Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Yörükler 20-21 Ağustosta Muğla’da bir araya gelecek

Muğla Yörük Obaları Derneği tarafından 13’üncü Uluslararası Yörük Türkmen Festivali 20-21 Ağustos tarihinde Muğla Menteşe’de düzenlenecek.

Etkinlikte 20 Ağustos tarihinde Yörük Göçü, Türk Dünyası Paneli, Yörük Düğünü ve Yörük ateşi ile etkinliğe başlayacak olan Muğla Yörük Obaları etkinlik 21 Ağustos tarihinde Yerel ve Ulusal sanatçılar, Ağalık seçimi, Zeybek ve Kaşık Oyunu Gösterileri, El sanatları, Kına yakma, Çocuk Oyun parkurları ve Türk dünyası Gösterileri ile son bulacak.

Muğla Yörük Obaları Derneği Başkanı Orhan Akcan Açıklamasında şunları dile getirdi; "Muğla Yörük Obaları Derneği olarak uluslararası boyutlara taşıdığımız 13. Yörük Türkmen toyunu bu yıl 20-21 Ağustos tarihlerinde Menteşe ilçesi Düzeyin yaylasında yapacağız etkinliğe Türkiye’nin 55 ilinden. Kırgızistan, Özbekistan, Türkmenistan, Azerbeycan, Irak Türkmen cephesi, Suriye Türkmen Cephesi ve balkanlardan katılım olacaktır. Ayrıca bu yıl turlar etkinliğimize katılacaktır. Yörük Türkmen Kültürüne sahip çıkmak isteyen herkesi toyumuza davet ediyorum” dedi.


Güncel 4.08.2022 16:29:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Özgecan Aslan anısına "Kadının Sözü" konseri düzenlendi

2

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de gençlerle bir araya geldi:

3

Adana'da helikopter destekli "huzur ve güven" uygulaması yapıldı

4

AK Parti Grup Başkanvekili Zengin, Burdur'da iftar programında konuştu:

5

Sakaryaspor-Adana Demirspor maçının ardından

6

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da ziyaretlerde bulundu

7

Gençlik ve Spor Bakanı Bak, Osmaniye'de temaslarda bulundu

8

Futbol: Trendyol 1. Lig

9

AFAD Başkanı Pehlivan, Hatay'da depremzede çocuklarla iftar yaptı

10

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan, Isparta'da iftar programında konuştu: