York Dükü Prens Andrew kraliyet unvanlarını kaybetti

York Dükü Prens Andrew kraliyet unvanlarını kaybetti

York Dükü Prens Andrew kraliyet unvanlarını kaybetti

İngiltere Kraliyet ailesi üyelerinden York Dükü Prens Andrew’in hakkında çıkan cinsel istismar iddiaları nedeniyle kraliyet unvanları elinden alındı.
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in oğlu York Dükü Prens Andrew’in hakkında çıkan cinsel taciz istismar iddiaları nedeniyle Andrew’in tüm askeri unvanları ve kraliyet himayeleri elinden alındı. Prens Andrew’in yıllar önce cinsel istismar uyguladığına ilişkin dava ABD’de devam ederken, Buckingham Sarayı tarafından yapılan açıklamada, "Kraliçe’nin onayı ve anlaşmasıyla, York Dükü’nün askeri unvanları ve Kraliyet himayeleri Kraliçe’ye iade edildi. York Dükü herhangi bir kamu görevi üstlenmemeye devam edecek ve davası özel bir vatandaş olarak sürecek" denildi.
İngiltere basınında yer alan ve bir kraliyet kaynağına dayandırılan haberlerde, Prens Andrew’in "Majesteleri" unvanının da düşürüldüğü ve tüm rollerinin Kraliyet ailesinin diğer üyelerine dağıtılacağı ifade edilerek, Prens Andrew’in pozisyonunun Kraliyet ailesi arasında geniş çapta tartışıldı aktarıldı.
Daha önce Virginia Roberts olarak bilinen Virginia Giuffre adlı kişi Prens Andrew’in gençken kendisine "cinsel saldırı ve tacizde bulunduğunu" iddia etmişti. Giuffre, kendisi 17 yaşındayken Prens Andrew’in kendisine saldırıda bulunduğunu belirtmiş, Andrew iddiaları yalanlamıştı.


Güncel 13.01.2022 21:25:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

2

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

3

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

4

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

5

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

7

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

8

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

10

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda