Yunanistan’da göçmen teknesi battı: 9 kişi kurtarıldı, onlarca kişi kayıp

Yunanistan’da göçmen teknesi battı: 9 kişi kurtarıldı, onlarca kişi kayıp

Yunanistan’da göçmen teknesi battı: 9 kişi kurtarıldı, onlarca kişi kayıp

Yunanistan açıklarında 68 kişiyi taşıyan bir göçmen teknesinin batması sonucu 9 kişinin kurtarıldığı, onlarca kişinin ise kayıp olduğu belirtildi.
Yunanistan devlet televizyonu ERT tarafından yapılan açıklamada, İzmir’den yola çıkan 68 kişinin bulunduğu bir göçmen teknesinin Eğriboz Adası açıklarında battığı belirtildi. Yunan Sahil Güvenlik sözcüsü Nikos Kokkalas, ekiplerin 9 göçmeni kurtardığını, kayıp olan göçmenleri arama kurtarma çalışmalarının sürdüğünü söyledi.
Yunanistan Sahil Güvenliği, 1 gemi, 1 helikopter ve 2 teknenin arama kurtarma çalışmalarına katıldığını ifade etti. Açıklamada, teknedeki yolcuların Afganistan, İran ve Mısır uyruklu olduğu kaydedildi.
Yunanistan, Suriye, Irak ve Afganistan’dan gelen göçmen akınıyla mücadele eden ülkeler arasında yer alıyor. Yunanistan makamları tarafından yapılan açıklamada, son dönemlerde adalar ve Türkiye üzerinden ülkeye gelen göçmen sayısında bir artış olduğu belirtildi.


Yurt Dünya 1.11.2022 12:39:46 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 4 aracın karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

2

Osmaniye'de turp işçileri, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Anadolu'nun kahve kültürünü tanıtan müzeyi 2 yılda yaklaşık 50 bin kişi gezdi

4

Yeşilay, Hatay'da geçen yıl 8 bin 125 kişiye bağımlılıkla mücadele eğitimi verdi

5

arabam.com'dan kış aylarında güvenli sürüş tavsiyeleri

6

Antalya, bisiklet sporunda da en önemli kamp merkezlerinden biri olacak

7

Cesur Kulaçlar projesinin 3. dönemi tamamlandı

8

Burdur'daki Karacaören Barajı'nda üretilen alabalık ve somon yurt dışından alıcı buluyor

9

Yale Linus Akıllı Kilit L2 Lite'ı piyasaya sürdü

10

Lif ile fermente gıda tüketimi mikrobiyotayı güçlendirerek kış hastalıklarına karşı koruyor