Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi

Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi

Yenişehir Belediyesi Aşevinde vatandaşlara aşure ikram edildi

Mersin’in merkez ilçe Yenişehir Belediyesince, her gün yüzlerce vatandaşa sıcak yemek imkanı sunulan aşevinde, Muharrem ayı dolayısıyla aşure dağıtımı gerçekleştirildi.
Mersin Cemevi İnanç Kurulu Başkanı Erdoğan Sevin’in dua okuduğu aşure dağıtımına Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit de katıldı. Aşure duası öncesinde konuşan Sevin, aşurenin sadece Alevi Bektaşi inancı olmadığını Orta Asya’dan Mezopotamya’ya, Anadolu’dan Balkanlar’a kadar uzanan coğrafyada yaşayan bütün halkların ortak etkinliği olduğunu söyledi.
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ise aşure etkinliği düzenlemekten mutluluk duyduğunu belirterek, “Yenişehir Belediyesi Aşevi 20 yılı aşkın süredir ihtiyacı olan vatandaşlarımıza hizmet sunduğumuz bir yer. Pandemi döneminde özellikle evinden çıkamayan belirli bir yaşın üstünde vatandaşlarımızın evlerine kadar hizmeti götürdük. 200’e yakın vatandaşımıza bu hizmeti sağladık. Dayanışmamız devam edecek. Birlik beraberliğimiz daim olsun, lokmamız, aşuremiz kabul olsun” dedi.


Güncel 2.09.2021 11:19:54 0

İlginizi Çekebilir

1

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

2

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

3

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

4

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

5

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

6

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

8

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

9

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Kahramanmaraş'ın yeniden inşasında depremzede mimar ve mühendisler de yer aldı