Yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen "zuzubak" otu yok satılıyor

Yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen

Yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen "zuzubak" otu yok satılıyor

Batman’ın Sason ilçesinde yüksek dağlarda yetişen ve birçok hastalığa iyi geldiği belirtilen "zuzubak" otu, kilosu bin liradan adeta yok satılıyor.
Sason ilçesinde Mereto ve Zoveser Dağları eteklerinde yetişen, birçok hastalığa iyi geldiği ileri sürülen zuzubak otu, dağ köylerinde yaşayan vatandaşlar için önemli bir geçim kaynağı oldu. Özelikle yöre halkı tarafından yemeklerde baharat olarak tüketilen zuzubak otu, bölgede azalması nedeniyle bu yıl kilogramı bin liradan alıcı buluyor.
Zuzbak otunun çok şifalı olduğunu belirten vatandaşlardan Fersende Soyasal, "Bu otu biz tuzla öğüterek baharat olarak kullanıyoruz. Özelikle ayranın içinde koyarak içiyoruz. Her dilde zuzubak olarak bilinir. Yüksek kesimlerde, taşlı alanlarda yetişiyor. Her yerde yetişmez. Bir kilosu bin liradır. Sason’da en yüksek dağlarda bulunur. Çok güzel bir kokusu var. Yemeğe katılınca yemeğin kokusu da çok güzel oluyor. Kaya tuzuyla dövülerek ufaltılıp yemeklerde baharat olarak tüketilir. Çok şifalı bir bitkidir" dedi.


Ekonomi 24.04.2023 11:37:27 0

İlginizi Çekebilir

1

Yıldız Holding, "Senenin Yıldızları"nı 17. kez ödüllendirdi

2

Alanya'da beton mikserinin altında kalan bisiklet sürücüsü öldü

3

Serik Kaymakamı Şahin'den şehit polisin kızına ziyaret

4

Antalya'da düzenlenen "3. Androloji Kongresi" başladı

5

Adana Valisi Köşger, fotoğraf ve resim sergilerini gezdi

6

GÜNCELLEME - Hatay'da iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

7

Anamur'da 61. Kütüphane Haftası kutlandı

8

Saimbeyli'de öğrencilere roketlerin çalışma sistemi anlatıldı

9

WORLDEF'in yeni Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi belli oldu

10

Ukrayna Dışişleri Bakanı Andrii Sybiha, Antalya'da konuştu: