Yerel ekonomik kalkınma paylaş analiz toplantısı

Yerel ekonomik kalkınma paylaş analiz toplantısı

- RESLOG TÜRKİYE PROJESİ KAPSAMINDA OSMANİYE YEREL EKONOMİK KALKINMA ANALİZİ PAYDAŞLARA ANLATILDI. 

 

Mülteci göçünün etkilerinin azaltılması ve bu kapsamda belediyelerin hizmet sunumlarının iyileştirilmesi projesi (RESLOG Türkiye ) kapsamında, Osmaniye Belediyesi Meclis Salonu’nda paydaşlarla yerel ekonomik kalkınma konulu toplantı düzenlendi.

Osmaniye Belediyesi’nin de aralarında bulunduğu, mülteci göçünden etkilenen bölge belediyelerinin teknik kapasitelerinin arttırılmasını destekleyen proje kapsamında ‘ Osmaniye Yerel Ekonomik Kalkınma Analizi’ paydaş kurum ve kuruluşlarla ele alındı.

RESLOG Türkiye Yerel Ekonomik Kalkınma Koordinatörü Burcu Özüpak Güleç tarafından katılımcılarla paylaşılan analiz sonrasında, kentin yerel ekonomik kalkınması için görüşler değerlendirildi. Toplantıda analiz sonuçlarını paydaşlara ifade eden Proje Koordinatörü Güleç: “ Osmaniye Belediyemizin de pilot il olduğu proje kapsamında gerçekleştirdiğimiz yerel ekonomik kalkınma analizini ekonomik hedeflerin çok paydaşlı olarak belirlenmesi ve bunların gerçekleştirilmesi için iş birliklerinin geliştirilmesi hedefiyle sunduklarını ifade etti.

Osmaniye Belediyesi RESLOG Proje Sorumlusu Bahadır Erdem Bülbül ise konuşmasında katılımcılara teşekkür ederek, kent için gerçekleştirilecek her projede kurumlarımızla koordinasyon halinde çalışacaklarını ifade etti.

Geliştirilecek kalkınma raporu ve belediyelerin çalışmalarının etkisini artırılması amaçlanan süreç sonunda Osmaniye Belediyesi, belirlenen yerel ekonomik kalkınma öncelikleri doğrultusunda RESLOG Türkiye tarafından desteklenecek.

Türkiye Belediyeler Birliği, Çukurova Belediyeler Birliği, Ticaret ve Sanayi Odası temsilcileri, iş insanı dernekleri, yerel ekonomik kalkınma, istihdam ve girişimcilik alanında çalışan kamu kurumları, Korkut Ata Üniversitesi, sivil toplum kuruluşları, dezavantajlı grupların ekonomik olarak güçlendirilmesini destekleyen kurum ve kuruluşların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Demir’de hazır bulundu.



Osmaniye 21.06.2023 19:08:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü