Yüksek kesimlerdeki üreticiler fındık hasadına hazırlanıyor

Yüksek kesimlerdeki üreticiler fındık hasadına hazırlanıyor

Yüksek kesimlerdeki üreticiler fındık hasadına hazırlanıyor

Ordu’nun Kumru ilçesinde fındık üreticileri, fındık hasadına sayılı günler kala bahçelerinin temizlik çalışmalarını sürdürüyor.
Ordu’da resmi olarak sahil kesiminde 7 Ağustos tarihinde başlayan fındık hasadı sürerken, yüksek kesimlerdeki üreticiler ise fındık bahçelerindeki hazırlıklarını tamamlıyor. Bahçelerin yabani ot ve ısırgan temizliklerini yapan üreticiler, fındık hasadında rahat çalışmak için çaba sarf ediyor. Yüksek kesimlerde 17 Ağustos tarihinde başlanılması planlanan fındık hasadı öncesi bahçe temizliklerini kendileri yapamayan üreticiler, işçi çalıştırarak sezona hazırlanıyor.
Kumru ilçesinde fındık hasadı öncesi bahçesinin temizliğini yaptıran Ahmet Çakmak, “Yakında fındık hasadına başlayacağız. Sahil kesiminde hasadı bitiren insanlar var ama bizim bu bölgelerde biraz daha geç olgunlaşıyor. O yüzden bahçelerin temizlik işleri de geç yapılıyor. Fındığın kolay toplanmasında bahçe temizliği çok önemli, umarım güzel bir sezon olur” dedi.


Güncel 12.08.2021 15:35:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de cipin çarpması sonucu ölen 3 yayanın cenazeleri toprağa verildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden Aslı Çevik'in cenazesi defnedildi

3

Tami yeni ödeme çözümü CepPOS'u tanıttı

4

Toyota ocak ayında satışlarını yüzde 65 artırdı

5

TÜVTÜRK'ten araç sahiplerine egzoz emisyon ölçümü uyarısı

6

Antalya'daki otobüs kazasında yaralanan üniversitesi öğrencisi Yağız Oğuz, Eskişehir'de tedavi ediliyor:

7

GÜNCELLEME - Mersin'de çarptığı 6 yayadan 3'ünün ölümüne neden olan sürücü tutuklandı

8

Iğdır FK-Antalyaspor maçının ardından

9

Antalya'da "IAC 2026 Kampüs Buluşmaları" etkinliği düzenlendi

10

Marmaris Belediye Başkanı Ünlü ve diğer 6 sanığın yargılandığı davada karar