Bahri Çolpan


31 Mart Yaklaşırken

Zamanım olduğu sürece sizler için hemen her gün makalemi yazmaya çalışıyorum.


Merhaba çok değerli okurlarımız,

Zamanım olduğu sürece sizler için hemen her gün makalemi yazmaya çalışıyorum. 31 Mart mahalli idareler seçim hızla yaklaşıyor. 51 gün sonra yeni seçilen Belediye başkanları makamlarına oturacak, memleketi için çalışacak olunlar zaman geçirmeden hizmet hamlelerini başlatacak. “Ben başkan olayımda ne olursa olsun” havasında olanlarda 5 yılın geçmesini bekleyecek. Biz tüm adaylarında iyi niyetle seçildiği bölgelere hizmet etmelerini arzu ediyoruz.

Osmaniye  genelinde hemen hemen tüm  Belediye başkan adayları belli oldu. En sona Ak Parti kalmıştı o da adaylarını açıkladı. Ak Parti mevcut başkanlardan 3 tanesi değerlendirmeye almadı. Şunu açıkça ifade etmem gerekirse Toprakkale Belediye Başkanı Av. Mehmet Daşöz’e haksızlık yapıldı. Daşöz, 5 yıl içinde adam gibi çalışmış ve akrabalarına bile kanun ne ise, onu uygulamış bir başkandı. Toprakkale Belediyesi’ni kurumsallaştırmış, borçlarını bitirme noktasına getirmiş, ödemelerini de düzenli bir konuma getirmişti. Bize göre, Mehmet Daşöz liste dışında kalmayı hak etmeyen isimler arasındaydı. Bu arada Hasanbeyli ilçesinde ilginç bir gelişme yaşandı. Yıllarca Ak Parti İlçe Başkanlığı yapan Mustafa Yılmaz, bu sabah Büyük Birlik Partisi’nin Belediye başkan adayı oldu.

Osmaniye il merkezinde açık konuşmak gerekirse seçim kıran kırana geçecek. Cumhur ittifakı seçime 2 parti olarak giriyor. Matematiksel olarak bakıldığında Cumhur ittifakı güçlü görünse de, diğer adayların adı da kamuoyunda yoğun bir şekilde konuşuluyor. Bu durumda banko cumhur ittifakı demek bana biraz zor geliyor. Başak Gazetesi olarak kendi imkanlarımızla yıllarca nasıl kimin kazanacağını bildiysek, bu seçimde de kimin kazanacağını bileceğiz. 40 yıldan bu yana Osmaniye’de gazetecilik yapıyorum. Aynı zamanda uzun süredir de anket çalışması yaparım. Ben kimin ne olduğunu  iyi bilirim. Yine günler öncesinden yeni başkanın kim olacağını bileceğiz.

Temennimiz Osmaniye’mizi ileri götürecek, makuz talihini değiştirecek, kentimizi geliştirip kalkındıracak bir kişinin Belediye başkanı olmasını istiyoruz. Osmaniye’nin yeri burası değil. Osmaniye siyaseten bu kadar güçlü durumda iken, geldi nokta maalesef hayal kırıklığıdır. Yeni gelen Belediye başkanımız Osmaniye’nin kabuğunu kırmalı ve layık olduğu yere getirmelidir.  

  • Cumartesi 35.4 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 38.6 ° / 21.6 ° Güneşli
  • Pazartesi 38.3 ° / 19.3 ° Güneşli