Yurt genelinde "Evde kal" çağrısına kısmen uyuluyor

Yurt genelinde

Yurt genelinde "Evde kal" çağrısına kısmen uyuluyor

ANTALYA (AA) - Yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele tedbirleri kapsaminda Istanbul, Ankara ve Izmir basta olmak üzere, yurt genelinde "Evde kal Türkiye" çagrisina kismen uyuluyor.

Sokaga çikma kisitlamasinin ardindan baskentte cadde ve meydanlarda yogunluk yasandi. Kentin islek bölgeleri arasinda yer alan 15 Temmuz Kizilay Milli Irade ile Ulus meydanlarinda çok sayida kisinin bulundugu görüldü.

Ankara'nin en yogun noktalarindan Ulus Hali'nde denetimlerini sürdüren ekipler, vatandaslari kontrollü sekilde alisveris için içeri aldi.

Vatandaslarin maske kullanimina özen gösterdigi kentte, banka subeleri önlerinde sosyal mesafe kurallari kapsaminda sira beklendigi görüldü.

Istanbul’da kent genelindeki birçok noktada kalabalik ve trafikte yogunlugun yasandigi gözlendi.

Sokaga çikma yasagi saat 11.00-15.00 saatlerinde kaldirilan 14 yas alti çocuklarin da park ve sahillere gitmesiyle güzel görüntüler olustu.

Trafik yogunlugu oraninin ögle saatlerine dogru yüzde 38'e kadar yükseldigi kentte E-5 ve TEM otoyollarinda trafik akisinda zaman zaman durmalar yasandi.

Turizmin ve ticaretin merkezi konumundaki Tarihi Yarimada genelinde alisveris yogunlugundan birçok noktada park sikintisi yasandigi dikkati çekti.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde zaman zaman her iki yönde de uzun araç kuyruklari olustu.

- Bursa'da çocuklar günesli havanin tadini çikardi

Bursa ve çevre illerde "Evde kal" çagrisina kismen uyuldu. Sokaga çikma kisitlamasi kapsaminda bulunan 14 yas ve alti çocuklar, kisitlamanin 4 saatligine kaldirilmasiyla günesli havanin tadini çikardi.

Bursa'da havanin isinmasiyla sokak ve caddelerde insan yogunlugu önceki günlere göre artarken kentin ana arterlerinde zaman zaman trafik yogunlugu yasandi.

Eskisehir'de normal günlerde yogun olan Ismet Inönü, Iki Eylül, Sair Fuzuli caddeleri ile Porsuk Çayi çevresi normallesme süreciyle kismi yogunlasti.

"Evde kal" çagrilarina büyük oranda riayet edilen Balikesir'de, salgin öncesi ticaretin yogun oldugu Ali Hikmet Pasa Meydani ve Milli Kuvvetler Caddesi ile Çankaya Sokak'in sakin oldugu göze çarpti.

Kütahya'da kent merkezindeki Cumhuriyet Caddesi, Atatürk Bulvari ve Saman Pazari Çarsisi'nin bulundugu bölgelerde kismi yogunluk görüldü. Bu yogunlukta Ramazan Bayrami öncesinde alisveris yapmak isteyenler etkili oldu.

Çanakkale'de bazi vatandaslar Ramazan Bayrami'nda uygulanacak kisitlama öncesi marketlerde alisveris yapti. Çarsi ve Demircioglu caddelerinde ise kismi yogunluk gözlendi.

Bilecik'te de kentin islek alanlarinda kismi yogunluk oldu..

Yalova'da kentin islek caddeleri ile sahil kisimlarinda yaya ve araç trafiginde yogunluk yasandi.

- Izmir'de trafik yogunlugu

Izmir'de 4 gün süren sokaga çikma kisitlamasinin ardindan trafigin yogun, pazarlar ve gida satisi yapilan yerlerin kalabalik oldugu gözlendi.

Aydin'da hava sicakliklarinin mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden dolayi önceki günlere göre az sayida vatandasin disarida oldugu görüldü.

Denizli'de 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydani'nda çocuklariyla disari çikan ailelerin de etkisiyle kismen yogunluk yasandi.

Manisa'da gida satis ve pazar yerleri ile banka ve ATM'lerin önlerindeki yogunluk olusturanlara uyarilar yapildi.

Usak'ta Ismet Pasa Caddesi ve Zübeyde Hanim Caddesi'nde yer yer kalabaliklar gözlendi.

- Antalya ile Mugla'da meydan ve sahiller sakinligini koruyor

Antalya, Mugla, Isparta ve Burdur'da sokaga çikma kisitlamalarin ara verilen 14 yas alti çocuklar, bir hafta aradan sonra yeniden disarida olmanin keyfini yasadi.

Saat 11.00'den itibaren aileleriyle sokaga çikan çocuklar, kentlerdeki parklari doldurdu. Sosyal mesafe kuralina uygun sekilde park ve yesil alanlarda oyunlar oynayan çocuklar, gönüllerince eglendi.

Antalya ve Mugla'nin dünyaca ünlü Konyaalti, Iztuzu ve Ölüdeniz sahilleri uygulanan kisitlama nedeniyle bos kaldi. Iki kentteki daha önce binlerce turist ve vatandasin ugrak yeri olan meydanlarda ise az sayida kisinin bulundugu dikkati çekti.

- Dogu ve Güneydogu'da "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor

Erzurum'da, Cumhuriyet Caddesi, Havuzbasi Kent Meydani, Yakutiye Kent Meydani ile Tebrizkapi ve Erzincankapi semtlerinin sakin oldugu görüldü. Sehrin ana arterleri arasinda olan Gürcükapi semtinde ise kismi hareketlilik oldugu gözlendi.

Kars'ta Kazim Karabekir ile Faikbey caddeleri, Cumhuriyet Meydani ve Kars Kalesi çevresinde sessizlik hakim oldu.

Agri'da Yeni Van, Erzurum ve Kagizman caddelerinde sakinlik yasanirken, bazi ara sokaklar ile semtlerde kismi yogunluk yasaniyor.

Igdir, Tunceli ve Ardahan'da sessizlik hakimligini korurken, disari çikanlarin maske taktiklari görüldü.

Erzincan'da ise Cumhuriyet Meydani ile Ordu, Fevzipasa, Halitpasa ve 13 Subat caddelerinde kismi hareketlilik yasandi.

- Diyarbakir'da Türkçe ve Kürtçe "Evde kal" anonslari

Diyarbakir, Batman, Bingöl, Elazig, Mardin, Siirt ve Sirnak'ta Kovid-19 tedbirleri kapsaminda "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor.

Salginla mücadele kapsaminda bölge illerinde valiliklerce hayata geçirilen tedbirler sürüyor.

Vatandaslarin tedbirlerle uymasiyla bölgedeki söz konusu illerde cadde, sokak, meydan ve parklarda kismen sakinlik gözleniyor.

Polis ve jandarma ekipleri de sik sik araçlardan vatandaslara evde kalmalari konusunda Türkçe ve Kürtçe anonslarla uyarida bulunuyor.

Van'da Ramazan Bayrami dolayisiyla çok sayida kisinin alisverise çikmasi nedeniyle kentin en islek caddeleri Cumhuriyet, Kazim Karabekir ve Iskele ile Besyol Meydani'nda kismen yogunluk yasandi.

Polis ekipleri, vatandaslari sosyal mesafeye uymalari ve maske takmalari konusunda uyardi.

Hakkari, Bitlis ve Mus'ta da sehirlerin en islek cadde ve meydanlari sakinligini korudu.

- Gaziantep'te bazi bölgeler hareketlendi

Gaziantep, Sanliurfa, Malatya, Adiyaman, Kahramanmaras ve Kilis'te vatandaslar, büyük oranda evde kalmayi tercih etti.

Gaziantep'te, bazi noktalarda hareketlilik gözlenirken genel olarak evde kalmaya devam edildi. Kentin en turistik yeri Gaziantep Kalesi civari basta olmak üzere islek caddelerde vatandaslarin çesitli ihtiyaçlar için disari çiktiklari görüldü.

Sanliurfa, Malatya ve Kahramanmaras'ta ise sehrin bazi noktalarinda ise kismen yogunluk yasandi.

Adiyaman ve Kilis'te ise ise kent merkezlerindeki yogunluk azaldi.

- Trakya'da "Evde kal" çagrilarina kismen uyuluyor

Edirne'de Saraçlar ve Çilingirler caddelerinde, önceki günlere nazaran bayram öncesi hareketliligi yasaniyor. Alisveris yapan vatandaslarin büyük çogunlugunun maske taktigi gözlendi.

Kirklareli kent genelinde insan ve araç trafiginde düne göre artis yasanirken özellikle Özgürlük ve Demokrasi ile Cumhuriyet meydanlarinda zaman zaman yogunluk artti.

Tekirdag'da da kentin en islek yerlerinden Hükümet Caddesi'nde zaman zaman araç ve insan yogunlugu yasandi. Sokaga çikanlarin büyük çogunlugunun sosyal mesafe kuralina uydugu ve maske taktigi gözlendi.

- Dogu Akdeniz'de "Evde kal" çagrisina uyuluyor

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de, "Evde Kal Türkiye" çagrisina büyük oranda uyuldu.

Adana'da, kentin islek yerlerinden Atatürk Caddesi, Ziyapasa Bulvari, 5 Ocak ve Ugur meydanlari ile Atatürk Parki ve Merkez Park'ta sakinlik hakim oldu.

Mersin'de, Cumhuriyet Alani, Atatürk Meydani ve kentin en islek yerlerinden Adnan Menderes Bulvari'ndaki sahil bandi ile parklarda sakinlik yasaniyor.

Hatay'in en islek yerlerinden Saray Caddesi ile Atatürk Parki'nin büyük oranda bos olmasi dikkati çekti.

Osmaniye'de, Atatürk, Devlet Bahçeli ve Musa Sahin bulvarlari ile Cumhuriyet ve Devlet Bahçeli meydanlarinin kismen bos kaldigi gözlendi.

- Iç Anadolu'da sakinlik hakim

Kayseri, Sivas, Nevsehir, Yozgat, Nigde, Kirikkale ve Kirsehir'de, "Evde kal" çagrisina büyük oranda uyuluyor.

Kayseri'de, dört günlük sokaga çikma kisitlamasinin sona ermesi ve Kovid-19 salgini tedbirleri kapsaminda sokaga çikmalari kisitlanan 14 yas alti çocuklarin, bir hafta aradan sonra yeniden disariya çikmalari nedeniyle yogunluk olustu.

Kamusal alanlarda maskesiz gezmenin yasaklandigi Sivas'ta, "Evde kal" çagrilarina büyük oranda uyuldu.

Nevsehir’de, ana caddelerde araç yogunlugu olusurken, vatandaslarin maske taktiklari ve ve sosyal mesafeye uyduklari görüldü.

Yozgat'ta havalarin isinmasiyla cadde ve sokaklarda yogunluk yasandi.

Nigde'de azda olsa yogunluk gözlenirken, disari çikanlarin maske taktiklari ve sosyal mesafeye dikkat ettikleri görüldü.

Kirikkale'de polis ve zabita ekipleri yogunluk nedeniyle vatandaslari uyardi.

Kirsehir'de Cacabey ve Ahi Evran meydanlarinda hareketlilik gözlendi.

Aksaray'da 15 Temmuz Milli Irade Meydani ile islek cadde ve güzergahlar kismen bos kaldi. Kentteki vatandaslar marketlere ve pazar yerlerine maske ile girerken çogu vatandas, sicagin da etkisiyle "evde kal" çagrisina uyarak sokaga çikmadi.

Karaman'da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydani'nin yani sira Ismet Pasa Caddesi, 1'inci ve 2'nci Istasyon caddelerinde bayram nedeniyle kismen yogunluk yasandi.

Vatandaslarin ilgi gösterdigi Cumhuriyet Parki ve Türk Dil Parki ile cadde ve meydanlardaki az sayidaki kisiyi ise polis ve zabita ekipleri sosyal mesafeyi korumalari konusunda uyardi.

Afyonkarahisar'da vatandaslarin yogun olarak kullandigi Kent Meydani, Yesilyol ve Ambaryolu caddelerinin kismen sakin oldugu, gida ile market alisverisinde bulunan vatandaslar maske ve eldiven takarak disariya çiktigi görüldü.

- Orta ve Dogu Karadeniz

Orta ve Dogu Karadeniz'de vatandaslar, disari çikmama çagrilarina kismen uyuyor.

Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Bayburt ve Gümüshane'de, özellikle is yeri, banka subeleri, market ve dükkanlarin bulundugu cadde ve sokaklarda insan hareketliligi gözlenirken önlemlerin yogun uygulandigi yerlerde sessizlik hakim.

Vatandaslarin büyük ölçüde maske kullanimina dikkat ettigi kentlerde, polis ekipleri denetimlerini araliksiz sürdürürken, vatandaslari maske kullanmalari, sosyal mesafe kurallarina riayet etmeleri ve zorunlu olmadikça disari çikmamalari konusunda uyarilari sürdürdü.

Maske takma zorunlulugu getirilen Trabzon'daki bazi cadde ve sokaklar ile Gümüshane kent genelinde polis ekipleri denetimlerini siklastirdi.

- Dogu Marmara ve Bati Karadeniz'de "Evde kal" çagrisina kismen uyuluyor

Sakarya'da sokaga çikma kisitlamasinin sona ermesiyle isleri dolayisiyla evden çikan vatandaslar nedeniyle kent merkezindeki Atatürk Bulvari, Çark Caddesi, 15 Temmuz Demokrasi ve Gar meydanlarinda trafik ve yaya yogunlugunun arttigi gözlendi.

Kocaeli'de sokaga çikma kisitlamasinin sona ermesiyle bazi isleri için evden çikan vatandaslar dolayisiyla Kent Meydani, Yürüyüs Yolu ve çevresi ile Fethiye Caddesi'nde yaya yogunlugu artti.

Zonguldak'ta yaya ve araç trafiginin normal zamanlarda en islek yerlerinden Gazipasa Caddesi'nde 4 günlük soka çikma kisitlamasinin ardindan kismi yogunluk olustu.

Bolu'da, sehrin normal zamanlarda en islek adreslerinden Izzet Baysal Caddesi ile Demokrasi ve Kent meydanlarinda zaman zaman kismi yaya yogunlugu yasaniyor.

Düzce, Bartin ve Karabük'te cadde ve sokaklarda, özellikle banka ve PTT subeleriyle kargo firmalari önünde hareketlilik oldugu, bunun disinda vatandaslarin meteorolojiden yapilan sicak hava uyarisini dikkate aldigi ve mecburiyetleri olmadigi sürece "Evde kal" çagrilarina uydugu görüldü.

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan ve normal zamanda turist hareketliliginin yogun oldugu, özellikle bayram öncesinde rezervasyonlarin yüzde 100'lere ulastigi tarihi evleriyle ünlü Karabük'ün Safranbolu ilçesi de en sakin günlerini yasiyor.

- Samsun'da "Evde kal" çagrisina kismen uyuluyor

Samsun'da AVM, berber, kuaför ve güzellik merkezlerinin önlem alarak müsterilerine hizmet vermeye baslamasiyla kent merkezindeki ana caddeler hareketlendi.

Kentin en islek merkezlerinden Mecidiye, Istiklal ve Gazi Caddeleri ile Saathane Meydani civarinda vatandaslar zaman zaman yogunluk olusturuyor.

Vatandaslarin genellikle maske takarak sosyal mesafe kurallarina uydugu gözlemlendi. Samsun'un ana arterlerinden Atatürk Bulvari'nda ise zaman zaman araç trafiginde yogunluk yasaniyor.

Çorum’da Gazi ve Inönü Caddelerinde araç ve yaya trafigi hakim.

Çankiri'da Atatürk Bulvari ve Belediye Meydani'na araç ve yaya yogunlugu bulunuyor.

Sinop'ta vatandaslar, günesli havanin da etkisiyle sokak ve sahillerde yogunluk olusturdu. Özellikle Karakum, Akliman ve Hamsilos gibi turizm merkezlerinde yogunluk yasaniyor.

Güvenlik güçleri, vatandaslari maske takmalari ve sosyal mesafeyi korumalari konusunda sik sik uyariyor.

Kastamonu'da Cumhuriyet Meydani ile Nasrullah Meydani'nda da yer yer yogunluk gözleniyor.

Amasya'da Sehzadeler Gezi Yolu ve Yavuz Selim Meydaninda araç ve yaya yogunlugu yasaniyor.




Yurt Dünya 20.05.2020 14:42:28 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye'de minibüsle çarpışan otomobildeki 1 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı

2

Çıralı Sahili'nde caretta caretta yavrularının yuvalarından denize yolcuğu başladı

3

Isparta'da Eğirdir Gölü kıyısındaki sazlıkta çıkan yangın kontrol altına alındı

4

Antalya'daki Kumköy sahilinde ve Aksu çayındaki kaçak yapılar kaldırılacak

5

Hatay'da kontrolden çıkan otomobil büfeye girdi 4 kişi yaralandı

6

Adana'da depremde yıkılan Tutar Apartmanı ile ilgili davanın görülmesine devam edildi

7

Burdur'da çölyak hastaları için glütensiz besin atölyesi açıldı

8

Mersin'de çıkan anız yangını söndürüldü

9

Mersin'de limon bahçesinde kenevir yetiştiren zanlı yakalandı

10

Antalya'da devrilen tırın sürücüsü yaralandı