Yerli aşı Turkovac Iğdır’da uygulanmaya başlandı

Yerli aşı Turkovac Iğdır’da uygulanmaya başlandı

Yerli aşı Turkovac Iğdır’da uygulanmaya başlandı

Korona virüsle mücadeleye karşı yerli imkanlarla geliştirilen Turkovac aşısı, Iğdır Devlet Hastanesi’nde uygulanmaya başlandı.
Türk bilim adamlarının yaklaşık 20 aylık çalışması sonucunda geliştirilerek tüm bağımsız komisyonları geçen yerli aşı Turkovac, acil kullanım onayı alarak tüm Türkiye’de olduğu gibi Iğdır’da da uygulanmaya başlandı. Iğdır’da vatandaşlar hem randevu alarak hem de randevu beklemeden aşı uygulanan yerde Turkovac aşısını yaptırabiliyorlar.
Aşı biriminde çalışan Hemşire Güzel Bala, bazı vatandaşların Turkovac aşısından habersiz olduğunu belirterek, “Turkovac aşısı 3 gündür bize ulaştı. 3 gündür gelen hastalarımıza Turkovac aşısının geldiğini, bunu talep ettiklerinde yerli aşıyı da yapabileceğimizi söylüyoruz. Bazıları da Turkovac aşısından habersiz. Gün geçtikçe yerli aşıyı yaptıranların sayısı da artıyor” dedi.


Güncel 11.02.2022 14:29:44 0

İlginizi Çekebilir

1

POYD üyeleri Antalya'da gala gecesinde buluştu

2

Kahramanmaraş'ta otomobile düzenlenen silahlı saldırıda sürücü hayatını kaybetti

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda yakalanan 5 şüpheliden 1'i tutuklandı

4

Kahramanmaraş'ta depremlerde hasar gören tarihi mekanlardaki restorasyon çalışmaları sürüyor

5

Beymen Tersane "Galleries of Luxury" konseptiyle açıldı

6

Burdur'da KBRN ve yangın tatbikatı yapıldı

7

Hatay'da "Doğu Akdeniz’de Güvenlik, Ticaret ve Yaşam" söyleşisi düzenlendi

8

TSKB ve KfW Kalkınma Bankası arasında 250 milyon avroluk kredi anlaşması

9

QNB Türkiye CDP değerlendirmelerinde üç kategoride A listesine girdi

10

Hatay'da eşini bıçakla yaralayan sanığa 20 yıl hapis cezası