‘Yunus Emre Anadolu konferansları’ programı düzenlendi

‘Yunus Emre Anadolu konferansları’ programı düzenlendi

‘Yunus Emre Anadolu konferansları’ programı düzenlendi

Türk dili ve kültürünün en önemli şahsiyetlerinden Yunus Emre’nin vefatının 700. yıl dönümü münasebetiyle cumhurbaşkanlığı tarafından 2021 yılının ‘Yunus Emre ve Türkçe yılı’ olarak ilan edilmesi dolayısıyla Adıyaman’da ‘Yunus Emre Anadolu konferansı’ programı düzenlendi.
Valilik konferans salonunda düzenlenen ve Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Turan Doğan’ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Vali Mahmut Çuhadar, Cumhuriyet Başsavcısı Bozan Çevik, Adıyaman Üniversitesi Rektör Yardımcısı Cumhur Kırılmış, Vali Yarımcıları İhsan Maskar, Mehmet Yasin Erkan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Ergüder, İl Jandarma Komutanı Albay Bilgihan Yeşilyurt, bazı kurum amirleri ile öğrenciler katıldı.
Düzenlenen programda konuşan Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Ahmet Turan Doğan, Yunus Emre Anadolu Konferansında, Yunus Emre’nin hayatı, yaşadığı coğrafya ile yazdığı şiirleri tahlil ederek Yunus Emre’nin hem dil ve edebiyat hem de miras bıraktığı edebi şaheserler ile Türkçe’nin Anadolu’da yazı dili oluşu süreci ile ilgili katılımcılara bilgiler aktardı.


Güncel 5.11.2021 18:23:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da devrilen otobüsteki 8 kişi yaralandı

2

Alanya'da iki grup arasında çıkan kavgada 7 kişi yaralandı

3

Hatay'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

4

Adana'da ailesinin kayıp başvurusunda bulunduğu kız çocuğu aranıyor

5

Hatay'da hırdavat dükkanında çıkan yangın hasara neden oldu

6

Türkiye Küçükler ve Yıldızlar Satranç Şampiyonası Antalya'da başladı

7

Futbol: Trendyol Süper Lig

8

Futbol: Trendyol Süper Lig

9

Isparta'da motosikletliler bağrağa saygı sürüşü yaptı

10

Hatayspor-Ümraniyespor maçının ardından