Zelenskiy: "Düşman kentlerimize saldırabilir ama bizi parçalayamayacak"

Zelenskiy:

Zelenskiy: "Düşman kentlerimize saldırabilir ama bizi parçalayamayacak"

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Rusya tarafından başkent Kiev’e düzenlenen saldırıların ardından yaptığı açıklamada, "Düşman kentlerimize saldırabilir ama bizi parçalayamayacak" dedi. Shevchenkivskyi bölgesinde ise saldırıların hedefi olan bir binadan 18 kişi kurtarıldı.
Rusya, Ukrayna’nın başkenti Kiev’i kamikaze insansız hava araçlarıyla vurdu. Shevchenkivskyi bölgesinin hedef alındığı saldırıların ardından açıklama yapan Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, saldırıların gece boyunca sürdüğünü ve sivil halkın düşman tarafından terörize edildiğini belirtti. Rusya’nın, kamikaze İHA’larla Ukrayna’yı hedef aldığını ve bir binanın zarar gördüğünü söyleyen Zelenskiy, "Düşman kentlerimize saldırabilir ama bizi parçalayamayacak. Zaferi kazanacağız" ifadelerini kullandı.

Enkaz altından 18 kişi kurtarıldı
Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Klitschko, Shevchenkivskyi bölgesindeki bir binada çok sayıda kişinin enkaz altında kaldığını söyledi. Kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Klitschko, "Shevchenkivskyi bölgesinde kamikaze İHA’yla vurulan bir binada patlama yaşandı. Şu an 18 kişi kurtarıldı. İlk bilgilere göre, 2 kişi enkaz altında" dedi.


Güncel 17.10.2022 12:24:44 0

İlginizi Çekebilir

1

Futbol: Trendyol 1. Lig

2

Sakaryaspor-Hatayspor maçının ardından

3

Antalya'da taksi ile kamyonetin karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

4

Hatay'da zıpkınla balık avlamak isteyen kişi kendini yaraladı

5

9. Uluslararası Kozmetik Kongresi Antalya'da başladı

6

SabancıDx ve Bulutistan'da üst düzey atama

7

Antalya'da Akdeniz Melek Yatırım Zirvesi düzenlendi

8

RoofStacks yerli teknolojiyle ödeme sistemleri altyapısını geliştirdi

9

Kahramanmaraş'ta engelli vatandaşlara akülü sandalye ve elektrikli motor desteği

10

Kadirli ilçesinde üreticilere 10 bin 500 zeytin fidanı dağıtıldı