4

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

5

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

6

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

7

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası

8

Antalya'da dayısı tarafından silahla öldürülen kadının cenazesi defnedildi

9

Antalya'da tırın çarptığı Karayolları işçisi öldü

10

AK Parti Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu 8. Isparta Kitap Fuarı'nda konuştu: