Yeterli kar yağmayan Salda Kayak Merkezi'nde sezon açılamadı

Yeterli kar yağmayan Salda Kayak Merkezi

Yeterli kar yağmayan Salda Kayak Merkezi'nde sezon açılamadı

BURDUR - Burdur'un Yeşilova ilçesindeki Salda Kayak Merkezi'nde yeterli kar olmaması nedeniyle sezon açılamadı.

Kent merkezine 77, ilçe merkezine 14 kilometre mesafede Tınaztepe mevkisindeki Salda Gölü manzaralı kayak merkezinde sezon için hazırlıklar tamamlandı.

Önceki yıllarda kış aylarında yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan kayak merkezinde, yağış olmasına rağmen kayak için kar kalınlığı istenilen seviyeye ulaşılamadı.

Birçok bölgedeki kayak merkezinde sömestir dolayısıyla hareketlilik yaşanırken, Salda Kayak Merkezi'nde sessizlik hakim.

Yeşilova Gençlik ve Spor Müdürü Ramazan Kara, AA muhabirine, geçen yıl aynı dönem sezonun açık olmasına karşın bu yıl yeterli kar yağmadığını söyledi.

Tesisin sezon için hazır olduğunu aktaran Kara, "Şu an yeterli kar olmadığından sezon açılamadı, ziyaretçimiz de yok. Yeterli kar yağmasını bekliyoruz." dedi.



Yurt Dünya 1.02.2024 17:42:59 0

İlginizi Çekebilir

1

Taner Bilir Güven Tazeledi

2

Adana'da Türk Eğitim Derneği'nin çalışmaları anlatıldı

3

Samandağ ilçesinde makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

4

Silifke'de çocuklara ücretsiz enstrüman eğitimi veriliyor

5

Silifke'de 3 ülkenin öğretmenleri bir araya geldi

6

Vodafone'un uzun dönem staj programına 15 bini aşkın başvuru yapıldı

7

Kepez Belediyesince motivasyon semineri düzenlendi

8

Şişecam'ın 2025 yılı net satışları 225 milyar lira oldu

9

"Bilim Kafe" etkinlikleri Karadeniz Bölgesi'ndeki okullarda gerçekleştirildi

10

Beyin kanamasından yaşamını yitiren 34 yaşındaki bekçi, 17 ay sonra vazife malulü sayıldı