Yeditepe Üniversitesi uluslararası bakalorya öğretmenleri yetiştiriyor

Yeditepe Üniversitesi uluslararası bakalorya öğretmenleri yetiştiriyor

Yeditepe Üniversitesi uluslararası bakalorya öğretmenleri yetiştiriyor

ISTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi, uluslararasi bakalorya ögretmenleri yetistiriyor.

Yeditepe Üniversitesi'nin açiklamasina göre, ögrencilerin, uluslararasi geçerliligi bulunan lise diplomasina sahip olma istekleri Uluslararasi Ögretmenlik Sertifika Programlari'na olan ilgiyi artirdi.

Türkiye'de 50 özel ve 5 devlet okulu, ögrencilerine International Baccalaureate (IB-Uluslararasi Bakalorya) diploma programina katilma imkani sunuyor. Ancak okullar, bu programda ders verecek niteliklere sahip ögretmenleri bulmakta zorlaniyor.

Yeditepe Üniversitesi, Uluslararasi Bakalorya Organizasyonu (IBO) tarafindan akredite edilerek dünya genelinde IB Diploma Programi (IBDP) Ögretmenligi Sertifika Programi'ni yürüten 37 üniversiteden biri olmaya hak kazandi. Üniversitenin egitim fakültesinin arastirma, uygulama, çok yönlü donanim ve uluslararasilasma prensipleriyle birebir örtüsen bu sertifika programi sayesinde uluslararasi donanima sahip ögretmenler yetisiyor.

IBO tarafindan taninan bir program olan IBDP Ögretmenligi Sertifika Programi, ögretmenlerin IB Diploma Programi'nda ders vermek için gerekli bilgi ve yetkinlikleri edinmelerini saglamayi hedefliyor. Türkiye'de ilk ve tek sertifika programi olarak sunulan bu programi tamamlayan ögretmenler, IBO tarafindan verilen sertifikaya sahip oluyor.

Ilk mezunlarini geçen bahar döneminde veren sertifika programi, ikinci dönemine 21 Eylül'de baslayacak.


- Basvuru sartlari


Programa üniversitelerin egitim fakültelerinin Türkçe, Ingilizce, matematik, psikoloji, rehberlik ve psikolojik danismanlik, isletme, bilgi teknolojileri ve sosyal medya egitimi, isletme ve yönetim, biyoloji alanlarinda ögretmenlik egitimi almis¸, ilgili formasyon egitimini tamamlamis¸, ögretmenlik tecrübesi olan ya da ögretmenlige yeni adim atacak ve Türkiye'de ya da yurt disinda, IB dünya okullarinda çalismayi hedefleyen ögretmenler basvurabiliyor.

Basvuru için genel not ortalamasinin minimum 2,5 olmasi ve Ingilizce yeterlilik sinavi belgesi gerekiyor.


- Programin içerigi


Program kapsaminda, katilimcilara IB'nin misyon ve felsefesi ile birlikte program hazirlama süreçleri, IB programlarinda ögretme ve ögrenme, IB Diploma Programi kapsamindaki derslerde degerlendirme ve mesleki ögrenme hakkinda bilgi ve beceri sahibi olacaklari 3 temel ders veriliyor.

Diger temel dersler için ön kosul olarak tanimlanan bu 3 dersin yani sira katilimcilar ayrica kendi özel alan ögretimiyle ilgili 2 zorunlu ders ve kendi ilgi alanlarina göre bir seçmeli ders aliyor.

Sertifika programi kapsaminda ögretmenler, ISTEK Acibadem Okullari ve ISTEK Atanur Oguz Okullari'nda IB Diploma Programi derslerini gözlemleme ve ögretmenlik uygulamasi yapma olanagina sahip oluyor.



Yurt Dünya 14.09.2020 10:04:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da av tüfeğiyle vurulan kişi hayatını kaybetti

2

Adana'da aranan 57 şüpheli yakalandı

3

Hatay'da yolun çökmesi sonucu beton mikserinin sürücüsü yaralandı

4

Antalya'da denize giren kişi boğuldu

5

Mersin'de otobüse çarpan minibüsteki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

6

Mersin'de Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası çocuklarla kutlandı

7

Isparta merkezli dolandırıcılık operasyonunda yakalanan 13 zanlı tutuklandı

8

Pazarcık'ta içme suyu ishale hattı yenileniyor

9

Tarım sektörü paydaşları, "Growtech Kampüste" etkinliğinde öğrencilerle buluştu

10

Adana'da polisler çocuklara trafik kurallarını anlattı