Yeni Fiat 500’e Red Dot Tasarım Ödülü

Yeni Fiat 500’e Red Dot Tasarım Ödülü

Yeni Fiat 500’e Red Dot Tasarım Ödülü

ISTANBUL (AA) - Yeni ve tamamen elektrikli Fiat 500, 2020 Red Dot Ödülleri’nin “Tasarim Konsepti” kategorisinde birincilige layik görüldü.

Sirketten yapilan açiklamaya göre, Fiat Chrysler Automobiles’in (FCA) tamamen elektrikli ilk modeli olan yeni Fiat 500, dünyanin en büyük endüstriyel tasarim ödüllerinden Red Dot’ta ödül kazandi.

Fiat’in yeni elektrikli sehir otomobili 500, 2020 Red Dot Ödülleri’nde “Tasarim Konsepti” kategorisinde ödül sahibi oldu.

Tasarim dünyasinda özel bir yere sahip olan ödül, dünyanin önde gelen 21 profesyonel tasarimcisi ve akademisyeninden olusan uluslararasi jüri tarafindan verildi. Ayni ödülü 2019 yilinda Fiat Centoventi konsepti almisti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Fiat Marka Global Baskani Olivier François ise sunlari kaydetti:

“Red Dot Tasarim Ödülü’nü kazanmak bizleri gururlandirdi. Fiat 500, her zaman çaga ayak uyduran bir otomobil oldu. Toplumun gereksinimleri degistiginde, o da degisti. Insanlarin yeni ulasim gereksinimlerine cevap vermesi beklenen 500'ün üçüncü nesli için de durum böyle. Yeni 500 projesi en basindan itibaren tüm Fiat'a pozitif etki ederek enerji ve yaraticiligi beraberinde getirdi. 63 yillik köklü bir geçmise sahip olan 500 her zaman oldugu gibi çagin gereklerini karsilamaya devam ediyor. Italya’da tasarlanan ve üretilen, Italyan yaraticiligini gözler önüne seren Fiat 500, tamamen yeni, tamamen elektrikli bir otomobil. Ileri teknolojik donanimlar ve gelismis baglanabilirlik çözümleriyle birlikte yeni Fiat 500 Dolce Vita (tatli hayat) tarziyla da sifir emisyonlu ulasimin ikonik modeli olacak.”

FCA (EMEA) Tasarim Baskani Klaus Busse ise “Yeni Fiat 500 ile tasarimiyla Italyan tarzini gözler önüne seren, iç mekaniyla duygulari harekete geçiren, özetle ruhu olan bir elektrikli otomobil yaratmayi amaçladik. Red Dot Tasarim Ödülü’nü almak, yeni 500 projesinde çalisan tüm ekip için büyük bir onur.” ifadelerini kullandi.


- Fiat 500 hakkinda


Ilk kez pazara sunuldugu 1960’li yillardan bu yana, otomobil dünyasindaki trendlerin öncüsü olan Fiat 500, üretildigi her dönem boyunca degisimin sembolü oldu ve ardinda biraktigi 63 yilda ikon haline geldi. 2007 yilinda yollara çikan ikinci nesli ile Fiat 500, dünyayi saran Italyan modasi ve stilinin ikonik bir örnegi oldu. Simdi, ulasimin daha sürdürülebilir, baglantili ve otonom olmasinin beklendigi bir çagda, üçüncü nesli ile yine degisimin öncüsü konumunda.




Yurt Dünya 21.11.2020 11:51:14 0
Anahtar Kelimeler: yeni fiat 500’e red dot tasarım ödülü

İlginizi Çekebilir

1

GÜNCELLEME 2 - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

2

GÜNCELLEME - Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

3

Antalya'da çıkan orman yangını kontrol altına alınmaya çalışılıyor

4

Hatay'da evde çıkan yangın söndürüldü

5

Kahramanmaraş'ta üniversite öğrencileri Gazze'ye destek için çadır nöbeti başlattı

6

BM Türkiye Mukim Koordinatörü Ahonsi: "Hatay halkıyla dayanışma içindeyiz"

7

Burdur'da özel eğitim öğrencileri koro ve halk oyunu gösterisi sergiledi

8

Hatay'da sağanak dolayısıyla zarar gören mezarlıkta çalışma başlatıldı

9

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, şehit anneleri ve depremzedeleri ziyaret etti

10

Adana'da barakada çıkan yangın söndürüldü