Yurt genelinde "Evde kal" çağrısına büyük ölçüde uyuluyor

Yurt genelinde

Yurt genelinde "Evde kal" çağrısına büyük ölçüde uyuluyor

IZMIR (AA) - Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsaminda "Evde kal" çagrisina yurt genelinde büyük oranda uyuluyor.

Kovid-19 ile mücadele kapsaminda aralarinda baskent Ankara, Istanbul ve Izmir'in de bulundugu 23 büyüksehir ile Zonguldak'ta uygulanan 2 günlük sokaga çikma kisitlamasinin ikinci gününde, cadde ve sokaklar bos kaldi.

65 yas üstü ve kronik hastaligi olan vatandaslar, 11.00-15.00 saatleri arasinda getirilen serbestlik ile uzun aradan sonra ilk kez sokaga çikti.

- Ege illeri

Izmir'de sokaga çikma kisitlamasina uyulurken, 11.00-15.00 saatleri arasinda 65 yas üstü ve kronik rahatsizligi olan vatandaslar günesli bir günün tadini çikardi. Karsiyaka sahili ve Kordonboyu gibi bazi noktalarda yogunluk dikkati çekti.

Sokaga çikma kisitlamasinin uygulanmadigi büyüksehirlerden Aydin'da, 65 yas üstü ve kronik hastaligi olan vatandaslarin disarida yogunluk olusturdugu gözlendi. Bu kisiler Adnan Menderes Bulvari ve parklarda yürüyüs yapiyor.

"Evde kal" çagrilarina uyulan Usak'ta, 65 yas üstü vatandaslar kent merkezindeki Ismet Pasa Caddesi ve Zübeyde Hanim Caddesi’nde yürüyüs yapti. Bazi vatandaslar parklarda arkadaslariyla bir araya gelerek sosyal mesafe kurallari içerisinde sohbet etti.

- Bati Akdeniz ve Güney Ege'de sakinlik hakim

Antalya ve Mugla'da, "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuldugundan sahiller ve meydanlar bos kaldi. Daha önce bahar aylarinda her gün binlerce kisinin ugrak yeri olan ünlü plajlarda sessizlik hakim oldu.

Salgin nedeniyle sokaga çikmalari kisitlanan 65 yas üstü ve kronik hastaligi olan vatandaslar, 11.00-15.00 saatlerinde getirilen serbestlikle uzun bir aradan sonra disari çikarak günesin tadini çikardi.

Antalya'da özellikle deniz manzarali Atatürk ve Falez parklarinda sosyal mesafeye uyarak yürüyüs yapan vatandaslar yogunluk olusturdu. Bazi yaslilar bisiklete bindi.

Mugla'da, çagriya kulak vererek evde kalanlar sayesinde 65 yas üstü kisiler rahatlikla sokaklarda yürüyüs yapip, parklarda güneslendi.

Isparta ve Burdur'da ise vatandaslar evde kalmayi tercih etmesi nedeniyle cadde ile sokaklarda az sayida kisinin bulundugu gözlendi. Yaslilar parklarda yürüyüs yapip banklarda oturarak zaman geçirdi.

- Dogu Akdeniz'de "evde kal" çagrisina uyuluyor

Mersin, Hatay ve Osmaniye'de "Evde Kal" çagrisina büyük oranda uyuldugu görüldü.

Mersin'de, sahil seridindeki Adnan Menderes Bulvari'nda Anneler Günü dolayisiyla araç trafiginde artis yasansa da kiyidaki yürüyüs ve bisiklet yollari ile oyun alanlari bos kaldi.

Hatay'in en islek yerlerinden Atatürk Caddesi ile Istiklal Caddesi'nin sakinligi dikkatleri çekti.

Osmaniye'de Atatürk, Devlet Bahçeli ve Musa Sahin bulvarlari ile Cumhuriyet ve Devlet Bahçeli meydanlari bos kaldi.

- Konya

Konya, Afyonkarahisar, Aksaray ve Karaman'da "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor. Sokaga çikma kisitlamasi nedeniyle Konya sessizlige büründü.

Kentin islek noktalarinda görevliler ve kapsam disindakilerin haricinde kimse görülmüyor. Saat 11.00'de sokaga çikan 65 yas üstü vatandaslarin, sosyal mesafe kuralina riayet ettikleri gözlendi.

Maske ve eldiven takarak esleriyle sokaga çikan vatandaslar, evlerine yakin parklarda dolasti. Bazi vatandaslar ise evlerinin önünde oturmayi tercih etti.

Afyonkarahisar'da kentin islek caddeleri, hafta sonu olmasina ragmen alinan önlemler nedeniyle sessizligini koruyor. Polis ekipleri, yaptiklari anonslarla vatandaslari, zorunlu olmadikça disari çikmamalari konusunda uyariyor. Uzun süredir sokaga çikamayan 65 yas üstü vatandaslar maske ve eldiven takarak parklarda gezdi.

Aksaray'da da vatandaslar "Evde kal" çagrisina uyuyor. 15 Temmuz Milli Irade Meydani ve islek caddelerde bugün de sessizlik hakim. Öte yandan bugün uzun bir sürenin ardindan sokaga çikan 65 yas üstü vatandaslar da maske ve eldiven takarak parklarda dolasti.

Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani'nin yani sira Ismet Pasa Caddesi, 1'inci ve 2'nci Istasyon caddeleri sessizligini koruyor.

Emeklilerin yogun ilgi gösterdigi Cumhuriyet Parki ve Türk Dil Parki'nda ise bugün belli saatler arasinda sokaga çikan 65 yas üstü vatandaslar az da olsa görüldü. Cadde ve meydanlardaki az sayidaki kisiyi ise polis ve zabita ekipleri sosyal mesafeyi korumalari konusunda uyariyor.

- Trakya

Trakya'da Kovid-19 mücadele kapsaminda yapilan "Evde kal" çagrilarina büyük oranda uyuluyor.

Edirne'de kentin en islek caddeleri, hafta sonu olmasina ragmen alinan önlemler sayesinde sessizligini koruyor.

Polis ekipleri de zorunlu olmadikça vatandaslari disari çikmamalari konusunda anonslar yaparak uyariyor.

Kirklareli ve Tekirdag'da da vatandaslarin uzmanlarin "Evde kal" çagrilarina büyük oranda uydugu gözlendi.

Tekirdag'da yeni tip koronavirüsle mücadele kapsaminda sokaga çikma kisitlamasinin ikinci gününde cadde ve sokaklar bos kaldi.

Görevliler disinda kimsenin disarida olmadigi kentte Hükümet Caddesi ve Cumhuriyet Meydani'nda insan ve araç trafigi en düsük seviyeye ulasti.

- Çanakkale

Çanakkale'de vatandaslarin büyük bölümünün "Evde kal" çagrilarina uydugu gözlendi.

Hafta sonu olmasi dolayisiyla pazar alisverisleri için evlerinden çikan az sayida kisi kisa sürede geri döndü. Kentte daha önce yogun olan Demircioglu ve Çarsi caddeleri ise salgini dikkate alan kisilerin duyarliligiyla sessizligi yasadi. Parklar ise 4 saatligine disari çikabilen 65 ve üstü yaslardaki vatandaslara kaldi.

Bilecik'te, Atatürk Bulvari, Cumhuriyet Meydani ve Tevfik Bey Caddesi'nde sakinlik gözlendi. "Evde kal" çagrilarina uyulan kent genelinde sakinlik hakim oldu. Yaslilar ise kendilerine taninan sürede maske takip sosyal mesafeye uyarak yürüyüs yapti.

Yalova'da tedbirler kapsaminda yasaklanan sahil seritleri ile 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani ile Gazipasa Caddesi, Kütahya'da Cumhuriyet Meydani, Atatürk ve Menderes bulvarlari basta olmak üzere islek noktalar günü sakin geçiriyor. Bu sehirlerde 65 yas üstü vatandaslar kendilerine taninan 4 saatlik süreyi günesli havada parklarda yürüyerek degerlendirdi.

- Dogu ve Güneydogu

Erzurum, Erzincan, Kars, Ardahan, Agri ve Igdir'da, "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor.

Erzurum'da Cumhuriyet, Yukari Mumcu, Ayazpasa, Gürcükapi ve Aliravi caddelerinde sakinlik görülürken, Gürcükapi ile Saraybosna caddelerinde ise kismi yogunlugun oldugu gözlendi.

Erzincan'da alinan tedbirler kapsaminda Dörtyol Cumhuriyet Meydani 12.00-16.00 saatleri arasinda araç girisine kapatildi. Vatandaslarin geçisine atesleri ölçülerek ve kimlik kontrolleri yapilarak izin veriliyor.

Ayrica Ordu, Fevzipasa, Halitpasa ve 13 Subat caddelerinde vatandaslarin kismen disarida olduklari görüldü.

Kars'ta kent genelinde sessizlik hakim. Kars Kazim Karabekir Caddesi, Faikbey Caddesi, Cumhuriyet Meydani ile Kars Kalesi çevresinde yogunluk olmadigi gözlendi.

Ardahan'da Kongre Caddesi ile Milli Egemenlik Parki basta olmak üzere genel anlamda kentte sakinlik hakim. Ardahan'da disari çikan vatandaslarin maskeli olduklari görüldü.

Agri'da Yeni Van, Kagizman ve Erzurum caddelerinin tamaminda sakinlik yasanirken, Eski Van ve Cumhuriyet caddelerinde kismi yogunluk yasaniyor.

Igdir Zübeyde Hanim Bulvari, Atatürk Caddesi ve Tansu Çiller Caddesi insan yogunluguna rastlanmazken, kentin genelinde sokaklar da sakin.

Batman, Bingöl, Elazig, Siirt ve Sirnak'ta "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor.

Koronavirüs ile mücadele kapsaminda valiliklerce hayata geçirilen ilave tedbirlerle denetimler artirildi. Polis ve jandarma ekipleri de sik sik araçlardan vatandaslara evde kalmalari konusunda Türkçe ve Kürtçe anonslarla uyarida bulunuyor.

Istisna uygulanmasi kapsaminda uzun bir aradan sonra ilk defa sokaga çikan 65 yas ve üzeri ile kronik rahatsizligi olan kisiler disinda vatandaslarin tedbirlerle uymasi ile bölgedeki söz konusu illerde cadde, sokak, meydan ve parklarda kismen sakinlik gözlendi.

- Malatya

Malatya, Adiyaman ve Kilis'te vatandaslar, Kovid-19 salgini nedeniyle yapilan "Evde kal" çagrilarina büyük oranda uydu.

Malatya'da bazi islek caddeler ve pazar yerlerinde kismi yaya hareketliligi yasaniyor.

Adiyaman'da cadde ve sokaklarin büyük oranda bos kaldigi görüldü.

Kilis'te de islek cadde, sokak, meydan ve parklar sakinligini korudu.

- Van

Sokaga çikma kisitlamasinin uygulandigi Van'da kentin en islek caddelerinden Cumhuriyet, Kazim Karabekir ve Iskele ile Besyol Meydani, vatandaslarin evlerinde kalmasi sonucu bos kaldi.

Il Emniyet Müdürlügü ekipleri, sahil bandi ve göl kiyilarinda anons yaparak vatandaslari evlerinde kalmasi için uyardi.

Bitlis, Hakkari ve Mus'ta sehir merkezindeki islek caddelerde yogunlugun azaldigi görüldü.

- Kayseri

Sokaga çikma kisitlamasinin uygulandigi Kayseri'de 65 yas üstü ve kronik hastaligi olan vatandaslarin maske takarak, sosyal mesafe kuralina uyarak hem mahallelerindeki park ve bahçelerde hem de Cumhuriyet Meydani'nda yürüyüse çiktigi gözleniyor.

Diger vatandaslarin ise "Evde kal" çagrisina ve sokagi çikma kisitlamasina uyduklari görülüyor.

Kirikkale'de Zafer ve Cumhuriyet Caddesi'nde 65 yas üstü vatandaslarin sokaga çikma izni dolayisiyla kisa süreli insan kalabaliklari olusuyor. Kentin meydan ve parklarinda ise sessizlik hakim.

Nevsehir'de hafta sonu havalarin isinmasiyla vatandaslar cadde ve sokaklarda yogunluk olusturmaya basladi, trafikte de önceki günlere kiyasla araç sayisi artti.

Polisin anonsla uyarida bulundugu insanlarin sosyal mesafe kurallarina riayet ettigi görüldü.

Yozgat Cumhuriyet Meydani'nin kismen bos oldugu gözlendi. Kentin islek yerlerinden Lise Caddesi'nde ise 65 yas üstü ile kronik hastalarin bugün disari çikmasi dolayisiyla yogunluk yasaniyor.

Nigde Ömer Halisdemir ile Cumhuriyet meydanlari ve Dr. Sami Yagiz Caddesi'nde nispeten yogunluk gözlendi.

Disariya çikanlarin maske taktiklari ve sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü.

Kirsehir'de ise Cacabey ve Ahi Evran meydanlarinda kismen sakinlik yasandi. 65 yas üstü ile kronik hastaligi bulunanlar güzel havayi da firsat bilerek yürüyüse çikiyor.

- Karadeniz

Içisleri Bakanliginin 2 gün sokaga çikma kisitlamasi getirdigi 24 il arasinda yer alan Trabzon ve Ordu'da, uygulamanin ikinci gününde de cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.

Dogu Karadeniz illerinden Rize, Gümüshane, Artvin ve Bayburt'ta vatandaslar, "Evde kal" çagrisina büyük oranda uydu. Söz konusu 4 ilin en islek cadde, sokak ve meydanlari bugün de bos kaldi.

Rize'de Atatürk, Cumhuriyet ve Osman Karavin caddeleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani, Gümüshane'de 15 Temmuz Zafer Meydani, Cumhuriyet Caddesi ile Fatih Parki, Bayburt'ta Cumhuriyet Caddesi, Hükümet Meydani, tarihi Saat Kulesi ve çevresi, Çoruh Park, Atapark, Halitpasa ve Milli Irade meydanlari ile Kültür Sokagi en sakin günlerinden birini yasadi.

Giresun'da ise cadde ve sokaklarda hafta içine oranla hareketlilik gözlendi.

Düzce'de Anitpark Meydani ve Avni Akyol Parki ile kentin normal zamanda yaya trafiginin en yogun oldugu Istanbul ve Gaziantep caddelerinin yani sira Spor Sokak'in serit ve bariyerlerle kapatilmasiyla sehrin en islek meydan ve caddelerinde sakinlik yasaniyor. Sehir içi ulasimin ana arterleri olan güzergahlar büyük oranda bos kaldi.

Bolu'da da "Evde kal Türkiye" çagrisina uyuldugu görüldü.

Kentin en islek caddesi Izzet Baysal Caddesi, Karaçayir Mahallesi ve Atatürk Orman Parki'nda vatandaslarin çagriya uydugu zorunlu olarak disarida olanlarin ise maske taktigi ve sosyal mesafe kurallarina riayet ettigi görüldü.

Bartin'da vatandaslarin hafta sonu ve havanin da güzel olmasina ragmen zorunlu olmadikça evlerinden çikmadiklari, çikanlarin da maske kullandigi görüldü.

Kentin normal zamanda en islek yerlerinden olan ve bankalarin bulundugu Hükümet Caddesi, yogunlugun önlenmesi için bariyerle kapatilirken, isi olmayan vatandaslarin buraya girmesine izin verilmiyor.

- Karabük

Karabük'te vatandaslarin zorunlu olmadikça evlerinden çikmadiklari, çikanlarin da maske kullandigi gözlendi.

Kentin zaman zaman yaya yogunlugu yasanan Kemal Günes Caddesi'nin bariyerlerle kapatilan giris ve çikislarinda görev yapan ekipler, denetimlerini sürdürüyor.

Öte yandan UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve normal zamanda turist hareketliliginin yogun oldugu tarihi evleriyle ünlü Safranbolu ilçesi de en sakin günlerini yasiyor.

Bu arada sokaga çikma kisitlamasi uygulanan Sakarya, Kocaeli ve Zonguldak'ta da meydan ile caddeler bos kaldi.

- Samsun

Samsun'da, sokaga çikma kisitlamasinin ikinci gününde sokak, cadde ve kara yollari bos kaldi.

Çankiri'da kentin islek noktalarindan Atatürk Bulvari ve Anit Alani'nin hafta içine göre daha sakin oldugu gözlendi.

Sinop'ta bazi islek cadde ve sahillerde yaya ve araç trafigi yogunlugu yasaniyor.

Çorum'daki cadde ve sokaklarda yaya ve araç trafigi bulunuyor.

Amasya'da Yavuz Selim Meydani ve Sehzadeler Gezi Yolu'nda yogunluk gözlendi.

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydani ve Nasrullah Meydani'nda yer yer yogunluk gözleniyor.





Yurt Dünya 10.05.2020 14:37:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de minibüsle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

2

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

3

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

5

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

6

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

7

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

8

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

9

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

10

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı