Yıldız Holding'den pandemide 5 bin 300 yeni istihdam, 330 milyon dolarlık ihracat

Yıldız Holding

Yıldız Holding'den pandemide 5 bin 300 yeni istihdam, 330 milyon dolarlık ihracat

ISTANBUL (AA) - UGUR ASLANHAN / MUSAB TURAN - Yilin ilk yarisinda pandemiye ragmen 5 bin 300 kisiye yeni is imkani saglayan Yildiz Holding, bu süreçte 100'den fazla ülkeye 330 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdi.

Yildiz Holding Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Tütüncü, sirketin, Kovid-19 salgininin yasandigi dönemde yaptigi yatirim ve ihracat ile sagladigi yeni is imkanlarina iliskin AA muhabirine açiklamalarda bulundu.

Gida ve perakende is alanlarina odaklanma stratejisi dogrultusunda 2019'da gerçeklestirdikleri 65 milyar liralik basarili ciro performansini bu yil da koruduklarini dile getiren Tütüncü, "2020'ye, ülke ekonomisine katki sunarak global rekabette güç kazanma, bulundugumuz pazarlardaki güçlü konumumuzu ve liderliklerimizi sürdürme ve çift haneli büyüme hedefleriyle basladik." dedi.

Bu hedeflere paralel olarak, beklenmedik sekilde gelisen pandemi gündemine ragmen, yilin ilk yarisinda tüm operasyonlari basariyla yöneterek Türkiye ekonomisine ve topluma katki sunmayi sürdürdüklerini anlatan Tütüncü, yilin ilk yarisinda 2019'un ayni dönemine göre konsolide ciroda yüzde 18, FAVÖK seviyesinde ise yüzde 16 artis elde ettiklerini bildirdi.

Tütüncü, söz konusu dönemde grup sirketleriyle birlikte ülke genelinde toplam 5 bin 300 kisiye yeni istihdam sagladiklarini, yurt içi çalisan sayisinin 51 bine yükseldigini aktardi.


- "Ise alimlar yil sonuna kadar sürecek"


Mehmet Tütüncü, özellikle büyümede öne çikan gida ve perakende segmentlerinde istihdami artirdiklarini belirterek, sözlerini söyle sürdürdü:

"Teknoloji ve e-ticaret organizasyonlari için yil sonunda ise alim hedefledigimiz birçok pozisyonu öne çektik, ek pozisyonlar olusturduk. Yogun seyahat içeren bazi fonksiyonlarimiz disinda ise alimlari erteledigimiz bir pozisyon olmadi. Yil sonuna kadar bilgi teknolojileri, finans, strateji, satis, pazarlama, insan kaynaklari ve kurumsal iletisim gibi farkli fonksiyonlarimizda ise alimlari sürdürecegiz. Yeni mezunlarin yani sira orta ve üst düzey yöneticiler de istihdam edecegiz."

Tütüncü, Yildiz Holding bünyesinde 38'i yurt içinde olmak üzere toplam 61 fabrikanin bulundugunu kaydederek, yurt disinda bulunan 21 fabrikanin ise 13 farkli ülkeye yayilmis durumda oldugunu bildirdi.


- "Made in Türkiye etiketli ürünlerimiz dünyanin dört bir yaninda"


Yildiz Holding Üst Yöneticisi Tütüncü, 100'den fazla ülkeye ihracat yaptiklarini belirterek, ilk alti ayda 330 milyon dolarlik ihracat gerçeklestirdiklerinin bilgisini verdi.

Türkiye'deki fabrikalarindan çikan ürünlerin dünyanin dört bir yaninda "Made in Türkiye" etiketiyle tüketicilerle bulusmasindan iftihar ettiklerini dile getiren Tütüncü, su açiklamalarda bulundu:

"Hedefimiz, Türkiye'yi daha güçlü bir üretim ve ihracat merkezi haline getirmek. Yil sonuna kadar ihracat oranimizi, önceki yila göre çift haneli büyümeyle tamamlamayi planliyoruz. Su anda Bati Afrika ülkeleri, Orta Dogu ve Amerika pazarlarinda büyürken, Almanya, Italya, Fransa ve Ispanya basta olmak üzere Avrupa'da da satislarimizi artirmayi hedefliyoruz."


- "Son 5 yilda 3,8 milyar liralik yatirim yaptik"


Mehmet Tütüncü, "Güçlü Türkiye" hedefine katki sunacak yatirimlar yapmaya devam ettiklerini belirterek, son bes yilda toplam 3,8 milyar TL yatirim yaptiklarini, bu yil için 800 milyon liralik yatirim bütçelediklerini söyledi.

Yurt disi gelirleriyle Türkiye'deki bankalara kisa süre önce toplam 600 milyon dolar nakden erken ödeme yaptiklarini dile getiren Tütüncü, böylece Yildiz Holding olarak 2018'den bu yana bankalara toplam 2 milyar 561 milyon dolar ödeme yaparak yükümlülüklerini eksiksiz ve ödeme takviminden önce yerine getirdiklerini bildirdi.

Tütüncü, bu yatirimlarla beraber Sok Marketler'in magaza sayisini 8 bine, Bizim Toptan'inkini ise 179'a ulastirmayi hedeflediklerini ifade ederek, yeni kurduklari anonim sirketleri SEÇ Marketçilik'in bayi sayisini da binin üzerine çikarmayi amaçladiklarini, bu artislarin yeni istihdamlari beraberinde getirecegini bildirdi.


- "2020'yi 'insana yatirim yili' ilan ettik"


Yildiz Holding CEO'su Tütüncü, 2020'nin, Yildiz Holding'de "insana yatirim yili” olarak anilacagini belirterek, kendini isinin gelecegini hazirlayan yeni nesil liderlerin, hayata bambaska bakan uzmanlarin yetisecegini söyledi.

Tütüncü, "Dünyanin dört bir yaninda oldugu gibi Türkiye'de de 'isimizin gelecegi' hizla degisiyor. Gerek bireysel gerekse kurumsal olarak bizi neyin bekledigini dogru analiz edebilmemiz ve olasi kosullara herkesten önce hazirlanabilmemiz hayati önem tasiyor." dedi.

Ihtiyaçlar, teknolojiler ve is yapis biçimlerindeki degisimlerden bahseden Tütüncü, tüm sirketlerin, gelecegin is ortaminda gereken yeni yetkinlikleri gelistirmeye yatirim yapmak mecburiyetinde oldugunu, Yildiz Holding olarak bu dogrultuda çalistiklarini bildirdi.

Tütüncü, Yildiz Holding'de yaklasik üç yildir, çalisanlar için dijital dönüsüm, çevik proje yönetimi, tasarim odakli düsünme gibi alanlarda egitim yatirimlari yaptiklarini belirterek, "Bu kapsamda hedefimiz, bu dönemi 'insana yatirim yili' olarak ele alip insan kaynagimizi buna göre sekillendirmek." dedi.


- "Birçok dijital ilki hayata geçirdik"


Yildiz Holding Üst Yöneticisi Tütüncü, pandemi sürecinde dijitallesme alaninda yasadiklari gelismelerden bahsederek, dijital dönüsümü; tedarik zincirinden tüketiciye kadar uzanan, uçtan uca bir yaklasimla ele aldiklarini bildirdi.

Pandeminin etkisiyle yeni birçok dijital uygulamayi hayata geçirdiklerini aktaran Tütüncü, pandemi günlerinde çalisanlarin kendini iyi hissetmesini ve ihtiyaç duyduklari anda destek almasini saglamak amaciyla "Nasilsin" isimli dijital uygulamayi devreye aldiklarini söyledi.

Tütüncü, Yildiz Holding Çamlica Kampüsü'ndeki sosyal yasam alanlarinda gerçeklesen tesadüfi karsilasmalar ve sohbetleri "yeni normal" çerçevesinde Dijital Koridor'a tasidiklarini, her hafta dijital uygulama tarafindan rastgele seçilen çalisanlarin, online platformda bir araya gelerek sosyallesme imkani buldugunu anlatti.

Mehmet Tütüncü, gençlerin profesyonel olarak is hayatina atilmadan önce daha bilinçli kariyer tercihleri yapmalari ve kurumsal hayatta deneyim kazanmalari için tasarladiklari Job@YildizHolding genç yetenek programini bu sene "Virtual JOB Experience" adiyla ilk kez online platforma tasidiklarini bildirdi.

Daha önce yüz yüze gerçeklestirdikleri Job@Talks bulusmalarini pandemi döneminde durdurmadiklarini dile getiren Tütüncü, bu program sayesinde genç çalisanlarla düzenli olarak bir araya gelerek kendilerine deneyimleri aktarma firsati bulduklarini söyledi.

Tütüncü, tüm çalisanlarin veri odakli teknolojilere adaptasyonunu desteklemek amaciyla baslattiklari Analitik Akademi programiyla çalisanlarin, dijitallesmeyle degisen is dünyasina adapte olmalarini ve veri okur-yazarligi alaninda entelektüel birikimlerine katki saglamayi hedeflediklerini anlatti.


- "Ülker ile yerli ve milli bisküvilik bugday üretimini baslattik"


Mehmet Tütüncü, kisa süre önce Ülker sirketiyle Aliaga Bugdayi'nin ilk hasadini gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadiklarini belirterek, sözlerini söyle tamamladi:

"Aliaga, Ülker'in Konya Bahri Dagdas Uluslararasi Tarimsal Arastirmalar Enstitüsü ile yürüttügü ortak çalismalar sonucunda gelistirildi. Proje, yüksek kalitede, sürdürülebilir üretim yapabilmek, bugday tedarikini uzun yillar güvence altina alabilmek, yerli ve milli bisküvilik bugday üretimini hayata geçirmek hedefiyle 2007'de baslatildi. Ilk ekimi, 2019 Kasim'da Konya ve Ankara'da 700 dönüm arazide gerçeklestirildi. Ilk hasatta yaklasik 300 ton tohum üretim hedefini yakaladik. 2023'te bugday ihtiyacinin yaridan fazlasini bu bugdaydan karsilamayi planliyoruz."



Politika 22.09.2020 11:34:36 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

2

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

3

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

4

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama:

5

Döşemealtı Belediye Başkanı Menderes Dal görevine başladı

6

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen mazbatasını aldı

7

Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı göreve başladı

8

Aile ve Gençlik Fonu'na bugüne kadar 6 bin 753 başvuruda bulunuldu

9

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek yeni dönemine törenle başladı

10

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa'da bazı belediye başkanları mazbatalarını aldı