YTB’nin Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali programı belli oldu

YTB’nin Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali programı belli oldu

YTB’nin Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali programı belli oldu

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) tarafından organize edilen ve diaspora topluluklarını, sinemanın gücüyle anlatmayı hedefleyen Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali, 27-29 Ağustos 2021 tarihinde İstanbul Atlas Sineması’nda düzenlenecek.
YTB ve Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) ortaklığında; Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ile Global İletişim Ortağı Anadolu Ajansı destekleri ile gerçekleşen Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali’nin basın toplantısı yapıldı. Organizasyonunu Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı yapacak olan Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali 27-29 Ağustos 2021 tarihleri arasında Atlas Sineması’nda düzenlenecek.
Sinemanın tüm sanat dallarında olduğu gibi insanın temel ihtiyaçlarından olan hikâye anlatma ve kendini ifade etme ihtiyacının bir sonucu olarak ortaya çıktığına dikkat çeken YTB Başkenı Abdullah Eren, günümüzde farklı kültürlerin hikayelerini izlemenin çok daha kolaylaştığına değindi.
Günümüzde sinemanın en etkili kitle iletişim aracı olduğunu ifade eden Eren, “Sinema ile anlatmak istediğiniz birçok şeyi sadece birkaç dakikada ya da bazen tek bir sahnede etkileyici ve estetik bir biçimde anlatabiliyorsunuz” dedi.
Eren, diaspora toplumlarının çok sayıda başlıkta toplanabilecek olan sorunlarını sinema aracılığıyla anlatma çabalarını desteklemek ve onları motive etmek adına Diaspora Uluslararası Kısa Film Festivali’ni hayata geçirdiklerini aktardı.
Diasporaların anayurtları dışında başka yerlerde yaşayan toplumlar olarak tanımlandığını aktaran Eren, dünya üzerinde eğitim, aile birleşimi, çalışma, savaş, çatışma, siyasi ve kültürel gerekçelerle anavatanlarından ayrılarak çeşitli ülkelerde yaşamını sürdüren diasporaların bulunduğunun altını çizdi.


Güncel 13.08.2021 14:25:25 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi