Yurt genelinde "Evde Kal" çağrısına kısmen uyuluyor

Yurt genelinde

Yurt genelinde "Evde Kal" çağrısına kısmen uyuluyor

SAKARYA (AA) - Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsaminda yapilan "Evde Kal Türkiye" çagrisina yurt genelinde kismen uyuluyor.

Içisleri Bakanliginin Ankara, Istanbul, Izmir, Kocaeli, Sakarya, Bursa, Balikesir, Eskisehir, Kayseri, Konya, Manisa, Gaziantep, Samsun ve Van ile Zonguldak'ta il sinirlari içinde uyguladigi 4 günlük sokaga çikma kisitlamasi, üçüncü gününde sürüyor. Bu illerde sokaklarda görevliler ve kapsam disindakilerin haricinde kimsenin bulunmasina izin verilmiyor.

Afyonkarahisar'da Kent Meydani basta olmak üzere normal zamanda kentin en islek yerlerinden Bankalar Caddesi'nde yer yer yogunluk gözlendi.

Aksaray'da 15 Temmuz Milli Irade Meydani ve Ulu Cami çevresinde kismen araç ve yaya yogunlugunun arttigi görüldü. Cadde ve meydanlardaki, banka girislerindeki vatandaslar, polis ve zabita ekipleri tarafindan sosyal mesafeyi korumalari konusunda uyariliyor.

Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani'nin yani sira Ismet Pasa Caddesi, 1'inci ve 2'nci Istasyon caddeleri önceki günlere göre daha kalabalik. Cumhuriyet Parki ve Türk Dil Parki ise sessizligini koruyor.

- Dogu ve güneydoguda "Evde Kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor

Diyarbakir, Batman, Bingöl, Elazig, Mardin, Siirt ve Sirnak'ta yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsaminda "Evde Kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor.

Kovid-19 ile mücadele kapsaminda valiliklerce hayata geçirilen tedbirler sürüyor. Polis ve jandarma ekipleri de sik sik araçlardan vatandaslara evde kalmalari konusunda Türkçe ve Kürtçe anonslarla uyarida bulunuyor.

Vatandaslarin genelde tedbirlere uymasiyla söz konusu illerde cadde, sokak, meydan ve parklarda kismen sakinlik gözlendi.

- Turizm merkezleri bos kaldi

Agirladigi turist sayisi bakimindan "turizmin baskenti" olarak nitelendirilen Antalya'da, dünyaca ünlü Konyaalti Sahili ile Lara ve Sarisu plajlari salgin önlemleri kapsaminda bos kaldi.

Kentin meydanlarinda da insanlarin hem Kovid-19 hem de sicak hava nedeniyle evde kalmasi nedeniyle sessizlik hakim oldu.

Mugla merkez ve turistik ilçeleri Bodrum, Marmaris ve Fethiye'nin meydanlari, sahil ve yürüyüs yollari ile ünlü plajlari da en sakin günlerini geçiriyor.

Burdur ve Isparta'da da daha önce kalabalik olan islek caddelerde az sayida kisinin bulunmasi dikkati çekti.

Sanliurfa, Malatya, Adiyaman, Kahramanmaras ve Kilis'te normallesmenin etkisiyle trafik ve yaya yogunlugu kismen artti.

Sanliurfa ve Malatya'da islek caddeler ile bazi market ve pazar yerlerinde kismi yaya hareketliligi yasaniyor.

Kahramanmaras, Adiyaman ve Kilis'te ise islek cadde, sokak, meydan ve park gibi yerlerde yogunlugun bir nebze arttigi gözlemlendi.

- Trakya'da "Evde Kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor

Edirne'de haftanin ilk gününde cadde ve sokaklarda hareketlilik gözlendi. Kent merkezindeki Saraçlar ve Çilingirler caddeleri ile banka subeleri ve fatura ödeme noktalarinin önünde yogunluk olustu.

Kirklareli'nde cadde ve meydanlar hafta basinda bos kaldi. Özgürlük ve Demokrasi ile Cumhuriyet meydanlarinda sessizlik hakim olurken, maske takilmasinin zorunlu oldugu kentte bazi vatandaslarin maskesiz gezdigi dikkati çekti.

Tekirdag'da kentin en islek yerlerinden Hükümet Caddesi'nde hafta basi olmasi nedeniyle zaman zaman araç ve insan yogunlugu yasaniyor. Kent merkezindeki PTT subesinin önünde kuyruk olustu.

- Iç Anadolu "Evde Kal" çagrisina uyuyor

Sivas'ta koronavirüs nedeniyle vatandaslar "Evde Kal" çagrisina büyük oranda uyuyor. Kamusal alanlarda maskesiz gezmenin yasaklandigi Sivas'ta, polis ekipleri maske kontrolü yapti.

Nevsehir'de havalarin isinmasiyla vatandaslar cadde ve sokaklarda yogunluk olusturmaya basladi, trafikte de önceki günlere kiyasla araç sayisi artti. Polisin zaman zaman anonsla uyarida bulundugu vatandaslarin sosyal mesafe kuralina riayet ettigi görüldü.

Yozgat Cumhuriyet Meydani'nin kismen bos oldugu gözlendi. Kentin normal zamanda en islek yerlerinden Lise Caddesi, en sakin günlerini yasiyor.

Nigde Ömer Halisdemir ile Cumhuriyet meydanlari ve Dr. Sami Yagiz Caddesi’nde nispeten yogunluk gözlendi.

Kirikkale'de polis ve zabita ekipleri vatandaslara araçlarin hoparlörlerinden sosyal mesafeye uymalari ve isleri bitince evlerine gitmeleri konusunda uyarida bulunuyor.

Kirsehir'de ise Cacabey ve Ahi Evran meydanlarinda kismen sakinlik yasandi.

- Ege'de vatandaslar "evde kaldi"

Hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üstünde seyrettigi Aydin'da az sayida kisinin disarida oldugu görüldü. Disarida olanlar da gölgeliklerde vakit geçirdi.

Denizli'de "Evde Kal Türkiye" çagrisina büyük oranda uyuldugu gözleniyor. 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani ile sehrin islek noktalarinda sakinlik yasaniyor.

Usak'ta normal zamanda kentin islek noktalarinda yer yer yogunluk olustu. Kontrollü girislerin yapildigi Ismet Pasa Caddesi'nde vatandaslar sosyal mesafeye uymalari konusunda güvenlik güçlerince uyariliyor. Maskesiz sokaga çikmanin yasaklanmasinin ardindan vatandaslarin bu karara uydugu görülüyor.

Hakkari, Bitlis ve Mus'ta vatandaslarin evde kalmayi tercih etmesiyle en islek cadde ve meydanlarda sakinlik gözlendi. Söz konusu illerdeki bazi noktalarda kismen yogunluk yasandi.

Çanakkale'de halkin büyük bölümü "Evde kal" çagrisina uydu. Sabah saatlerinde market alisverisleri için disariya çikan az sayida kisi evlerine kisa sürede dönerken, kentte daha önce yogun olan Demircioglu ve Çarsi caddeleri ile Kordon Boyu'nda ise yogunluk görülmedi.

Yalova'da tedbirler kapsaminda gezilmesi yasaklanan sahil seritleri haricinde sehir merkezinde yogunluk artti. Kentin 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydani ile Gazipasa Caddesi gibi noktalarinda hareketlilik yasaniyor.

Bilecik'te de vatandaslarin çogunlugu "Evde Kal" çagrisina uyuyor. Cumhuriyet Meydani, Tevfik Bey Caddesi ve Atatürk Bulvari'nda zaman zaman kismi yogunluk dikkati çekiyor.

Kütahya'nin normal zamanda en islek caddelerinden Cumhuriyet Caddesi ile Atatürk Bulvari'nda da yer yer kalabaliklar gözleniyor.

- Orta ve Dogu Karadeniz tedbirlere kismen uyuyor

Orta ve Dogu Karadeniz'de vatandaslar, "Evde kal" çagrisina kismen uyuyor.

Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Bayburt ve Gümüshane'de haftanin ilk is gününde özellikle banka, market ve is yerlerinin oldugu cadde ve sokaklarda insan hareketliligi yasanirken, diger yerlerde sessizlik gözlendi.

Büyük çogunlugu maske takan vatandaslarin, bankalarda islem yaptirmak için sosyal mesafe kuralina uyarak sira bekledigi görüldü.

Disari maskesiz çikmanin yasaklandigi Rize ve Gümüshane'de polis ekipleri denetimlerini siklastirirken, Artvin'de ise uzun bir aradan sonra halk pazarinin kurulmasiyla salgin sürecindeki en hareketli günlerden biri yasaniyor.

- Dogu Akdeniz'de "Evde Kal" çagrisina uyuluyor

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, "Evde Kal Türkiye" çagrisina büyük oranda uyuldugu gözlendi.

Adana'da, Ugur Mumcu Meydani, Merkez Park ve Atatürk Parki ile islek caddelerde sakinlik hakim oldu.

Mersin'de Cumhuriyet Alani ve Atatürk Meydani ile sahil bandinda sakinlik gözlendi. Kentin bazi noktalarinda ise kismen araç ve yaya yogunlugunun artigi görüldü.

Hatay'da Atatürk Caddesi ile Cumhuriyet Meydani ve islek caddelerde sessizlik hakim oldu.

Osmaniye'de Atatürk, Devlet Bahçeli ve Musa Sahin bulvarlari ile Cumhuriyet ve Devlet Bahçeli meydanlari bos kaldi.

Erzurum'un en islek yerlerinden Cumhuriyet Caddesi, Havuzbasi Kent ve Yakutiye Kent meydanlarinda kismi yogunluk yasanirken, Tebrizkapi ve Erzincankapi semtlerinin sakin oldugu görüldü.

Kars'ta Kazim Karabekir ile Faikbey caddeleri, Cumhuriyet Meydani ve Kars Kalesi çevresi sakinligini korurken, Faikbey Caddesi'nde hareketlilik gözlendi.

Erzincan, Igdir ve Agri'da haftanin ilk günü olmasina ragmen kent merkezleri sakin.

Ardahan'da Kongre Caddesi, Milli Egemenlik Parki basta olmak üzere kente genel manada yogunluk yasanmadi.

Tunceli'de kent merkezinde kismi yogunluk görülürken, maskesiz dolasmanin yasak oldugu sehirde vatandaslarin da yasaga riayet ettikleri gözlendi.

- Orta Karadeniz'de kismi yogunluk olusuyor

Sinop'ta bazi islek cadde ve sahillerde yaya ve araç trafigindeki artis dikkati çekiyor.

Çorum'da islek noktalardan Gazi Caddesi ile Hürriyet Meydani'nda yaya ve araç trafiginde kismen yogunluk yasaniyor.

Kastamonu'da her gün çok sayida vatandasi agirlayan Cumhuriyet Meydani en sakin günlerini yasarken Nasrullah Meydani'nda vatandaslar yer yer yogunluk olusturuyor.

Çankiri'da kentin islek noktalarindan Atatürk Bulvari ve Belediye Meydani'nda kismen araç ve yaya yogunlugu bulunuyor.

Tokat'ta Cumhuriyet Meydani ve Gaziosmanpasa Bulvari'nda yaya ve araç trafiginde kismen yogunluk yasandigi görüldü.

Amasya'da ise Yavuz Selim Meydani ve Sehzadeler Gezi Yolu'nda sakinlik gözlendi




Yurt Dünya 18.05.2020 16:03:11 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de minibüsle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

2

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

3

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

5

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

6

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

7

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

8

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

9

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

10

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı