Yörüklerin Toroslar'a göç edeceği yollar açılıyor

Yörüklerin Toroslar

Yörüklerin Toroslar'a göç edeceği yollar açılıyor

MERSIN (AA) - Mersin'de, yaz dönemini Toroslarin yüksek rakimindaki yaylalarda geçiren Yörüklerin kullanacagi yollarda, kar küreme ve iyilestirme çalismasi yapildi.

Büyüksehir Belediyesinden yapilan açiklamaya göre, Toros Daglari'na uzanan ve Yörüklerin yerlesim yeri olan 2200-2500 rakimli mera yollarinda, genis kapsamli çalisma baslatildi.

Yilan Ovasi, Kanisaf, Beyyurdu, Kuzutasi, Yedigöz, Küldüsmez, Kalburcu, Ösün Küçük ve Ösün Kizildag bölgelerinde konargöçerlerin rahat yolculuk yapabilmesi için karlari temizleyen ekipler, yoldaki bozukluklari ve çukurlari düzeltti.

Düzenlemelerin ardindan ailelerden bazilari, hayvanlariyla birlikte yaylalara ulasti.

Açiklamada görüslerine yer verilen Atlilar Mahallesi Muhtari Mutlu Özdemir, göç için yollarin açilmasini beklediklerini belirterek, "Insanlar inanamiyor ama burada hala kar var. Burasi Toroslar'in en yüksek noktasi. Benim meramda 50 Yörük var." ifadelerini kullandi.

Konargöçerlerden Yasar Çolak ise kis sezonunu Mersin'in sahil kesimine yakin bölgelerde, yaz sezonunu da daha serin yaylalarda geçirdiklerini anlatti.




Yurt Dünya 2.06.2020 10:27:39 0

İlginizi Çekebilir

1

Voleybol: SMS Grup Efeler Ligi

2

Kahramanmaraş'ta "UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı Bilgilendirme Toplantısı" düzenlendi

3

Hatay'da fırtına etkili oluyor

4

Hatay'da eşini baltayla öldürerek evin banyosuna gömen zanlı tutuklandı

5

LÖSEV gönüllüleri "Dünya Gönüllüler Günü"nde bir araya geldi

6

Mobilya sektörü MOSDER Business'ta buluştu

7

Adana'da Ukraynalı çocuklar için merkez açıldı

8

Salon Hokeyi Erkekler Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

9

Uluslararası Enerji Derneğince Antalya'da düzenlenen IAEE MECA Konferansı sona erdi

10

Antalya'da 14. Geleneksel TÜSED Sigorta Eksperleri 2026 Eylem Planı Çalıştayı düzenlendi