Yeni metro hattındaki ağaçlar kesilmek yerine taşındı

Yeni metro hattındaki ağaçlar kesilmek yerine taşındı

Yeni metro hattındaki ağaçlar kesilmek yerine taşındı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, inşaat çalışmaları başlayan Emek-Şehir Hastanesi metro hattı üzerinde yer alan ağaçların bir kısmını Hamitler’deki ağaçlandırma sahasına nakletti, bir kısmını da budadı.
Bilhassa pandemide Bursa’nın sağlık hizmetleri yükünü önemli ölçüde çeken Bursa Şehir Hastanesi’ne kesintisiz ulaşımın sağlanması maksadıyla Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen Emek - Şehir Hastanesi raylı sistem hattında inşaat devam ediyor. Bakanlar Kurulu kararı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na devredilen 6.1 kilometrelik 4 istasyonlu hatta, müteahhit tarafından sondaj çalışmaları tamamlanırken, kazık imâlatları ve trafik sirkülasyon planına uygun alternatif yol oluşturma çalışmaları devam ediyor.
Ağaçlar taşındı
Bir taraftan müteahhit firma tarafından çalışmalar devam ederken, Bursa Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dâiresi Başkanlığı ekipleri de güzergah üzerindeki yetişkin ağaçları taşıma işlemine başladı. Trafiği aksatmamak için gece yarısı başlayan çalışmalarda özel söküm aracıyla köklerinden sökülen ağaçlar, Hamitler’deki ağaçlandırma sahasına dikiliyor. Hat üzerine denk gelen 4 ağaç, bu yöntemle nakledilirken, 10 ağaç da çalışmaları ve trafiği aksatmayacak şekilde budanıyor.


Güncel 8.09.2021 12:47:08 0

İlginizi Çekebilir

1

Feke'de yangın çıkan evdeki 1 kişi yaralandı

2

Antalya'da "devlet himayesindeki" gençlere yönelik çalıştay düzenlendi

3

Adana'da uyuşturucu üretilen evin sahibi tutuklandı

4

Antalya'da "BAİB İhracatın Yıldızları Ödül Töreni" düzenlendi

5

Alanya'da deniz kıyısında kadın cesedi bulundu

6

Burdur'da evde çıkan yangın söndürüldü

7

Türkiye Yağlı Güreş Ligi 2025 Sezonu Ödül Töreni gerçekleştirildi

8

ATSO meclis toplantısı gerçekleştirildi

9

Çamlıkevler’de Yol Genişletme ve Ağaçlandırma Çalışmaları Sürüyor

10

Mersin Uluslararası Limanı ile Port Sudan Limanı arasında mutabakat imzalandı