Yüksekovalı çiftçiler ÇKS hakkında bilgilendiriliyor

Yüksekovalı çiftçiler ÇKS hakkında bilgilendiriliyor

Yüksekovalı çiftçiler ÇKS hakkında bilgilendiriliyor

Hakkari’nin Yüksekova Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, beraberindekilerle köy köy gezerek Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) hakkında çiftçileri bilgilendiriyor.
Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) başvuruların e-devlet üzerinden yapılmaya başlanmasıyla Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit ile ziraat mühendisleri Faruk Koç ve Sinan Çakır, Gökyurt köyüne bağlı Yeşildere mezrasında ÇKS hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi. Çiftçilerimizin onca yolu gelip yorulmamaları için ayaklarına geldiklerini belirten Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, “ÇKS yönetmeliğinde yapılan değişiklikle artık başvurular e-devlet üzerinden yapılabilecek. Buna göre ÇKS başvuruları 1 Ekim 2022 tarihinde başlayıp 31 Aralık 2022 tarihinde sona erecektir. Çitçilerimiz ürün bilgilerinin değişikliğini de şubat ayı içerisinde e-devlet üzerinden yapabilecektir. ÇKS’ye ilk defa kayıt olacak çiftçiler, bağlı olduğu ziraat odasından almış olduğu çiftçi belgesi ile başvuru yapacaktır. Yapılan değişikliğin tüm çiftçilerimize kolaylık sağlanmasını diler, bereketli bir sezon geçirmelerini dilerim. Bundan sonra bu işlemi onlar merkeze gelmeden e-devlete girerek halledecekler” dedi.
E-devlet üzerinden işlemleri yapacaklarını söyleyen Gökyurt Köyü Muhtarı Veysel Bilici ise “Biz eskiden dosyaları hazırlarken 2 gün boyunca sıra bile bulamıyorduk. Çıkan kanun sayesinde artık her çiftçi başvurunu e-devlet üzerinde yapacak. Bu da bizim işimize yaradı. Çünkü zaman kaybı olmadan, sıra beklemeden ve şehre gitmeden yapabileceğiz. Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürümüz ve ziraat mühendislerimiz köyümüzde ev ev dolaşarak sistemi uygulamalı şekilde göstererek bilgilendirdiler. Bize bu kalaylığı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Güncel 19.10.2022 09:58:39 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi