Yedisu Kaymakamı Kaya: “Keneye karşı bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız”

Yedisu Kaymakamı Kaya: “Keneye karşı bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız”

Yedisu Kaymakamı Kaya: “Keneye karşı bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız”

Bingöl’ün Yedisu Kaymakamı Mehmet Kaya, kene ile mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdüreceklerini belirterek, "Bu çerçevede Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız" dedi.
Yedisu ilçesinde son günlerde artan kene vakaları sonrasında halkı bilgilendirme faaliyetlerine de hız verildi. Kene vakalarına karşı vatandaşlarda duyarlılığı artırmak adına Kabaoluk köyü Kürdan Mahallesi’ndeki taziye evinde vatandaşlara Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya İlçe Kaymakamı Mehmet Kaya, Belediye Başkan Vekili Zeki Sünme, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Dr. Emre Cihan Ateş, ilçe hekimi Dr. Oğuzhan Türktan, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vekili Muhammed Ali Güneş, diğer kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.
İlçe genelinde keneyi basite alma durumunun söz konusu olduğunu aktaran Kaymakam Kaya, "Bilinçlendirme faaliyetlerini ne kadar çok yaparsak bu vakaların olumsuz sonuçlarının sayısının azalacağı kanaatindeyiz. Bugün burada muhtarlarımıza, vatandaşlarımıza doktorumuz tarafından eğitim verildi. Bundan sonra da kene ile mücadeleyi daha etkin bir şekilde sürdüreceğiz. Bu çerçevede ayrıca Doğa Koruma ve Milli Parklar Bingöl Şube Müdürlüğü ile görüşmemiz sonucu bölgemize hem sülün hem keklik salınımı yapacağız. Bunun yanında da MAK kararlarına alınması için bölgemizde avın yasaklanması için teklifte bulunduk” dedi.


Güncel 4.08.2022 12:27:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta etkili olan yağışların ardından binlerce dönüm tarım arazisi su altında kaldı

2

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli tutuklandı

3

Toyota Gazoo Racing WRT İsveç Rallisi'nde ilk 4 sırayı aldı

4

"Medya Etiği-Sorumlu Gazetecilik Kampı" Antalya'da sona erdi

5

Konyaaltı ilçesinde ramazan öncesi işletmeler denetlendi

6

Samandağ ilçesinde kıyı şeridinde temizlik yapıldı

7

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

8

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

9

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

10

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı