Yeditepe Üniversitesi'nden öğrencilere tavsiyeler

Yeditepe Üniversitesi

Yeditepe Üniversitesi'nden öğrencilere tavsiyeler

ISTANBUL (AA) - Yeditepe Üniversitesi Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Ahmet Aydin, üniversite tercihi yapacak ögrencilere üniversitelerin ögrenci kulüplerinde görev almalari çagrisinda bulunarak, "Arkaniza dönüp bakin, yarim biraktiginiz çok fazla sey varsa, sizin 'yilmazlik' beceriniz gelismemistir. Kulüp çalismalari liderlik ve yilmazlik gibi kisisel özellikleri ortaya çikarmasi ve gelistirmesi açisindan önemli." ifadelerini kullandi.

Yeditepe Üniversitesi açiklamasina göre, Aydin, Dr. Görkem Ildas'in hazirlayip sundugu Yolun Basindayken programina katilarak ögrencilere tavsiyelerde bulundu.

Aydin, ögrencilere "Arkaniza dönüp bakin, yarim biraktiginiz çok fazla sey varsa, sizin 'yilmazlik' beceriniz gelismemistir." uyarisi yapti.

Ögrencilere, üniversitede ögrenci kulüplerine katilma çagrisi yapan Aydin, bu kulüplerde yürütülen çalismalarin, liderlikten "yilmazliga" pek çok becerinin gelismesine firsat sagladigini kaydetti.

"Liderlik gelistirir, girisimcilik ve yilmazlik gelistirir, bir arada çalismayi gerektirir." ifadesini kullanan Aydin, "Liderlik çok önemli bir vasif ama bu demek degildir ki herkes lider olacak. Bazilari da çok iyi bir takim oyuncusudur'. Kulüp çalismalari liderlik ve yilmazlik gibi kisisel özellikleri ortaya çikarmasi ve gelistirmesi açisindan önemli." dedi.


- "Pandemi 'esneklik' becerimizi gelistirdi"

Aydin, zorlu geçen Kovid-19 pandemisi ve uzaktan egitim sürecinin ögrencilerdeki "esneklik" becerisini gelistirdigini ifade ederek, su degerlendirmeyi yapti:

"Pandemi dönemi, gençlerimizin degisim ve estetik özelligini ortaya çikardi. Ögrenci kampüsteyken bir anda evine gitti ve sinif yerine evinde, bilgisayarinin basinda egitim almaya basladi. Eger bu gencimiz, siniftan eve geldim ve ayni performansi gösteriyorum demisse, o arkadasim çok iyi bir esneklik yetenegine sahiptir. Bu yetkinliklerin gelistirilmesi noktasinda üniversitenin rolü var. Adaylar tercih yaparken üniversitenin bu özelliklerini de göz önünde bulundurmali."

Ahmet Aydin, adaylarin, tercihin hayatin sonu oldugunu da düsünmemeleri gerektigini ifade ederek,bunun bir baslangiç oldugunu kaydetti.

Aydin, yatay geçis ve çift anadalin isteyen ve emek veren bir ögrencinin yapamayacagi seyler olmadigini da sözlerine ekledi.



Yurt Dünya 1.08.2020 09:54:40 0

İlginizi Çekebilir

1

AB tescilli "Maraş tarhanası" dünya mutfağında

2

Otizmli çocuklar aldıkları eğitimin yanı sıra hayvan sevgisiyle de sosyalleşiyor

3

Türkiye'de elektrikli araç şarj ünitesi sayısı artıyor yazlığına da kuran var, kafesine de

4

Hatay'da sahipsiz köpekten kaçarken düşen genç kızın ayağı kırıldı

5

CHP Kemer İlçe Başkanı Adem Barış istifa etti

6

Kahramanmaraş'ta 6 ton kaçak kıyılmış tütün ele geçirildi

7

Antalya'da derede erkek cesedi bulundu

8

Adana'da refüjdeki ağaca çarpan otomobilin sürücüsü yaralandı

9

Antalya'da seyir halindeki midibüste çıkan yangın söndürüldü

10

Türk Kızılayından Hatay'da depremzede çocuklara yönelik 23 Nisan etkinliği