Yurt genelinde "Evde kal" çağrısına büyük oranda uyuldu

Yurt genelinde

Yurt genelinde "Evde kal" çağrısına büyük oranda uyuldu

SAKARYA (AA) - Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda yapilan "Evde Kal Türkiye" çagrisina yurt genelinde büyük oranda uyuluyor.

AA muhabirinin derledigi bilgiye göre, baskentte yagmurlu havanin etkisiyle meydan, cadde ve parklardaki yaya ve araç yogunlugu düsük seviyede kaldi. Disari çikan vatandaslarin maske taktigi, sosyal mesafe kuralina uydugu gözlendi. Normal zamanda günün hemen hemen her saatinde yogunluk yasanan Kizilay 15 Temmuz Milli Irade Meydani, Kugulu Park, Sihhiye ve Ulus Meydani'nda kalabaligin geçen haftalara nazaran az oldugu görüldü.

Kentte görev yapan polis ekipleri, sokak ve caddelerdeki vatandaslari "sosyal mesafe" kuralina uymalari için ikaz ediyor, araç içindekilerin atesini ölçüyor. Öte yandan sokaga çikma kisitlamasi bulunan 65 yas üstü ve kronik rahatsizligi olan kisiler ile 20 yas altindakilere yönelik denetimler sürüyor.

- Istanbul

Istanbul'da toplu tasima kullaniminda ve bazi ilçelerin meydanlarinda yogunluk yasandi. Kovid-19 önlemleri kent genelinde uygulanmaya devam ederken, ise gidenlerin sabah saatlerindeki hareketliligi metrobüs, metro ve otobüs duraklarinda dikkati çekti. Özellikle metrobüs girisleriyle yürüyen merdivenlerde yogunluk olustu. Yer yer sosyal mesafeye dikkat edilmezken bazi vatandaslarin da maske takmadiklari görüldü.

Avrupa yakasinda D-100 kara yolunun bazi bölümlerinde trafik sikisikligi meydana gelirken, kentin en islek noktalarindan Beyoglu, Besiktas ve Sisli'de de az da olsa insan hareketliliginin oldugu gözlendi.

- Dogu Marmara ve Bati Karadeniz'de "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor

Sakarya'da banka islemleri ve ramazan alisverisi yapmak için sokaga çikanlarin olusturdugu yaya yogunlugunda, yagisli hava nedeniyle azalmalar görülüyor. Kentin en islek yerlerinden Çark Caddesi, Atatürk Bulvari, Uzun Çarsi ile 15 Temmuz Demokrasi ve Gar meydanlarinda ise araç trafiginde kismen de olsa yogunluk gözlendi.

Kocaeli'de normal zamanda en islek güzergahi olusturan Yürüyüs Yolu ve çevresinde zaman zaman kisa süreli yaya yogunlugu yasansa da kentte büyük oranda "Evde kal Türkiye" çagrisina uyuluyor.

Karabük'te vatandaslarin zorunlu olmadikça evlerinden çikmadiklari, çikanlarin da maske kullandigi görüldü.

Düzce, Bartin ve Bolu'da vatandaslarin büyük bir kisminin "Evde kal Türkiye" çagrisina uydugu görüldü.

Zonguldak'ta normal zamanlarda yaya ve araç trafiginin en islek adreslerinden olan Madenci Aniti'nin bulundugu Gazi Pasa Caddesi'nde, zaman zaman kisa süreli yaya yogunlugu yasansa da kentte büyük oranda "Evde kal Türkiye" çagrisina uyuluyor.

- Iç Anadolu'da sessizlik hakim

Konya'da yilin her mevsimi yogun ziyaretçi alan Mevlana Meydani, Alaaddin Bulvari, Zafer Meydani ve Kültür Park, bugün de bos kaldi. Kentin insan ve araç yogunlugu olusan çesitli noktalarinda görev yapan polis ekipleri de denetimlerini sürdürdü.

Afyonkarahisar'da "Evde kal" çagrisina uyuldugu ve kent genelinin normal zamana oranla sakin oldugu gözlenirken, Karaman kent merkezinde önemli cadde ve sokaklardaki sessizlik sürüyor.

Aksaray'daki islek caddelerde de vatandaslar sokaga çikmayarak "Evde kal" çagrisina uymaya devam ediyor.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydani ve Sivas Caddesi'nde kismen de olsa hareketlilik gözlendi.

Sivas'ta vatandaslar evlerinde kalmayi tercih ediyor. Maskesiz gezmenin yasaklandigi kentte polis ekipleri kontrol yapiyor.

Nevsehir'de vatandaslar genelde "Evde kal" çagrisina uyarken, kentin bazi islek cadde ve sokaklarinda kismi yogunluk görüldü.

Yozgat'ta Cumhuriyet Meydani ve Lise Caddesi basta olmak üzere park ve bahçeler en sakin günlerini yasiyor.

Nigde'de Ömer Halisdemir Meydani, Cumhuriyet Meydani ve Dr. Sami Yagiz Caddesi'nde nispeten yogunluk gözlendi. Disari çikan vatandaslarin maske taktiklari ve sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü.

Kirikkale'de Zafer ve Cumhuriyet caddelerinde kismi yogunluk görüldü.

Kirsehir'de Cacabey ve Ahi Evran meydanlariyla bagli islek caddelerde fazla yogunluk gözlenmedi.

- Dogu ve Güneydogu'da kismi yogunluk yasaniyor

Gaziantep, Sanliurfa, Malatya, Adiyaman, Kahramanmaras ve Kilis'te vatandaslar, "Evde kal" çagrisina büyük oranda uydu.

Gaziantep Kalesi civari basta olmak üzere kentin normal zamanda islek caddeler ile bazi pazar yerlerinde kismi yaya hareketliligi yasaniyor.

Sanliurfa ve Malatya'da sehrin bazi noktalarinda kismen yogunluk oldu.

Adiyaman, Kahramanmaras ve Kilis'te ise kent merkezlerindeki yogunluk ciddi oranda azaldi.

Diyarbakir, Batman, Bingöl, Elazig, Mardin, Siirt ve Sirnak'ta "Evde kal" çagrisina büyük oranda riayet ediliyor.

Bölge illerinde normalde yogunlugun yasandigi kent meydanlari ile cadde ve sokaklarda uygulanan tedbirler ve denetimlerle sakinlik gözlendi. Polis ve jandarma ekipleri de sik sik araçlardan vatandaslara evde kalmalari konusunda Türkçe ve Kürtçe anonslarla uyarida bulunuyor.

Erzurum, Kars ve Ardahan'in en islek cadde ve meydanlarinda polis ekiplerinin kontrolünde sakinlik yasaniyor. Polislerin sosyal mesafenin korunmasina yönelik anons yaptigi kentlerde, sokaga çikanlarin büyük çogunlugunun maske taktigi gözlendi.

Agri'da Yeni Van, Kagizman ve Erzurum caddelerinde sessizlik hakim oldu. Disari çikan vatandaslar da polisler tarafindan atesi ölçüldükten sonra Cumhuriyet Caddesi'ne aliniyor.

Erzincan'da da alinan tedbirler kapsaminda Dörtyol Cumhuriyet Meydani'na araç girisleri 12.00-16.00 saatlerinde polis gözetiminde yapiliyor. Yaya geçisine ates ölçümü ve kimlik kontrolü yapilmadan izin verilmiyor.

Van'da ise normal zamanda kentin en islek caddelerinden Cumhuriyet, Kazim Karabekir ve Iskele ile Besyol Meydani'nda, vatandaslarin duyarli davranmalari sonucu yogunluk görülmedi.

- Antalya ve Mugla'daki sahiller ile meydanlar bos kaldi

Antalya'da "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuldugu için sahiller ve meydanlarda sessizlik hakim. Daha önce bahar aylarinda her gün binlerce kisinin ugrak yeri olan dünyaca ünlü Konyaalti Sahili ile plajlar da bos kaldi.

Sehrin islek yerleri Cumhuriyet Meydani, Atatürk, Güllük, 100. Yil, Isiklar ve Kazim Özalp caddelerinde az sayida kisinin bulundugu görüldü.

Mugla kent merkezi ile turistik ilçeleri Marmaris, Bodrum ve Fethiye'de de "Evde kal" çagirina büyük oranda uyuldu. Genelde kalabalik olan meydanlar, caddeler, sahil ve yürüyüs yollari tenha kaldi.

Isparta ve Burdur'da ise vatandaslar evde kalmayi tercih ettiginden cadde ile sokaklarin sakin oldugu gözlendi.

- Trakya "Evde kal" çagrisina uyuyor

Edirne'de kent merkezinde daha çok bankalarin oldugu caddelerde insan hareketliligi gözleniyor. Girislere kisitlanan Saraçlar Caddesi'nde polis ekipleri ates ölçümü yapiyor.

Kent merkezi disindaki semtlerde daha az olan insan hareketliligini de güzel havanin etkisiyle disari çikip yürüyüs ve spor yapanlar olusturuyor.

Kirklareli'de hava sicakliginin yükselmesiyle cadde ve sokaklarda insan hareketliliginde artis gözlendi. Özgürlük ve Demokrasi Meydani'nda da hareketlilik yasandi.

Tekirdag'da kentin en islek yerlerinden Hükümet Caddesi'nde zaman zaman araç ve insan yogunlugu yasaniyor.

Kent merkezindeki PTT subesinin ve bazi bankalarin önünde kuyruk olustu.

- Bursa ve çevresinde tedbirlere uyuluyor

Bursa'da salgin öncesinde hareketliligin fazla oldugu Kent Meydani, 15 Temmuz Demokrasi Meydani, Cumhuriyet Caddesi basta olmak üzere sehir merkezinde genellikle yogunluk yasanmiyor.

Eskisehir'de normalde yogun olan Ismet Inönü ve Iki Eylül caddeleri, Fabrikalar Sokagi ile Porsuk Çayi çevresinde vatandaslarin büyük oranda evlerinden çikmamasi nedeniyle sakinlik dikkati çekiyor.

Balikesir'de Ali Hikmet Pasa Meydani, Milli Kuvvetler, Anafartalar ve Kizilay caddeleri gibi bölgelerde sessizligin hakim oldugu görüldü.

Çanakkalelilerin büyük bölümü "Evde kal" çagrisina uydu. Demircioglu ve Çarsi caddeleri ile Kordon Boyu basta olmak üzere sehrin eskiden kalabalik olan bölgelerinde yogunluk gözlenmedi.

Bilecik'te kent meydanin da içinde bulundugu Tevfik Bey Caddesi, Atatürk Bulvari ile Cumhuriyet Meydani, Kütahya'da Cumhuriyet Caddesi, Atatürk ve Adnan Menderes bulvarlari, Yalova'da ise tedbirler kapsaminda yasaklanan sahil seritleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani ile Gazipasa Caddesi gibi islek noktalar günü sakin geçiriyor.

- Ege Bölgesi'nde "Evde kal" çagrisina uyuluyor

Izmir, kapali havanin etkisiyle güne sakin basladi. Konak, Alsancak, Üçyol, Üçkuyular ile Karsiyaka merkezde trafik yogunlugu geçen haftaya oranla kismen artis gösterdi. Büyük oranda "Evde Kal Türkiye" çagrisina uyan vatandaslarin genel olarak sokak, cadde, meydan ve bulvarlarda maske taktigi görüldü ancak Konak Iskelesi ve sahil boyunca oltalariyla balik tutan vatandaslara rastlandi. Polis ekipleri sahilde ve bazi meydanlarda denetimler gerçeklestirerek sosyal mesafe kurallarina uyulmasi yönünde uyarilarda bulundu.

Usak'ta Ismet Pasa ve Zübeyde Hanim caddeleri sakin bir gün geçirdi. Caddelerin giris ve çikislarinda bekleyen polis ekipleri, zorunlu durumlar disinda evden çikilmamasi yönünde anonslar yapti. Kent merkezindeki bazi bankalarin önünde yogunluk olustu.

Denizli'de ise vatandaslarin "Evde kal" çagrisina kismen uydugu, özellikle 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani'nda zaman zaman yogunluk olustugu gözlendi.

Manisa'da Hükümet Konagi çevresi, 8 Eylül Caddesi civarinda yogunluk yasandi. Polis ekipleri özellikle banka önünde bekleyenleri uyardi.

Sehirler arasi giris çikis sinirlandirmasinin kaldirildigi Aydin'da Adnan Menderes Bulvari ve Istasyon Meydani’nda yogunluk hakimdi. Ege Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden Kusadasi ve Didim ilçelerinde ise sakinlik yasandi.

- Dogu Akdeniz'de "Evde Kal" çagrisina uyuluyor

"Evde kal Türkiye" çagrisina Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de büyük oranda uyuldugu görüldü.

Adana'da Atatürk Caddesi, Ziyapasa ve Gazipasa bulvarlari ile Ugur Mumcu Meydani'nda sakinlik hakim oldu, Atatürk ve Merkez parklar ise bos kaldi.

Mersin'de sahil seridindeki Adnan Menderes Bulvari ve Inönü Bulvari'nda araç trafiginde artis gözlense de kiyidaki yürüyüs ve bisiklet yollarinda yogunluk olmadi.

Hatay'da ise tarihi Uzun Çarsi basta olmak üzere birçok cadde ve sokakta sakinligin oldugu gözlendi.

Osmaniye'de Atatürk, Devlet Bahçeli ve Musa Sahin bulvarlari ile Cumhuriyet ve Devlet Bahçeli meydanlarinin sakin oldugu görüldü.

- Orta ve Dogu Karadeniz'de vatandaslar, büyük oranda sokaga çikmiyor

Trabzon'da Atatürk Alani, Meydan Parki ile sehrin normal zamanda en islek cadde ve sokaklarindan Uzun Sokak ile Kunduracilar Caddesi'nde sakinlik hakim. Polis ekipleri, bariyerlerle kapatilan söz konusu alanlara girise kontrollü izin veriyor.

Banka subelerinin bulundugu Kahramanmaras Caddesi'nde ise hareketlilik gözleniyor. Polis ekipleri, bankada islem yaptirmak için sira bekleyen vatandaslari sosyal mesafe kuralina uymalari konusunda uyariyor.

Ordu'da Köprübasi ve Demokrasi meydanlari, alinan tedbirler kapsaminda bos kalirken, kentin islek caddesi Süleyman Felek'te ise kismen insan hareketliligi gözlendi.

Polis ve bekçiler, banka ve PTT önlerinde sira bekleyenleri sosyal mesafe konusunda sik sik uyariyor. Polis ekipleri çesitli mahallelerde kurulan halk pazarlarinda ise yogunluk yasanmamasi için önlemlerini sürdürüyor.

Bayburtlular, "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuyor. Giresun, Rize, Gümüshane ve Artvin'de ise cadde ve sokaklarda günesli havanin da etkisiyle hareketlilik gözlendi.

Samsun'da kent merkezi ve ilçelerde vatandaslarin büyük kismi zorunlu olmadikça sokaga çikmamaya özen gösteriyor, çikanlarin ise maske taktigi görüldü. Kentin normal dönemde en islek merkezlerinden Mecidiye, Istiklal ve Gazi caddelerinde ise zaman zaman yogunluk yasaniyor.

Amasya'da yapilan çagrilar üzerine vatandaslar, sokaga çikmamaya dikkat ediyor. Sehzadeler Gezi Yolu ve Yavuz Selim Meydani'nda sakinlik hakim oldu.

Çorum, Çankiri ve Sinop'ta kismen yaya ve araç yogunlugu bulunuyor. Tokat'in en islek bölgelerinden Cumhuriyet Meydani ve Gaziosmanpasa Bulvari'nda yaya ve araç trafiginde sakinlik oldugu görüldü.

Kastamonu'da normal zamanda her gün çok sayida vatandasi agirlayan Cumhuriyet Meydani en sakin günlerini yasiyor.



Yurt Dünya 7.05.2020 14:50:24 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de minibüsle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

2

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

3

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

5

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

6

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

7

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

8

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

9

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

10

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı