ZORKUN'DA BİR AYDA 102 VAKAYA SAĞLIK HİZMETİ VERİLDİ

ZORKUN

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yaz tatili ve sıcaklarla birlikte nüfusun arttığı Zorkun Yaylası'nda geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan 112 sağlık ekibinin bu süreçte 102 vakaya başarılı bir şekilde hizmet verdiği

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, yaz tatili ve sıcaklarla birlikte nüfusun arttığı Zorkun Yaylası'nda geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan 112 sağlık ekibinin bu süreçte 102 vakaya başarılı bir şekilde hizmet verdiğini söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği bünyesinde görev yapan 112 Acil Sağlık Hizmetleri Ekipleri 7 gün 24 saat hizmet vermekte olduğu, program dahilinde görevlendirilen 112 Acil Sağlık Hizmetleri  ekiplerinin 13 temmuz'dan bu yana büyük bir özveri ile çalışmalarına devam ettiği belirtildi.
MASKE, SOSYAL MESAFE KURALINA UYALIM
İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Zorkun yaylasında hizmet veren 112 ekiplerinin bir aylık sürede 102 vakaya sağlık hizmetini başarılı bir şekilde verdiğini kaydederek, "İlimizde de bir çok Koronavirus vakasının olduğunu da düşündüğümüzde vatandaşlarımızın yaz tatilini geçirmek üzere gittikleri yaylalarda da, deniz kenarlarında, mesire alanlarında, ziyarete gittikleri köylerinde sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına azami özen göstermeleri ve çevrelerindekileri de bu konuda dikkatli olmaya teşvik etmelidirler. Korona virüsün etkili olduğu bu günlerde yaylalarımız ve mesire yerleri aşırı kalabalıktır. Bulunduğumuz mekanlarda da komşularımızla ve misafirlerimizle mutlaka maske takarak ve sosyal mesafe kuralı olarak kabul ettiğimiz bir buçuk metrelik mesafeyi koruyarak zaman geçirmeliyiz." dedi.
KORONAVİRÜS, KURALLARA UYANLARI UYMAYANLARDAN AYIRIYOR
Koronavirüs hastalığı belirtileri hakkında bilgilendirme yapan Öznavruz şöyle devam etti: "Tatilimizi geçirdiğiniz yer neresi olursa olsun Koronavirus hastalığı belirtileri içerisinde bulunan; Yüksek ateş, Öksürük, Nefes Darlığı, Baş Ağrısı, Boğaz Ağrısı, Burun Akıntısı, Kas Ve Eklem Ağrısı, Halsizlik, Koku Ve Tat Alma Duyusu Kaybı, İshal gibi belirtiler olduğunda kalabalık ortamlardan uzak durunuz ve Covıd-19 yönünden değerlendirilmek üzere acilen sağlık kuruluşuna başvurmanız gerekmektedir.
Özellikle yaz mevsimi sebebiyle açık alanlarda yapacağınız etkinlikleri ailenizden olmayan kişilerle yapmayın. Ellerinizi su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayamadığınız durumlarda alkol içerikli el antiseptiği bulundurun. Yaz tatilini geçirdiğiniz yerlerde ki alışveriş mekanlarında mutlaka maske ile alışverişinizi yapın, bu mekanlarda fazla zaman geçirmeyin, görevlilerin de maskeli olmasına hassasiyet gösterin. Koronavirus salgınının ciddiyetini koruduğu bu günlerde ülke olarak çok güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Yaz tatilimizi sağlıklı bir şekilde maske, temizlik ve sosyal mesafe kurallarına uyarak tamamlamanızı temenni ediyorum. Koronavirus sadece kurallara uyanları uymayanlardan ayırıyor."

Haber: İbrahim EMÜL/OSMANİYE



Sağlık 14.08.2020 11:11:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Mezitli Devlet Hastanesinin inşası sürüyor

2

15. Uluslararası Psikofarmakoloji Kongresi Antalya'da başladı

3

İki yıldır yeme içme güçlüğü yaşayan hasta Kahramanmaraş'ta sağlığına kavuştu

4

Gelişen teknoloji mamografi cihazlarındaki konforu da artırdı

5

Meme kanserinin tanısından tedavisine tüm işlemler tek merkezde toplandı

6

Meslektaşının müdahalesiyle yaşama tutunan hemşire, işine döndü

7

Silifke Devlet Hastanesi'nde Anjiyografi Laboratuvarı açıldı

8

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Yapay Zeka Fabrikası ile işbirliği yaptı

9

Türkiye'de tuz tüketimi önerilen miktardan iki kat fazla

10

Uzmanı, böbrek taşı oluşumuna karşı alınması gereken önlemleri açıkladı