Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi, iş makinesi sular altında kaldı, balıklar kıyıya vurdu

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi, iş makinesi sular altında kaldı, balıklar kıyıya vurdu

Yeşilırmak’ta su seviyesi yükseldi, iş makinesi sular altında kaldı, balıklar kıyıya vurdu

Amasya’nın Taşova ilçesinden geçen Yeşilırmak’ta son günlerde artan yağışın etkisiyle nehir suları yükseldi. Arızalanan bir iş makinesi sular altında kalırken balıklar ise kıyıya vurdu.

Taşova Belediye Başkanı Bayram Öztürk, “Son birkaç günde yoğun yağış alan bölgemizde ırmak sularında, çok ciddi manada artış olduğunu söyleyebiliriz. Yeşilırmak Nehri üzerinde çalışma yapan bir iş makinesinin arızalanması sonucu ve aniden de su artışının gerçekleşmesiyle beraber iş makinesinin sular altında kaldığını söyleyebiliriz. Can kaybı söz konusu değil” dedi. Gazetecilere açıklama yapan Başkan Öztürk, “Bu birkaç günlük süre içerisinde dikkatli olmaları dere kenarlarından uzak durmalarını bir kez daha buradan sizler aracılığıyla belirtmek istiyorum” diye konuştu.

Kıyıya vuran balıkları vatandaşlar tutmaya çalıştı. Polis ve zabıta ekipleri zehirli olabileceği için uyardıkları vatandaşlardan balıkları tutmamalarını istedi. Irmaktan elleriyle balık tutan Hasan Hüseyin Çelik, “Aniden ırmağın yükselmesiyle balıklar hep kenarlara vurdu. Ölmesindense vatandaşımız bir balık yesin dedik. Herkes ırmağın kenarına indi. Balık tutuyorlar. Uyardılar, anons yaptılar. ‘Irmağın kenarına inmeyin’ diye. Yenir, aniden ırmağın çamurlu akmasından dolayı balıkta bir şey yok. Gördüğünüz gibi sapasağlam balıklar. Yesinler afiyet olsun” şeklinde konuştu.


12.04.2023 18:18:23 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da öğretmenin geliştirdiği patentli uygulama okullarda tasarruf sağlıyor

2

Karaciğer hastası, Adana'da ablasından yapılan nakille hayata tutundu

3

Hatay İl Emniyet Müdürü Yılmaz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

GÜNCELLEME - Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

5

Mersin'in Silifke ilçesinde fırtına etkili oldu

6

Hataylı "Yaşayan İnsan Hazinesi", ipek böceği yetiştiriciliğinin yaygınlaşmasını istiyor

7

Antalya, turnuva ve kamplara yaptığı ev sahipliğiyle dünya okçuluğunun merkezi oldu

8

Narenciyenin gen merkezindeki "Turunç Yolu", görsel şölen sunuyor

9

Antalya'da yağış hayatı olumsuz etkiliyor

10

Sağlıklı midede asitli gıdalar tek başına sorun yaratmıyor