Yıldızoğlu dünya şampiyonu oldu

Yıldızoğlu dünya şampiyonu oldu

Yıldızoğlu dünya şampiyonu oldu

Dünya Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Romanya’nın başkenti Bükreş’te düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında Bayburt Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencilerinden Yusuf Ziya Yıldızoğlu, 65 kilo sağ kolda yeniden dünya şampiyonu oldu.
24 Kasım-3 Aralık 2021 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonanın son gününde, büyükler kategorisinde yarışan milli sporcular 3 altın, 4 bronz olmak üzere toplam 7 madalya kazandılar. Milli Takımımızı, genel takım sıralamasında dünya üçüncülüğüne taşıyan ekipte Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi Yusuf Ziya Yıldızoğlu da yer aldı.
2020 yılında ilk dünya şampiyonluğuna ulaşan Yıldızoğlu, 2021 Dünya Bilek Güreşi Şampiyonasında 5 maç yaptı. Son maçında Rus rakibini geçen Yıldızoğlu, adını bir kez daha dünya şampiyonluğuna yazdırarak, ay-yıldız bayrağı göndere çektirdi. Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı yüksek lisans öğrencisi olan Yıldızoğlu, bundan 8 sene önce başladığı bilek güreşi sporunda onlarca kez Türkiye Şampiyonluğu kazandı.
2017 yılında Avrupa Şampiyonası’nda bronz madalya elde eden Yıldızoğlu, 2020 yılında Dünya Şampiyonluğuna ulaşmıştı. 2020 yılında ilk kez ulaştığı dünya şampiyonluğunun ardından yaptığı açıklamada, "İlk kez kazandım ama son olmayacak" diyen Yıldızoğlu, bu sözünün de gereğini yaptı. 2021 yılını da Dünya Şampiyonluğu ile geçen Yıldızoğlu, "Çalışmalarımız devam edecek, ülkemizin adını daha birçok kez buralarda duyuracağız. Üzerimde emeği olan tüm hocalarıma teşekkür ediyorum. Türk Bayrağını yeniden göndere çekmenin gururunu yaşıyorum" dedi.


Spor 5.12.2021 08:44:24 0
Anahtar Kelimeler: yıldızoğlu dünya şampiyonu oldu

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Konyaspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Burdur'da otomobilin çarptığı yaya yaralandı

3

Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Bekir Sütcü güven tazeledi

4

Aston Martin Türkiye'den İstanbul'da özel sürüş etkinliği

5

Adana'da 2 tırın çarpıştığı kazada 1 kişi yaralandı

6

Kemer Devlet Hastanesi Başhekimi Dağlı'ya ödül verildi

7

Kepez'de Meme Kanseri Farkındalık Eğitimi düzenlendi

8

17 Yaş Altı Milli Futbol Takımı, hazırlık maçında Hindistan'ı 1-0 yendi

9

Manavgat Cumhuriyet Başsavcısı Selimefendigil, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

10

Mersin'de çöp biriktirilen evden ruhsatsız silah ve 115 bin lira çıktı