Yüksek lisans ve doktora tezleri EBYS ile imzalandı

Yüksek lisans ve doktora tezleri EBYS ile imzalandı

Yüksek lisans ve doktora tezleri EBYS ile imzalandı

ANTALYA (AA) - Rektör Prof. Dr. Mustafa Ünal, elektronik belge yönetim sistemi (EBYS) kullanilarak yüksek lisans ve doktora tez imzalama isleminin Türkiye'de ilk defa Akdeniz Üniversitesinde gerçeklestirildigini bildirdi.

Ünal, yaptigi yazili açiklamada, üniversite olarak küresel salgin nedeniyle tez savunmalarinin video konferans yöntemiyle yapilmasina imkan sagladiklarini hatirlatti.

Jüri üyelerinin imzalarini e-imza seklinde atamamasi nedeniyle sinav tutanagi, kisisel rapor ve tez imza sayfasi gibi belgelerin posta yoluyla gönderilerek islak imzayla imzalandigini kaydeden Ünal, "Evraklarin fiziki olarak gönderilmesinin zaman almasi, postada yasanilan gecikmeler ve bazen postanin kaybolmasi gibi durumlar nedeniyle bu islemler birkaç hafta sürebilmekteydi. Gelistirilen sistem sayesinde kisisel rapor doldurma ve imza islemleri çok kolay bir hale getirilmis oldu." ifadelerini kullandi.

Video konferans sistemi ve elektronik imzalama seçenegiyle tez savunmalarinin dünyanin herhangi bir yerinde bulunan hocalarin katilimiyla gerçeklestirilebilir hale geldigini belirten Ünal, sistemin hatayi en aza indiren, güvenli ve hizli bir yöntem oldugunu vurguladi.

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü'nde danismanligini Doç. Dr. Ümit Deniz Ulusar'in yaptigi Erdinç Türk'e ait "IoT Cihazlari Için Aktif Gürültü Önleme Özellikli Bagirsak Sesi Tespit Algoritmasi" konulu yüksek lisans tezinin belgeleri çevrim içi tez savunmasinin ardindan, danismani ve jüri üyeleri Dr. Ögr. Üyesi Taner Danisman ve Hacettepe Üniversitesi ögretim üyesi Prof. Dr. Atila Yilmaz tarafindan elektronik ortamda imzalandi.



Yurt Dünya 5.08.2020 19:12:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de 17 yaşındaki kızdan 8 gündür haber alınamıyor

2

Kemer'de bayramlaşma programı düzenlendi

3

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel mezarı başında anıldı

4

Mersin'de sulama kanalına devrilen otomobildeki 5 kişi yaralandı

5

Osmaniye’de devrilen otomobildeki 3 kişi yaralandı

6

Antalya'da kavgayı ayırmak isterken bıçaklanan güvenlik görevlisi öldü

7

Hatay'da depremlerde 4 yakınını kaybeden Yüce çifti Kurban Bayramı'nı buruk geçiriyor

8

Kahramanmaraş'ta içi para ve altın dolu kese bulan kişi sahibine teslim etti

9

Hatay'da demirci ustaları bayramda kepenklerini kelle ütmek için açtı

10

Hatay'da su kuyusuna düşen inek kurtarıldı