"Yolda kalmamak için akünüzü kontrol ettirin" uyarısı

"Yolda kalmamak için akünüzü kontrol ettirin" uyarısı

ISTANBUL (AA) - AKO Akü Genel Müdürü Hulki Büyükkalender, "Kis mevsimin kendini hissettirmeye basladigi bugünlerde, araç sahipleri ve sürücüler, mars basma sorunu yasamamak için akülerini kontrol ettirmeli, gereginde degistirmeli." uyarisinda bulundu.

Büyükkalender, konuya iliskin yaptigi yazili açiklamada, akülerin mars gücünün, özellikle soguk havalarda kritik önem tasidigini kaydetti.

Kis aylarinda, özellikle soguk sabahlarda aracin geç çalismasinin ve mars basmada sikinti yasanmasinin, bilindik bir sorun oldugunu vurgulayan Büyükkalender, bunun baslica nedeninin, akülerin özellikle soguk havalarda, voltaj gücünü önemli oranda yitirmesi oldugunu hatirlatti.

Büyükkalender, kis yaklasirken aracin akü bakimini gerektirebildigini belirterek, düsen hava sicakliklarinin akü ve sarj basmaya olumsuz etkileri oldugunu bildirdi.

Çok soguk havalarda akünün içindeki sivinin (elektrolit) donma riski oldugunu aktaran Büyükkalender, "Sarji tam dolu bir akü -70 derecede donarken tamamen bos bir akü eksi 5 derecede bile donabilir. Bu nedenle soguk havalarda akünün sarjli halde bulunmasi çok önemlidir." uyarisinda bulundu.


- "Akünüzü mutlaka kontrol ettirin"


Hulki Büyükkalender, kis mevsimin kendini hissettirmeye basladigi bugünlerde, araç sahipleri ve sürücülerin mars basma sorunu yasamamak için akülerini kontrol ettirmesi ve gereginde degistirmesi gerektigini belirterek, su açiklamalarda bulundu:

"AKO Akü tarafindan üretilen AKO Prestige ve Turbo Akü marka aküler, sahip olduklari Matrix Press (Punch) teknolojisi sayesinde, kisin bakim gerektirmiyor, çok düsük sicakliklarda bile diger akülere göre daha fazla yüksek performans veriyor; dahasi, yakit tasarrufuna da katkida bulunuyor. Akü üretiminde teknolojinin zirvesi kabul edilen Matrix Press teknolojisin, dünyada az sayida üreticide, ülkemizde ise sadece AKO Akü'de kullaniliyor."

Büyükkalender, bu teknolojiyle üretilen akülerin, kis kosullarindaki avantajlarina deginerek, su bilgileri verdi:

"Punch ve Kaizen Tüneli teknolojisiyle ürettigimiz akülerimiz, kisin bakim gerektirmez ve akünün çok düsük sicakliga maruz kaldigi durumlarda dahi, diger akülere oranla daha fazla performans verir. Standart aküler, çok düsük sicakliklarda ve sarj durumundan kaynaklanan pozitif plaka deformasyonuna ugrayip, bozulabilirken Matrix Press teknolojisine sahip aküler, bu deformasyona karsi da tamamen dayanikli yapidadir."


- "Matrix Press'le 4 kata kadar ekstra performans ve düsük yakit tüketimi"


AKO Akü Genel Müdürü Büyükkalender, Matrix Press akülerin üretiminde kullanilan Kaizen Tüneli ile "derin desarj" özelligi kazandirilan akülerin agir hizmet sartlarinda üstünlük saglayabildiginin altini çizdi.

Matrix Press teknolojisinin daha uzun ömrü ve daha yüksek performansi daha hafif aküyle saglayabildigini aktaran Büyükkalender, "Akülerde performans plakalardaki aktif malzemeyle saglanir, Matrix Press teknolojisinde aktif malzeme performansi artirilirken izgara agirliklari azaltilabildiginden agirlik görece azaltilmistir. Bu durumda aracin görece daha düsük yakit tüketmesine olanak verir." ifadelerini kullandi.



Politika 13.11.2020 16:14:42 0

İlginizi Çekebilir

1

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Korkuteli ve Elmalı'da vatandaşla buluştu:

2

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, Antalya'da iftar programında konuştu:

3

BBP Genel Başkan Yardımcısı Alaattin Çakır, Anamur'da partililerle buluştu

4

Cumhur İttifakı Kemer Belediye Başkan adayı Şeker, turizm projelerini anlattı:

5

ANSİAD 2024 yılı beşinci olağan toplantısı gerçekleştirildi

6

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener Isparta'da iftar programında konuştu:

7

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Kemer'de vatandaşlarla buluştu:

8

Cumhur İttifakı Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, seçim çalışmalarını sürdürüyor

9

Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tütüncü, Manavgat'ta mitinge katıldı

10

Milli Eğitim Bakanı Tekin, Adana'da iftar programına katıldı: