Yerli kahve dükkanları zinciri Espressolab'den yurt dışına yatırım atağı

Yerli kahve dükkanları zinciri Espressolab

Yerli kahve dükkanları zinciri Espressolab'den yurt dışına yatırım atağı

ISTANBUL (AA) - MEHMET FATIH ERDOGDU - Kocadag Ailesi Sirketleri Grubu Yönetim Kurulu Üyesi ve Espressolab'in Kurucularindan Esat Kocadag, geçen hafta Kuzey Afrika'nin en büyük sirketlerinden Fasli Akwa Grup ile 100 yeni magaza için anlastiklarini belirterek, "Kendilerine ait 400 tane benzin istasyonunun 200'ünde Espressolab Corner açacaklar. Fas, Libya, Tunus, Cezayir ve Sudan gibi Bati Afrika ülkeleriyle birlikte toplam 13 ülke için anlasma yaptik." dedi.

Kocadag, AA muhabirinin Espressolab'in yurt disi yatirimlari, kahvecilik sektörü ve yeni dönem hedeflerine iliskin sorularini yanitladi.

Akwa Grup'la anlasmalari kapsaminda 100 magazanin yani sira sirketin benzin istasyonlarinda da kahve kösesi açacaklarini bildiren Kocadag, "Kendilerine ait 400 tane benzin istasyonunun 200'ünde Espressolab Corner açacaklar. Fas, Libya, Tunus, Cezayir ve Sudan gibi Bati Afrika ülkeleriyle birlikte toplam 13 ülke için bu Fasli grup anlasma yaptik." seklinde konustu.

Söz konusu yatirimin Fas'tan Fransa ve Ispanya gibi ülkelere de yayilabilecegini ifade eden Kocadag, sunlari kaydetti:

"Bizim öngörümüz 5 sene içerisinde bir 10 milyon dolarlik yatirim olacak. Fas bizi heyecanlandiriyor çünkü buradan Ispanya'ya ve Fransa'ya geçebilecegimizi düsünüyoruz. Kuzey ve Bati Afrika ülkelerine ayni grupla açilacagiz. Zaten Güney Afrika'da da oldugumuz için yavas yavas Afrika'yi ele geçiriyoruz gibi hissediyoruz. Kahve sektöründe Afrika özelinde gördügümüz durum, sektörün en büyük markalari Afrika'ya gitmemisler. Belki korktuklari yada çekindikleri için ama bizim öyle bir sorunumuz yok biz her yere gidebiliriz."

Espressolab'in ilk magazasinin 2014'de Istanbul'da açildigini animsatan Kocadag, "Bugün itibariyle 9 ülkede toplam 82 tane subemiz var. Salginda 3 ay kapali bir dönem yasadik ama su anda yüzde 80 eski cirolarimizi yakaladik ve yeniden dükkan açilislarina basladik." diye konustu.


- "Ürdün Kraliçesi kahve için Espressolab'i tercih ediyor"


Espressolab'a yönelik çok fazla talebin olduguna dikkati çeken Kocadag, "Örnegin Ürdün'de iki tane magazamiz var ve her hafta sonu Ürdün Kraliçesi buraya kahve içmeye geliyor. Ve biz is yapmaya baslayinca bu durumu gören Ürdünlü birisi Guatemala'ya franchise aldi, onu gören bir baska Ürdünlü de Slovakya'ya bir franchise aldi, böyle böyle ilerliyoruz." dedi.

Kocadag, Misir'da da çok kuvvetli olduklarini belirterek, "Su an 8 tane dükkanimiz var, 4 tane de açilacak olan var. Tabi simdi bu magazalari görenler ve Türk markasi oldugumuzu ögrenenler bize gelip franchise basvurusu yapiyor. Su anda Michigan ve Texas'a yönelik de anlasma yapmak üzereyiz." ifadelerini kullandi.

Türk markasi olmanin kahvecilik sektöründe güven veren bir etki yarattigina isaret eden Kocadag, "Bu güveni verdigimiz için böyle ilerliyoruz. Salginda dükkanlar kapali oldugu için tabi genel olarak etkilendik ama bugün tamamen yeni bir kapatma karari gelmedikten sonra bir daha etkilenecegimizi düsünmüyoruz." degerlendirmesinde bulundu.


- "Magazaya gelmeden siparis verip, sira beklemeden kahvenizi alabileceksiniz"


Yeni normalle birlikte dijital dönüsüme yönelik de çalistiklarini aktaran Kocadag, "Bir aplikasyon tasarladik, 2 hafta önce denemelere basladik. Artik sira beklemeden bizim magazamiza dogru gelirken siparis verebilecek, ödemenizi yapabileceksiniz. Sonrasinda biz sizin ne kadar bize yaklastiginizi görerek kahvenizi hazirlayacagiz. Böylece, sira beklemeden kahvenizi almis olacaksiniz. Ya da siparis adresinizi verecekseniz, ofisinize veya evinize kahvenizi getirmis olacagiz." dedi.

Kocadag, söz konusu aplikasyon için yerli yazilim kullandiklarini ve 2 hafta sonra yürürlüge girmesini öngördüklerini dile getirdi.

Dünyada taninan bir kahve markasi olmak için çaba sarf ettiklerine deginen Kocadag, "Türkiye'de her sehirde dünyada da her ülke de olmayi hedefliyoruz. Bugün Cape Town, Saraybosna, Nürnberg, Katar, Suudi Arabistan ve Ürdün gibi ülkelerde variz. Bir yerden sonra dünyanin her yerinde olabilecegimizi gördük ve bu bizi çok heyecanlandiriyor. Bu milliyetçi duygularla beraber her yerde olmak ve kahve sektöründe dünyada taninan bir marka olmak istiyoruz." seklinde konustu.



Politika 14.10.2020 12:07:14 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı