Yeni Zelanda Anıtı’nda anma töreni

Yeni Zelanda Anıtı’nda anma töreni

Yeni Zelanda Anıtı’nda anma töreni

Çanakkale Kara Savaşları’nın 106’ncı yıl dönümü nedeniyle Conkbayırı’nda bulunan Yeni Zelanda Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Törene, korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle kısıtlı sayıda katılım gerçekleştirildi.
Çanakkale Kara Savaşları’nın 106’ncı yıl dönümünde Conkbayırı’ndaki Yeni Zelanda Anıtı’nda anma töreni düzenlendi. Törene; Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, 2’nci Kolordu Komutanı Tümgeneral Mustafa Oğuz, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mehmet Cem Okyay, Avustralya Büyükelçisi Marc Innes-Brown, Birleşik Krallık Büyükelçisi Dominick Chilcott, İrlanda Büyükelçisi Sonya Mcguinness, Yeni Zelanda Büyükelçisi Wendy Hinton ve Fransa İstanbul Başkonsolosu Olivier Gauvin katıldı.
Yeni Zelanda’nın Ankara Büyükelçisi Wendy Hinton ve Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Marc Innes-Brown’ın konuşmalarıyla başlayan tören, Yeni Zelanda Anıtı’na çelenklerin sunumuyla devam etti. Tören, Yeni Zelanda ve Türkiye ulusal marşlarının okunmasıyla son buldu.
Her yıl geleneksel olarak Yeni Zelandalı askerlerin yaptığı meşhur haka dansı, korona virüs salgını nedeniyle bu yıl yapılmadı.


Güncel 25.04.2021 11:02:03 0
Anahtar Kelimeler: yeni zelanda anıtı’nda anma töreni

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı