Yoldan geçen hünnap tüccarı hayatını değiştirdi

Yoldan geçen hünnap tüccarı hayatını değiştirdi

Yoldan geçen hünnap tüccarı hayatını değiştirdi

Adana’nın Kozan ilçesinde 5 yıldır arazisinde hünnap yetiştiren ancak pazar bulamadığı için bahçesini bozmayı düşünen çiftçi Şahin Bolat’ın hayatını, yoldan geçen bir hünnap tüccarı değiştirdi. 10 ton hünnap hasat eden ve kilosunu 8 liradan satan Bolat, bu sene kazancının iyi olduğunu söyledi.
35 yaşındaki Şahin Bolat, 5 yıl önce 14 dönüm araziye 300 hünnap ağacı dikti. Çiftçinin 5 yıl boyunca ilaç kullanmadan ürettiği meyveleri sadece bilenler kilo ile alırken, Bolat pazarında sorun yaşadığı hünnap ağaçlarını söküp yerine ceviz fidanı dikmeyi planladı. Bolat’ın hayatı, bahçenin yanından geçen bir hünnap tüccarı sayesinde değişti.
Hünnapın kilosunun zincir marketlerde 10-18 TL’den satıldığını belirten Bolat, "Ben Adana’ya 8 TL’den verdim. Ben pazar bulamadığım için vazgeçmiştim. Yoldan geçen bir tüccar fark etti. Hepsini o aldı ve güzel para kazandırdı. Akdeniz meyve sineği nedeniyle bir ilaçlama maliyeti var onun dışında hiçbir maliyeti yok. Bunun 1 kilodaki C vitamini portakalın 10 kilo C vitaminine eş değer. Lezzetli bir meyve. Sirkesi de reçeli de yapılıyor. Herkesin evinin önüne hobi amaçlı dikmesini tavsiye ederim” dedi.


Güncel 16.09.2021 11:24:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Alanyaspor, Eyüpspor maçının hazırlıklarına başladı

2

Atatürk'ün Silifke'ye gelişinin 101. yıl dönümü törenle kutlandı

3

İstikbal yeni sezon koleksiyonlarını İstanbul Mobilya Fuarı'nda sergiliyor

4

İş Bankası'ndan uluslararası piyasalarda mavi tahvil ihracı

5

Yıldız Kaşifleri'nin ikinci dönemine 830 öğrencinin yer aldığı 167 takım başvurdu

6

Adana'da çocuklar kamyonlarla getirilen karla eğlendi

7

Hatay Valisi Masatlı, Yeşilay Şube Başkanı Kuyubaşıoğlu'nu kabul etti

8

Bucak Halk Kütüphanesi'ni geçen yıl 11 Bin 439 okuyucu ziyaret etti

9

Antalya'da sağanak ve fırtınanın etkili olduğu Kaş ile Manavgat ilçelerinde hasar tespiti yapılıyor

10

Karmod yağmur suyu hasadı depolama tankı projelerini sürdürüyor