Yurtiçi Kargo'dan Eskişehir'e robotik ve otomasyon yatırımı

Yurtiçi Kargo

Yurtiçi Kargo'dan Eskişehir'e robotik ve otomasyon yatırımı

İSTANBUL - Yurtiçi Kargo, "Otomasyonlu Transfer Merkezleri Projesi"nin Eskişehir etabını tamamladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, geçen eylül ayında 2024 yılı için iki büyük otomasyon merkezini inşa edileceğini açıklayan Yurtiçi Kargo, projelerin ilki olan "Eskişehir Otomasyonlu Transfer Merkezi"nin yapımını tamamladı.

Arıkanlı Holding Üst Yöneticisi (CEO) Hakan Subaşı, Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol ve Yurtiçi Kargo Kargo Operasyonları Genel Müdür Yardımcısı Fahrettin Hamzaoğlu'nun katılımıyla Eskişehir'de açılışı gerçekleştirilen proje, saatte 10 bin kargonun otomasyon sistemleri tarafından hat araçları arasında transfer edilmesini sağlıyor.

Yeni proje kapsamında sektörde ilk defa transfer merkezlerinde robot kullanımı başlamış oldu.

Yurtiçi Kargo'nun daha önce inşa ettiği tüm otomasyon merkezlerinde benzer bant, IOT ve otomasyon sistemleri kullanılırken, Eskişehir'de inşa edilen merkezde dosya gönderilerinin ayrıştırılması için de robotlar kullanılıyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Yurtiçi Kargo Genel Müdürü Fatih Önyol, teknolojinin sağlayabileceği tüm imkanları kullandıklarını aktardı.

Yıllar önce sadece yurtdışı ziyaretlerinde görülen sistemlerin artık Yurtiçi Kargo'da projelendirilip inşa edildiğini belirten Önyol, "Kaliteli hizmetimiz ve hızlı teslimatımız ile bilinen bir markayız. Yaşadığımız dönem artık teknoloji çağı ve biz de teknolojinin gücüyle daha da hızlanacağız." ifadelerini kullandı.

Önyol, kargo sektöründe transfer merkezlerinin çok büyük önem taşıdığını ve hayata geçirilen çalışma ve iyileşmelerin operasyon hızlarına doğrudan etki edeceğini vurguladı.

Transfer merkezlerinin genellikle büyük kargo şirketlerinin dağıtım ağında stratejik konumlandırılmış kargo kabul, işleme ve dağıtım tesisleri olduğunu aktaran Önyol, bu tesislerde gelen kargoların kabulü, sıralanması, yönlendirilmesi, şubelere veya dağıtım merkezlerine transfer edilmesi gibi işlemlerin gerçekleştirildiğini bildirdi.

- "Yaşadığımız dönem artık teknoloji çağı ve biz de teknolojinin gücüyle daha da hızlanacağız"

Önyol, transfer merkezlerinin kargo operasyonlarının kalbi olduğunu ve bu noktalara yapılan yatırımların büyük önem arz ettiğine dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yurtiçi Kargo'da özellikle 2021 sonrasında son 3 yılda çok büyük otomasyon projelerini hayata geçirdik. Şu anda İstanbul'da üç adet olmak üzere, Antalya, Adana, Bursa, İzmir, Eskişehir, Gaziantep şehirlerinde otomasyonlu transfer merkezlerine sahibiz. Ayrıca toplamda 33 adet transfer merkezimiz bulunuyor. Ancak Eskişehir'de inşa ettiğimiz merkezi, şuana kadar inşa ettiklerimizden ayıran önemli bir özelliği bulunuyor. Bu projede, sektörde dosya gönderiler adını verdiğimiz küçük kargoları robotlar ile ayrıştırıyor ve hatlarına ayırıyoruz. Sistemin başında bulunan operatör sadece kargonun barkodunu okutuyor ve geriye kalan tüm işi robotlar yapıyor. Bu sayede çok yüksek bir işleme kapasitesine ulaşılabiliyor. Bu sistem, kargo sektöründe Eskişehir ile başlamış olacak."

Projenin tamamlanmasının ardından Ankara'da gerçekleştirilecek yeni otomasyon merkezi inşasına odaklandıklarını belirten Önyol, "Eskişehir’in ardından saatte 50 bin adete kadar kargo işleyebilen otomasyonlu transfer merkezimizi Ankara'ya inşa etmeye başladık. Burada da yine teknolojinin bize sunduğu tüm imkanları gerçeğe dönüştüreceğiz. Proje bittiğinde saatte 50 bine yakın kargo tek bir merkezde işlenebilir olacak ve bu yıl içerisinde onun da kapılarını kargo kabulüne açacağız." bilgisini paylaştı.



Ekonomi 15.02.2024 14:41:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Kışı hareketli geçiren Antalya'da turist sayısında rekor beklentisi

2

Adana'da "Gençler İçin Finansal Okuryazarlık Eğitim Programı" ödül töreni düzenlendi

3

Adana'da yavru sazan üretim sezonu sağımla başladı

4

Histamin intoleransı en çok orta yaşlı kadınlarda gözüküyor

5

Vodafone Business 10 bin işletmenin dijital yetkinliğini ölçecek

6

Adana'da "Ekonomi ve Hukuk Buluşmaları" programı düzenlendi

7

Hatay'da depremzede çiftçilere pamuk ve soya tohumu desteği

8

Mersin'de IPARD 3 Proje Lansman toplantısı yapıldı

9

Mersin Erdemli'de yenidünya hasadına başlandı

10

Red Bull Four 2 Score'un Konya elemesi tamamlandı