Yaz Kur'an kursları uzaktan eğitime pazartesi günü başlıyor

Yaz Kur

Yaz Kur'an kursları uzaktan eğitime pazartesi günü başlıyor

ANKARA (AA) - DUYGU YENER - Diyanet Isleri Baskanliginin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle alinan tedbirler dogrultusunda, bu yil uzaktan egitim yöntemiyle düzenleyecegi Yaz Kur'an Kurslari, 29 Haziran Pazartesi günü basliyor.

Diyanet Isleri Baskanligi Egitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Baskanligin sundugu en önemli hizmetlerden birisinin bu kurslar oldugunu söyledi.

"Her yil okullarin tatil oldugu dönemlerde büyük bir askla, coskuyla bir senlik havasi içerisinde camilerimizde çocuklarimizi misafir ediyor, onlara temel dini bilgileri, Kur'an-i Kerim'i okumayi, ögrenmeyi, Peygamber Efendimiz'in hayatini anlatmayi en önemli görevlerimizden biri olarak görüyoruz." diyen Dinç, kurslarin ana hedef kitlesini çocuklarin olusturdugunu vurguladi.

Dinç, bu yas grubunun alinan önlemleri camilerde yerine getirmesinde zorluklar yasamasinin önüne geçmek ve çocuklarin sagligini korumak için uzaktan egitim imkani saglanacagini belirtti.

Uzaktan egitimlerin Diyanet TV araciligiyla yapilacagini ifade eden Dinç, "29 Haziran Pazartesi günü 10.30'da ilk dersi muhterem Baskanimiz Ali Erbas verecek. Sabah 10.30-12.00 kusagi olacak. Ögleden sonra da 17.00-19.00 saatleri arasinda bir kusagimiz olacak. Diyanet TV üzerinden yayinlanacak olan dersleri takip edemeyen ya da tekrar izlemek isteyenler Diyanet TV, YouTube kanali vasitasiyla ilgili egitim videolarina erisebileceklerdir." diye konustu.

- "Bütün çocuklarimizi Diyanet TV'de evlerinden misafir edecegiz"

Egitimlerin içeriklerine iliskin de bilgi veren Dinç, "Kur'an Ögreniyorum"un, Kur'an ile yeni tanisacak çocuklar için gerçeklestirilecek bir program oldugunu belirtti. Dinç, söyle devam etti:

"Kur'an okumasini bilenlerin okuyuslarini gelistirmeye yönelik 'Kur'an Okuyorum' diye bir serimiz olacak. 'Dinimi Ögreniyorum' serisinde ise itikat, ibadet, ahlak konularini yer aldigi bir program sürecimiz olacak. Aralarda fimler ve animasyonlar olacak. Hem ögrencilerimize hem velilerimize yönelik bilgilendirici kartlar ve görüntüler esliginde tamamen alaninda uzman olan hocalarimiz marifetiyle yogun bir çaba sarf edildi. 29 Haziran saat 10.30 itibariyla bütün çocuklarimizi Diyanet TV'mizde evlerinden misafir etmis olacagiz."

Diyanet TV'nin bu sene yaz Kur'an kursuyla senlenecegini dile getiren Dinç, programlarin 6 hafta sürecegini, okullar açildiktan sonra normal bir süreç olusmasi durumunda da hafta sonlari yüz yüze camilerde egitimi sürdürmeyi hedeflediklerini kaydetti.

Yaz Kur'an kurslarina iliskin duyurularin Diyanet Isleri Baskanliginin "diyanet.gov.tr" adresi üzerinden yapildigini aktaran Dinç, "Velilerimiz çocuklarinin kayitlarini buradan yaptiklarinda en yakin ilçe müftülüklerine giderek çocuklar için hazirlanan kitaplarini ücretsiz olarak temin edebilecekler. Müftülüklere gidemeyenler için de dijital ortamda kitaplara ulasabilirler." diye konustu.



Yurt Dünya 27.06.2020 12:30:41 0